שאלה של כדאיות

• פותח הנושא DDN
  • פורסם בתאריך

DDN

New member
שאלה של כדאיות

שלום לכולם! אני צריך מחשב נישא ללימודים, היות ואני צריך "מכונת כתיבה" (מקליד יותר מהר ונוח מאשר כותב), ומשהו שיתחבר לרשת בבית, להעברת נתונים בינו לבין המחשב הביתי. הברירות שלי: א. ברירת המחשב החדש: IBM R50E CELERON M 1.4 256 מגה זיכרון 40 גיגה דיסק כרטיס רשת אלחוטי כרטיס רשת 10/100 צורב DVD חלונות XP HOME משקל: 3 ק"ג אחריות: 1 שנה של IBM ב4500 ש"ח ב. המחשב המשומש: IBM T20 PENTIUM 3 700 256 מגה זיכרון 12 גיגה דיסק כרטיס רשת 10/100 כונן DVD חלונות 2000 PRO משקל: 2.4 ק"ג אחריות: 1 שנה במעבדת חברה, לא כולל סוללה ומטען. ב2900 ש"ח. אני נוטה ללכת על המחשב החדש. מישהו אמר לי שדווקא כן עדיף לי מחשב משומש מסדרת T. דעתכם?

Jan22

New member
תראה ,הדגם הראשון הוא אמנם חדש

והכל אבל המעבד שלו הוא סלרון והוא די חלש ,הזיכרון נמוך והרדיסק קטן ,ובנוסף לכל זה המחיר לא מצדיק את המפרט . מאידך ,אם אתה לא מתכוון לראות סרטים/להפעיל תוכנות גרפיקה/ לשחק משחקים וכד' המפרט של הIBM יתאים לך ,אבל תבין שמפרט כמו שלו עולה הרבה פחות . תרשום בדיוק מה התקציב שלך ..

DDN

New member
אני לא רוצה לנקוב במספר

כי אני לא יודע. התקציב הוא המינימום כסף בשביל מקסימום ביצועים לצרכים שלי, ובטחון לשרידות. פירטתי את הצרכים שלי, ונתתי להתייעצות את שתי האופציות. לא מצאתי את הR50 במחיר זול יותר, ואני לא יודע אם אני אשלם יותר מ2900 על מחשב יד שניה. שני המחשבים הם IBM. מדובר על מחשב שאמור להחזיק אותי ל3 שנים ללימודים. הוא אמור לשמש לאופיס - וורד, אקסל ופאואר פוינט. כמובן שאני אעדיף מ"ה של XP עליו. וחשוב לי שהוא יהיה IBM. אני מכיר את המקלדות של DELL, והן לא נוחות לי. אני לא יודע אגב מאיפה אתה מקריץ שמפרט כמו של הIBM שרשמתי עולה פחות, אף חנות אינטרנט שמצאתי שמוכרת ניידים לא חושבת כמוך.

haveriko

New member
ibm

אני קניתי ibm r50e לפני כמה ימים ואני מאוד מרוצה. כמוך, לא מצאתי יותר זול באופן משמעותי. אני קניתי אותו ללא צורב דיוידי וללא אינטרנט אלחוטי ב4200 בבאג. נשמע לי שהמפרט שלך עדיף, (בבאג נתנו 12 תשלומים). אני מאוד מרוצה, המחשב עובד מעולה, מהיר ונוח. חששתי מהסלרון ועכשיו אני שמח שלא השקעתי עוד 1000 שקל במעבד. ממליץ בחום! בהצלחה בלימודים.

DDN

New member
תודה!

המחיר שלי זה באופיס דיפו, גם ב12 תשלומים.

עדיף IBM R50E

למרות שהוא סלרון, הוא אמנם לא יהיה חזק כמו פנטיום M, אבל בטוח יותר חזק מפנטיום 3.

DDN

New member
תודה גם לך!

קניתי. הרחבתי גם ל3 שנים אחריות.

למעלה