שאלה של טלפון.

שאלה של טלפון.

טוב אז זו בעיה מאוד ותיקה אצלי , הפחד מהטלפון או יותר נכון - הפחד מלבצע שיחות יזומות. אין לי בעיה לקבל שיחות ואני מדברת נהדר בהן , הבעיה מתחילה כאשר אני צריכה להתקשר ולהתחיל את השיחה כאשר הצד השני לא מכיר אותי. זה פחד שמלווה אותי שנים ועדיין לא הצלחתי להתגבר עליו. אני לא מבינה למה זה כ"כ מפחיד אותי , יש לי ממש חרדה מהנושא ואני מקבלת תופעות פיזיות של חרדה כמו כאב בטן , הזעה ורעידות כשאני באה להתקשר. השבוע עשיתי ניסוי והתקשרתי לברר בנוגע למשהו , התאפקתי לא לנתק והתחלתי להזיע וממש להיות חרדה כאילו עוד רגע עומד לקרות לי משהו נורא. מיותר לציין שבמצב של חרדה הדיבור לא משהו.... קיצר נענתי מהעבר השני , אמרתי הלו וניהלתי שיחה קצרצרה עם הרבה אההה...יצא לי קול ממש חלש , האסרטיביות שלי היתה ברצפה , הרגשתי כמו נמלה. מאז לא ניסיתי שוב.... אני שוב רוצה להזכיר לאלה שלא מכירים אותי שיש לי גמגום קל , בד"כ לא מורגש....אבל בטלפון אני בקושי מצליחה לדבר והרבה פעמים כשאני רוצה לבצע שיחה יזומה אני נאלמת דום ומנתקת. מישהו יודע על מה אני מדברת? מישהו חווה את זה והתגבר? תנו לי שיטות להתגבר על הפחד הבלתי מוסבר על זה.....כי כמה שאני מנסה לחשוב בהגיון ולהגיד לעצמי שהפחד הזה לא מוסבר אני פשוט לא מצליחה להתגבר! מה עושים???

shuky63

New member
מירב,את מתארת אותי עד לפני 5-6 שנים

ואני לא אומר שיצאתי מזה לגמרי.גם היום אני לא רגוע לגמרי כשאני יוזם שיחת טלפוןאבל אני לא נמנע משיחת טלפון ולא מנתק מיוזמתי בשום שלב ואם הצד השני מנתק בגלל שנתקעתי אני מחייג שוב. השינוי קרה פשוט בשל אילוצים.התחלתי לעבוד בתפקידים שדרשו ממני ליזום שיחות טלפון ובמשך הזמן החרדות ירדו והגעתי למצב שאני יכול ליזום שיחות שאני לא מוכרח לבצע. אם את לא מסוגלת להכניס את עצמך לתפקידים שיכריחו אותך ליזום שיחות טלפון מה שעולה לי בראש זה לעשות תרגולים יזומים כשלפני התרגול את עושה תרגילי הרפיה(אם את לא יודעת יש קלטות שמדריכות איך לעשות את זה)שמורידים את רמת המתח בכל הגוף ונותנים לך סיכוי יותר טוב להצליח. כשאני אומר להצליח זה לא דוקא לא לגמגם אלא להצליח להעביר את המסר שלך ולקבל תשובה.מהצלחה להצלחה רמת החרדה יורדת מעצמה. הרומן שלי עם הטלפון בעבר היה עוד יותר זוועתי.עד גיל 25 כמעט ולא השתמשתי במכשיר הזה.הייתי מבזבז חצי יום בנסיעה לירושלים כדי לא לדבר בטלפון,או יום שלם כדי לבקר ב5 חנויות ולהשוות מחיר של מוצר במקום לעשות את זה ב5 דקות בטלפון.

סאמיה

New member
היי

מירב אני אשמח מאד לדבר איתך בטלפון אם את תרצי. תשלחי לי את הטלפון או הפלאפון שלך במסר. או ב email: [email protected]

elanc10

New member
הפחד והתופעות מוכרים ולדעתי נובע

מחשש שלא נוכל להשלים את המשפט הראשון,הצד השני שאינו מכיר אותנו יחשוב שמשטים בו ויטרוק תוך השמעת ביטויים מעליבים. מקרה אחד כזה מספיק לחיסול מעט הבטחון העצמי שלנו ולהמנעות טוטאלית מהתקשרות בטלפון. הבעיה עם הטלפון היא שקולנו הוא האמצעי היחיד להתקשרות,אין קשר עין,לא ניתן להעזר בתנועות ידים,אין אמצעי הסחה,אנו חשופים בצריח כשרק קולנו לצידנו והוא מאכזב. המחשבה שאין ביכולתנו לנהל שיחה מינימלית היא מטריפה. יש מספר אמצעי עזר: מאחר והבעיה היא עם המשפט הראשון,או צורך לתת מספר זהות או כתובת שבו לא ניתן להחליף מילים. יש טייפ מנהלים קטן בגודל קופסת גפרורים,עם עוצמת שמע סבירה וניתן להקליט הודעת פתיחה, או את מספר הזהות או הצגת עצמנו.לאחר מכן אנו כבר משוחררים פחות או יותר. העובדה שהטייפ לצידך ובהיתקעות קשה תמיד תוכלי להפעילו ללא שהסובבים אותך ירגישו וגם לא בן שיחך בטלפון, מורידה מיד את החרדה כמעט לאפס ומאפשרת לנהל שיחה סבירה. כאמור, בתקופות קודמות, כשהיתי חרד מאד, הקלטתי הודעות והטייפ היה בידי,לא נזקקתי להשתמש בו מאחר וידעתי שיש לי ביטוח נגד חוסר אפשרות להתקע ולהרגיש כ"אדיוט" ללא יכולת להביע את עצמי. שיטה נוספת היא ל"כעוס",כאשר אני כועס,לעולם איני מגמגם,צורה של הסחת דעת.ניתן לבנות "הרגשה" של כעס מסוים כלפי האוביקט. יש כמובן את השיטות הקלאסיות של הורדת ערך. מילה נוספת בנוגע ל"טייפ" הטייפ הוא אמצעי מצוין להקליט מטלות בשעת נסיעה,וכדומה פרט לתפקידו כמציל בשעת מצוקה.. לרוב הטייפים יש כוננים ותאים ממוספרים להודעות, ניתן להקליט בתאים מוכרים מספר זהות,טלפון, כתובת או הודעת פתיחה. כאמור עצם ההמצאות של הטייפ מורידה מאד מתחים ומאפשרת קיום שיחה. נכון שאין זה פתרון אלגנטי,אבל במצבים קשים הוא מאפשר קיום שיחה.

