שאלה של טיפש!!!

שאלה של טיפש!!!

איך עושים מאסטר לפרוייקט גמור? לאן נכנסים ואילו טיפים אתם יכולים לתת לי... תודה רבה

kundara

New member
תתעסק במיקס קודם כל

בשביל מה אתה צריך מאסטרינג. למאסטרינג דואגת החברת תקליטים

HeavenlyB

New member
הטיפ היחידי שיש לי

לא לעשות מאסטרינג בבית. לא משנה כמה תוכנות וכמה כלים יש לך. מאסטרינג לא עושים בבית. אולפני מאסטרינג הם האולפנים הכי יקרים. ויש לזה סיבה ברורה. לא רק שהציוד הוא הציוד הכי יקר, אלא גם הטכנאי שעושה את המאסטרינג. אלה הם טכנאים שעדו ועברו הרבה שנים במקצוע ויודעים בדיוק איך לטפל בכל מצב קיים.

fכן זה נשמע הגיוני...אבל מה זה?

בדיוק מאסטרינג...? מה עושה את ההבדל באיכות השיר אם עושה לי את זה טכנאי הקלטה מקצעוי באולפני מאסטרינג מקצועיים...?

HeavenlyB

New member
אין הבדל באיכות

אלא בתהליך המאסטרינג, מנסים להתאים את כל השירים באלבום מבחינת סאונד, שלא יהיה הבדל גדול במעבר משיר לשיר.

SlyStone

New member
אתה מתכוון לדברים כמו...

אתה מתכוון לדברים כמו ווליום אחיד וכאלה?\מעבר רצוף בין שירים (אם יש)? כי השאלה הזאת עלתה גם אצלי- מה זה בדיוק מאסטרינג?

HeavenlyB

New member
בין היתר, כן

ווליום אחיד, וסאונד אחיד. שלא יהיה יותר מידי בסים באחד יחסית לשני. בקיצור, שלא יהיה שינוי דראסטי בכל מובן שהוא בין השירים, אלא אם כן זאת היתה כוונת המשורר. בנוסף קובעים גם סדר ומרווחים בין השירים. בקיצור, בסוף שלב המאסטרינד אתה יוצא עם דיסק מוכן ליצירת גלאס מאסטר שממנו משכפלים את הדיסקים במפעל.

kundara

New member
כן אבל לאו דווקא

גם לפרסומות עושים מאסטרינג... והפוקוס כאן זה הליטוש, לא ההתאמה בין השירים באלבום

HeavenlyB

New member
לא בדיוק

המאסטרינג לפרסומות בד"כ מתבטא בעיקר בהרמת הווליום הכללי. כל שינוי סאונד אחר מווליום הוא בעצם תיקון של מיקס לא מושלם. (זה נודע אך ורק לסינגלים או ג'ינגלים.

למעלה