שאלה של טירון

אריק ח.

New member
שאלה של טירון

ערב טוב עוד לא השגתי מחשב שיהיה יעודי ללינוקס ועל המחשב הקיים שלי אני לא יכול להתקין לינוקס ( מחשב נייד עם HD של 4GIGA ). האם אפשר להתקין לינוקס על HD ולעבור איתו ממחשב למחשב ??? או בפשטות: WINDOWS יודע לזהות חומרה לבד ( ורק צריך להתקין דרייברים כל פעם ), ז"א אפשר להתקין WINDOWS על דיסק קשיח ולחבר את הדיסק הקשיח כל פעם למחשב אחר. האם הדבר אפשרי גם בלינוקס ??? ד"א אני מנחש שהתשובה היא חיובית אבל רציתי לקבל תשובה מוסמכת לפני הביצוע... תודה אריק

beitar

New member
לא עשיתי זאת מעולם, אבל עקרונית

יש זיהויי חומרה בלינוקס, ועקרונית זה אמור להיות אפשרי. הדבר שהייתי מקפיד עליו מאוד זה להמנע משימוש במערכת שתעבוד באיתחול אוטומטי ל X (מערכת גרפית). מעבר לזה, אני לא רואה יותר מדיי בעיות.

תמר,

New member
לדעתי אי אפשר

זכור לי במעומעם שניסיתי לעשות זאת וזה לא כל כך הלך. אבל, אם תעמוד בתנאים המינימאליים הבאים, אולי זה כן יעבוד: א. המעבדים של המחשבים יהיו זהים לזה של המחשב שעליו התקנת את הלינוקס (או יותר מתקדמים) ב. ההארד-דיסק יהיה תמיד באותו "מקום" (מבחינצ slave/master על ה-primary/secondary ide) ג. אל תריץ X, אלא אם כן מדובר תמיד בכרטיס מסך זהה. ודרך אגב - מה הבעיה עם המחשב הנישא?

אריק ח.

New member
אני סטודנט תפרן ../images/Emo7.gif

סתם המחשב הנייד הוא בעל HD של 4G ומותקן עליו XP. לצערי בשלב זה של חיי אינני יכול לוותר על מערכת הפעלה של מייקרוסופט כיוון ואני סטודנט שצריך להגיש עבודות ( וורד, אקסל, VB וכ"ו ). לפיכך אינני יכול להתקין לינוקס במקום הווינדוס ואין מקום לשתיהם גם יחד. בתנאי השני אני יכול לעמוד, בתנאי השלישי אפשר לעמוד ( לא מריצים מעטפת גראפית ), אבל לצערי בראשון אינני יכול לעמוד כיוון וחלק מהמחשבים עובדים עם AMD וחלק עם INTEL. אין מה לעשות.... נמשיך לחפש מחשב גרוטאתי שישמש אותי ללינוקס תודה אריק

תמר,

New member
מה עם פיצול מחיצות?

ל-XP לא מספיק 3G? אני חושבת שלינוקס יוכל להסתדר גם עם פחות מ-GIGA, השאלה היא מה אתה רוצה להתקין? (אם אתה רוצה סביבת פיתוח ל-C, זה אפשרי) בנוסף, אתה יכול להתקין cygwin, שזו סביבת יוניקס לחלונות

אריק ח.

New member
אני רוצה לינוקס כדי ללמוד

עוד מערכת הפעלה ( מה עוד שזה נראה לי כיף ) ולא כסביבת פיתוח ( אני ותכנות לא ממש מסתדרים ). האם תוכלי לפרט בבקשה מהו CYGWIN ??? מקריאה בלינק שצירפת לא כל כך הבנתי מה זה.

תמר,

New member
cygwin

זאת סביבת יוניקס שרצה על חלונות. זה מאפשר לך להריץ ולקמפל תוכנות שמתאימות ליוניקס. הייתרון היחיד שאני רואה, זה שלא צריך לאתחל את המחשב בשביל להריץ את זה.

beitar

New member
אני לא מוצא את נושא האינטל

מול ה AMD כבעיייתי. אני טועה ?

אריק ח.

New member
AMD מול אינטל

אני גם לא מוצא את זה כבעייתי אבל תמר ציינה שהמעבדים צריכים להיות זהים.

beitar

New member
היא אמרה "זהים או יותר מתקדמים"

אני חושב שבסך הכל הכוונה היא לדור של המעבד.. (i386 וכו´). אני עדיין לא רואה שום בעיה... אבל אולי אני טועה...

אריק ח.

New member
אבל

AMD ואינטל שונים. הארכיטקטורה שונה - אני לא רוצה להתפלסף על זה אבל הם לא ממש זהים. מצד שני יכול להיות שלא הבנתי והכוונה היא באמת לאותו ה"דור" נראה לי שאני אנסה. במקרה הכי גרוע שרפתי שעתיים. תודה אריק

beitar

New member
לא נראה לי שהארכיטקטורה הפנימית

צריכה לעניין ה AMD אמור להיות תואם אינטל.... לא נראה לי שצריכה להיות בעיה. אבל זו רק דעתי.

