שאלה של טירונית

שאלה של טירונית

תגידו,
לאיזה מצב רוצים שאני אגיע בזמן ההחזרה?
רוצים שאהיה אחרי ביוץ, לפני ביוץ, שלא אבייץ בכלל בחודש זה?

וקצת יותר בפירוט

ההודעה על תורמת הגיעה בזמן שלא לקחתי גלולות (למרות שנאמר לי שכדאי להתחיל לקחת גלולות ברצף, עד שתימצא התורמת המתאימה ויגידו לי מתי להפסיק ע"מ לקבל וסת בערך עם התורמת).
נאמר לי שהתורמת אמורה לקבל בתאריך כלשהו שעוד לא הגיע.
אני לעומת זה, קיבלתי כבר, והתחלתי ליטול דקפפטיל ביום התחלת המחזור (ממש בתחילת הפרשה קלה, אבל יום למחרת היא כבר לא הייתה קלה).
כעת אני כבר בסוף מחזור והתורמת עדיין לא קיבלה ותקבל רק בעוד כ5 ימים.
מה הסיכוי שתהיה בעיה עם התזמון בינינו? אני חוששת שזה לא יסתדר.
&nbsp

התכנון היה לעשות החזרה על בסיס מחזור טבעי?

אז אולי מנסים לדחות קצת את הביוץ שלך כדי שיהיה מתוזמן עם התורמת. בעיקרון אם עושים החזרה על בסיס מחזור טבעי הביוץ שלך צריך לצאת ביום השאיבה של התורמת. אם לא מתוכננת החזרה על בסיס טבעי ממשיכים בנטילת דקפפטיל, שאכן מדכא את הביוץ לגמרי, והכנת הרירית לקראת ההחזרה נעשית ע"י הורמונים חיצוניים - בהתחלה אסטרוגן ואז פרוגסטרון מיום הביוץ.

בהצלחה!!!

את מחזירה טריים או מוקפאים? בר חוה לרוב ממליץ על מחזור טבעי (פחות הורמונים) אבל בהחזרת טריים מאוד קשה לסנכרן
איילת

טריים

תודה. טוב, אני מניחה שיעשו את ברירת המחדל, לא טבעי. מקווה שהכל יסתדר. חוששת שמשהו ישתבש.

אבל אפשר הסבר מה בדיוק קורה?

אני לוקחת דקפפטיל עכשיו, אבל עדיין גדל זקיק, לא?
מה קורה בסוף? מה קורה לזקיק אם אין בכלל ביוץ?
למה לא לתזמן את הביוץ עם התורמת, ושאקח אוביטרל כשהיא לוקחת?
לא מבינה לגמרי את התהליך.

מנסה לענות
החשש הגדול הוא שהביוץ יקדים, מה שלעיתים קורה (גם עם דקא),
מנסים לדמות את הביוץ כי כך יש שליטה של הרופא על הגוף והתהליך ועל מנת למקסם את ההצלחה
איילת

איך מדמים את הביוץ?

אני באמת מנסה להבין.
בתהליך של ההפריה החוץ גופית הבנתי הכל ופה פתאום הדברים ממש עמומים לי.
תודה רבה איילת!

מנסה לענות מהנסיון האישי שלי
בהחזרה על בסיס הורמונאלי מנסים לדמות את הביוץ על ידי מתן הורמונים ומעקב של בדיקות דם ו US התהליך מתבצע על ידי נטילת הורמונים אסטרוגן ופרוגסטרון המשפיעים על הרירית, באופן שידמה את התנהגות הורמונים אלו לאורך מחזור הוסת לפני ואחרי הביוץ. עם קבלת הוסת מתחילים לקחת אסטרוגן כאשר מצפים שביום שאיבת התורמת (שנחשב ליום הביוץ )רמת האסטרוגן בדם תהיה מספיק גבוהה וגם גודל הרירית. ביום השאיבה של התורמת מוסיפים פרוגסטרון לתהליך מה שמדמה את התהליך שמתרחש בביוץ הטבעי
מקווה שהצלחת להבין מה שניסיתי

תודה איילת

רק עוד שאלה, מה קורה עם הזקיק שלי, הוא לא גדל מהתחלת הוסת? אמורים בכלל לא לגדול זקיקים? איך?

לא אמור לגדול ולא אמור להיות ביוץ עצמוני
בעצם על ידי הדקא או אגוניסט אחר מייצרים דיכוי של הביוץ העצמוני

יש הרבה פחות מעקבים
וזה בדיוק כמו החזרת עוברים מוקפאים על בסיס הורמונאלי

את יודעת? זה מעניין

מאוד לא אהבתי את המעקבים התכופים בטיפולי הפוריות,
אבל עכשיו מרגישה שאולי זה יהיה לי חסר...
כאילו יש לי פחות שליטה ככה.
עוד יותר גורם לי להרגיש כמה אני לא מעורבת בסיפור הזה.

יש דברים הזויים שמתגעגעים אליהם.....
ובעיקר חוסר שליטה שזה קשה....

למעלה