מירב , אני קוראת ומרגישה כאילו

אני כתבתי את הדברים - זה פשוט ססס ייי וווו טטטטט והקטע הכי נורא היה שבחורים היו מתקשרים אלי ואני הייתי צריכה "לספר קצת על עצמי " ועוד חלק נורא זה בעבודה , שיחות יזומות הן בשבילי "עונש" יום אחד קרה שילד התעלף והיו צריכים דחוף אמבולנס . . .עשיתי את עצמי מתקשרת למגן דוד וטענתי ש. . ."תפוס שם" (דבר שלא יעלה על הדעת) ואז מישהו אחר ניסה והצליח ואז אחד העיר לי ,איזו אדישה" ולכי תספרי לו שזה לא נכון. . . הדוגמאות רבותתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתת

שרוך

New member
עצות לטל'

בס"ד הי לכולם מה קורה כמה נחמד לראות את הפורום מתחיל לזוז או קיי מירוב וכולם את האמת אצלי ברוך ה' חל שיפור בקטע הזה של הטל' אני הדגברתי בזה פשוט ע"י דיבור ככה רציתי לאמץ כלב מה שבסופו לא יצא וחיפשתי מודעות באינטרנט ולצרוך זה היה צריך לדבר לברר פרטים בקיצור הייתה לי שיחה עם משהי בהתחלה זה היה ככה שלוום הגעתי לכלבבבבב בקיצור לא דברתי טוב אותה גברת אמרה תפסיק לגמגמם שאלתי אותה למה זה בושה לגמגמם היא אמרה לא !!! פשוט הכנסתי אותה למבוכה ומאותה רגע השיחה התנהלה בשתף דיבור טוב לאחר מכן הייתי צריך לנסוע באגד רציתי לברר דרך ומחירים ואתם יודעים חששתי מי זה אבל את האמת בהתחלה גימגמתי לאחר מכן לא !!! בכל השיחה וגם עם סלקום רציתי לברר משהו לגבי הפל' אז אני מתקשר וכנ"ל עם המקוד תמיכה של האינטרנט אנשים שם לא מקרים אותכם ודווקא שם אותם מוקדנים הכי אדיבים לפחות אתי בתוך נגיד 30 שיחות היה לי רק פעם אחד לא אי נעימות לכן לפי דעתי רצוי לדבר עם כל המוקדנים האלה וזה מאלה את רמת הדיבור תנסו ותחזרו אלי עם תוצאות !!! שרוך

ADI31

New member
דיבור בטלפון

לדעתי הפתרון הטוב ביותר הינו , להגיד לעצמך כי הצד השני צריך ו" חייב " לשמוע את מה שיש לי להגיד , ופשוט להגיד את מה שיש להגיד , אם מדברים עם אדם זר שצריך את עזרתו או להיפך , הוא צריך את עזרתך . פשוט לא לפחד לדבר . כן , גם אני מגמגם בטלפון , אבל פחות משהייתי בעבר . עדי

shuky63

New member
עם דגש על חייב לשמוע אותנו

אם אני צריך לשים את האצבע על נקודת המפנה בשימוש שלי בטלפוןזה קרה בעת שרותי הצבאי.המפקד שלי נתן לי יום אחד שם ומספר טלפון של מישהו ואמר לי:תדווח לו עכשיו!.לא היתה לי ברירה .התקשרתי וגימגמתי חזק,והפקידה שלו חשבה בגלל הגימגום שאני עובד עליה וסירבה להעביר לי אותו וגם טרקה לי את הטלפון כמה פעמים.מחוסר ברירה התקשרתי שוב ורק לאחר שאיימתי עליה בתלונה ומישפט היא הסכימה להעביר לי אותו.מאותו יום הרגשתי שמשהו זז ביחס שלי לטלפון. דרך אגב לא צריך תמיד לכעוס על אלה שטורקים לנו את הטלפון.לפני כמה ימים הפקידה שלנו בעבודה ענתה לטלפון ומי שהיה על הקו לא דיבר,רק התנשף. היא ניבהלה וטרקה את הטלפון.חשבתי באותו רגע שאולי זה באמת איזה סוטה אבל יכול להיות גם שזה היה אדם מגמגם.

למעלה