תמר,

New member
ווי ווי ווי

כל בנאדם יכול לטעות, אפילו אני. אם בני המשפחה שלי היו לוקחים אותי ברצינות כמוכם, החיים שלי היו הרבה יותר קלים
. בקיצור - לדעתי אם פקודות המעבד לא בדיוק זהות, יכולה להיות בעיה. ומכיוון שיכולים להיות קרנלים שונים למעבדים שונים (בחלקם מנצלים את כל הפקודות ובחלקם לא), ויכול להיות שתוכנת ההתקנה מזהה את המעבדים ומתקינה קרנל לפיהם, עלולה להיות בעיה עם הקרנל. אני מניחה שאם משתמשים במעבד מאותו הדור, אין בעיה. אפשר מקסימום לקמפל קרנל נוסף שיתאים למעבד השני, ולהוסיף עוד כניסה ב-lilo, כך שבכל מחשב מעלים קרנל אחר. לי היתה בעיה עם עבודה כזאת, אבל אני לא זוכרת באילו מעבדים מדובר. הדבר הכי חשוב הוא למקם את ההארד דיסק באותו מקום לוגי, כי אחרת זה בטוח לא יעבוד. ואני לא חושבת שזה יזיק לנסות לעשות את זה. בנוסף - יש הפצות שניתן להריץ מה-CD (קוראים לזה live cd), נסה אחת מהן.

ezaton

New member
הערה קטנה

כל המעבדים תומכים אחורה. תמיד אפשר לעבוד על i386. Ez

הצעה לסטודנט תפרן (עם 4 גיגה)

למה XP, לא חראם על הג´יגה-בייטים? אם אתה עובד עם מחשב ישן, בלי חצי ג´יגה RAM, אז תעבוד עם win98, ותתקין office97. ניראה לי שבאוניברסיטה העברית עדיין מחלקים office97 לעובדי סֶגֶל. תתקין רק רכיבים שאתה צריך! אני עובד ככה כבר כמה שנים, וחוץ מ-restart פעם ביום (ובאגים מעצבנים פעמיים בשבוע) הכל עובד חלק, ומאד מהר. קונפיגורציה כזאת (עם לינוקס) נכנסת בקלילות ל-4 גיגה, ונשאר לך מקום לשטויות. הערות: win98 second edition, ושווה להתקין על זה אקספלורר 5.51 XP גונב לך רוחב פס בחיבור לאינטרטט, זולל המון HD והמון RAM, ויש בו המון eavesdropping על הפעולות שאתה עושה ... רד מזה כאן ועכשיו

אריק ח.

New member
רק באגדות

WIN98 היא לא בדיוק מערכת הפעלה. היא מנהלת את הזכרון גרוע, קורסת כל שעה ומעצבנת. נשארנו עם XP ו - 2000. ה - 2000 לא זזה על המחשב שלי לכן נשאר רק XP. לא מובן לי מה כוונתך ב - "XP גונב לך רוחב פס בחיבור לאינטרנט" ???

אם כבר off topic

98 אולי לא מערכת הפעלה, אבל בכל דקה אקראית יש לי: 5 טרמינלים פתוחים, טקסט אדיטור, אימייל קליינט, אקסל עם מליוני נתונים והפורום הזה (או פורום אחר) על אקספלורר. אני לא קורא לזה מערכת הפעלה. אני קורא לזה כלי עבודה. קראתי בכמה כתבות (לא זוכר איפה!) שמרגעים מסויימים הbandwidth יורד לך ב-30%. למה - ככה. 2000 ו-XP הם אותה מערכת הפעלה nt5, n5.01, לא רספקטיבלי, רק ש-XP דורשת יותר משאבים בגלל GUI מטורף, וב-XP מיקרוסופט הוציאה בכוונה חלק מאפשרויות החיבור לרשת LAN (אלא אם הנחת את ידך על xp business edition) אם כבר - אז תתקין 2000. הוא דורש מינימום 1 גיגה. אני לא מכיר את הדרישה שהראל אמר (2 גיגה לXP) אבל ניראה לי סביר פלוס.

מסכים עם הרוב ..

ה 98SE הוא כלי עבודה אחלה (ביחס למה שמסתובב בשוק..) דבר היחיד שאני לא מסכים איתך הוא שגם 2000 צריך 2 ג´יגה מינימום להתקנה (ולא ג´יגה כמו שכתבת..) ודיברת על איזשהו הבדל ב XP - אני חושש שההבדלים הם די מינוריים בינהם.

ezaton

New member
אכן ב XP יש הגבלת שימוש ברוחב פס

ל 80% מהיכולת. כדי "לשמור בצד". טרם הבנתי את המניע, אבל אפשר לשנות את זה (לא זוכר היכן). ישנם הבדלים, בין השאר בניהול משאבים מסויימים, ובתפקוד. כעיקרון, הוא כבד משמעותית מה 2000, ונראה טוב בהרבה. Ez

למעלה