שאלה של יציאות

לילך325

New member
שאלה של יציאות

שלום, אני אמא לילדה בת 12 יום. כבר התחילו בעיות יציאות. היא אוכלת הנקה + תוספת סימילאק. ביומיים האחרונים היציאות שלה ממש התמעטו, לכדי יציאה אחת ביום (היום אפילו פעם אחת לא הייתה). האם זה נורמלי לדעתכן בגיל הזה? מה יכולות להיות סיבות לכך מנסיונכן? תודה מראש.

tomer2007

New member
ממה שאני יודעת...

בהנקה לא חייב להיות כל יום קקי - גם פעם בכמה ימים זה בסדר בתמ"ל צריך להיות כל יום קקי.. בשילוב של שניהם - אין לי מושג תנסי לפנות לפורום הורים לתינוקות או הנקה

עונה...

גם אני הייתי במצב שלך.. לפי מה שאני יודעת, זה לא נורא אם הם לא עושים קאק כל יום.. כעיקרון פעם בשלושה ימים זה גם בסדר. מקווה שעזרתי

agogo

New member
כמה כמה?

יותר הנקה או יותר סימילאק? בתינוקות יונקים זה נורמאלי אפילו עד יציאה אחת בשבוע ויותר. (ליונק שלי היתה תקופה של יציאה פעם ב- 10 ימים!) עם תמ"ל נראה לי שיש יציאות בתדירות גבוהה יותר. תסתכלי עליה ותראי - אם היא רגועה ולא נראה שמפריע לה, אם היא לא מתפתלת או "מתאמצת" כאילו ליציאה ולא נראה שכואב לה משהו - כנראה שזה בסדר. בכל מקרה, עיסוי עדין של הבטן בשמן שקדים (סיבובים בכיוון השעון) יכול לעזור וגם להשכיב אותה על הגב ולהניע את הרגליים בתנועת אופניים או לקרב אותן לבטן זה עוזר להם לעשות קקי.

כמה תשובות

צריך לשאול עוד כמה פרטים : 1. כמה חיתולים רטובים (ספוגים בפיפי) יש לילדה ביום ? בגיל 12 ימים אמורים להיות 5-6 חיתולים מלאי פיפי ועוד 3-4 עם קקי. נכון שיכול להיות שהתינוק יונק בלבד אזי אי עשיית קקי אפילו ל14 יום לא נחשבת לעצירות, אבל....בגיל 12 ימים מצפים ליותר קקי. בכל מקרה- חשוב חשוב שיש מספיק פיפי ליום, כך שהילדה לא מיובשת. 2. כמה היא יונקת לעומת בקבוקי השלמות ? 3. איך העלייה במשקל ? האם הייתן בטיפת חלב ? 4. ו....איך הקקי ? האם הוא קשה ? האם בגושים, או אולי דווקא נוזלי , רך וצהוב ? עצירות היא כאשר הקקי יוצא מאוד בקושי, ועם סבל של הילד. כמובן שבגילכם שוב הקקי אמור להיות רך / נוזלי / צהוב -חרדלי.

עדינה35

New member
כשאני הנקתי את הבכורה

היו לה יציאות אחת לכמה ימים. כל עוד היציאות הן רכות ולפחות אחת ל- 5-7 ימים זה מוגדר נורמלי. שווה לעקוב ולראות...

למעלה