שאלה של טירון אופן אופיס

שאלה של טירון אופן אופיס

שלום לכולם, יש לנו מחשב חדש - וינדוז 7 באנגלית (אנחנו לא בארץ) ואנחנו רוצים להתקין עליו אופן אופיס כתחליף לאופיס איתו עבדנו עד כה. הבעיות הן: 1. האופן אופיס הרגיל שהתקנתי אמנם עובד עם עברית, אבל סובל מבעיות יישור (למשל, אם שורה נגמרת בפסיק, הפסיק יופיע מימין למשפט ולא משמאלו). 2. אפון אופיס עברית תומך רק בחלונות 32, ולא ב-64. אני מוכן להסתפק בפתרון חלקי שיפתור את בעיות העימוד והיישור ויספק לי עוד כמה פונטים. למישהו יש רעיון? תודה, גלעד

שוּלה

New member
תשובות שונות

בקשר ליישור: דוברי העברית צריכים לדע שיש 2 סוגים של יישור: יישור רגיל וכיוון פיסקה. אפשר ליישר שורות ימינה ושמאלה, אבל הכיוון של הפיסקה הוא זה שקובע את הכיוון הלוגי הנכון של השפה. הלחצן שצריכים להשתמש בו הוא כמודגם בציור. בקשר ל32-64. אני לא יודע בוודאות, אבל נדמה לי שבמחשבי 64 ביט צריכה להיות "תמיכה לאחור" אוטומטית בתוכנות 32 ביט, והמעבר הזה צריך להיות שקוף למשמש. לא? בקשר לפונטים: יש פונטים שונים בעברית במקומות שונים באינטרנט. חלקם חופשיים לשימוש ולהורדה. באופן טכני ניתן להעביר פונטים (קבצי TTF) ממחשב למחשב. בנוסף, WINDOWS מגיע עם פונטים רב לשוניים כמו ARIAL, TIMES NEW ROMAN, ועוד. בקשר לתאימות (לא שאלת, אבל כדאי להזכיר) אופן אופיס לא תואם ב-100% למסמכי אופיס. הטקסט יעבור, וגם רוב העיצוב, אבל יהיו חוסר תאימויות. אם חשוב לך הדיוק של העיצוב המקורי, יש כמה פתרונות עוקפים (כמו לקרוא מסמכי אופיס עם viewers חינמיים של מיקרוסופט) או פתרונות אחרים. בכל אופן, אל תצפה לתאימות 100%. אם יהיו לך בעיות עם העברית, דווח עליהן בפורום הזה! מסתובבים כאן צוות של מומחים שפותרים את בעיות העברית והגיור (במימון של משרד האוצר, בין השאר), והם עושים עבודה טובה ומהירה בתיקונים ושיפורים.

צחור

New member
צריך לאפשר את הלחצן הזה

אני לא זוכרת איפה בדיוק נמצאת ההגדרה אבל איפשהו שמאשר תמיכה בשפות CTL (משהו כזה?) אשמח אם מי שיודע ייתן הכוונה מדוייקת יותר ממה שאמרתי.

שוּלה

New member
בקשה לנדין: הוספת ההסבר למאמרים

מכיוון שהשאלה הזו עולה כל הזמן, בבקשה הוסיפי אותה למאמרי הפורום, וכך נוכל להפנות משתמשים חדשים למאמר. בעצם, השאלה הזאת תמשיך לעלותבכל פעם שמישהו מתחיל להשתמש באופן אופיס, והיא תצוץ ותעלה בכל פעם שמישהו יתקין אופן אופיס מחדש, וכל פעם שמישהו יתחיל לכתוב שפות RTL במחשב. שאלה לטק מערכות: האם מתוכנן להוסיף שפות RTL באופן דיפולטי לאופן אופיס העולמית? לדעתי זה המחסום הראשון והעיקרי של משתמשי אופן אופיס בארץ, והפתרון כל-כך פשוט, שאני לא מבין למה לא, בעצם.

למעלה