שאלה של חינוך

polegra

New member
שאלה של חינוך

עכשיו יותר מתמיד אני מתחילה לחשוב על חינוך ילדים מתנסה לתאר לעמי מה אעשה לו יהיה לי ילד שמן חושבת איך מגיל צעיר אנסה לתת לו הרגלי אכילה נכונים ובריאים השאלה מה עושים? האם מניעת ממתקים וגאנק בגיל צעיר יעזור? לי למשל נראה נורא לתת לתינוק לנשנש במבה וכו כמו שרואים בכל גני השעשועים השאלה היכן עוצרים את זה? אחותי למשל לא נתנה לילדות אפילו לא מוצרים טבעיים להקלה בגזים כי הם מתוקים... מה הגבול? האם בכלל דבר כזה יעזור מראש לאי הווצרות ילד שמן? מעבר לזה... האם זה כל כך משנה אם יהיה לי ילד שמן או רזה? זה מה שאני רוצה לטיף? שאני רוצה ילד רזה? ברור לי שפעילות גופנית חייבת להיות מושרשת מילדות אבל גם זה לא מבטיח כלום אני הייתי ילדה מאוד פעילה עם מיליון חוגים שיחקתי כדורסל כדור עף שחיתי בלי הכרה רצתי והנה...גם אני מאוד שמנה מה אתם חושבים? האם צריך מראש לחנך לרזון? ואולי דווקא ככה משיגים את ההיפך? טלי

במקומך

להתייעץ עם תזונאית של קופ"ח היא מקצועית היא תדע לעזור במצבים הללו.

החינוך הסמוי

דבר ראשון, אני מצטרפת לאודליה, בהחלט התייעצות עם מומחה יכולה לעזור. מעבר לזה, אנחנו רוצים למען ילדנו את ראיית העולם הטובה ביותר ( בעייננו כמובן), את דרכי ההתמודדות, את פיתוח האישיות, את הבריאות הפיזית והרגשית הכי מעולים שרק אפשר להציע... אבל מעבר לכן במבה או לא במבה בזמנים שעוד ניתן לשלוט בזה...צריך לדעת דבר אחד : ילדים לומדים הרבה יותר ממה שמסביב להם. הם מפנימים יותר מהתנהלות הוריהם בכל תחום ותחום, מאשר מהפנטזיה שאנחנו רוצים לה"אכיל" אותם בה. אם את רוצה להנחיל לילדך תזונה נכונה, איכות האכילה לא יכולה להתחיל ולהסתיים בו. ההורים הם הראשונים שצריכים להוות דוגמא.

polegra

New member
זה ברור לי

אני בעיצומו של שינוי בהרגלי אכילה לא..לא ספירת קלוריות אלה יותר לשים לב למה בריא ומה לא בריא כן לשלב ירקות באכילה לא לשבת עם שקית במבה שוקולד או לא משנה מה זה הליך שהתחלתי לפני שנה וכרגע עושה אותו ביתר תשומת לב

טובית 27

New member
צהריים טובים

ואני בעלי שמנים ולכן לילדודס שלנו יש 100% סיכון להיות שמנים. אני מגיל שנה מקפידה איתם על התזונה. הם לא אוכלים שוקולד למריחה, לא אוכלים צ'יפס מטוגן רק בתנור, שותים רק מיים. אוכלים המון ירקות וגבינות. בקיצור הם אוכלים אוכל בריא. בסופי שבוע שאנחנו אצל סבתא וסבא אז הם מתפנקים בממתקים ועוגות שיהיה לך המשך הריון קל

לדעתי?

זה עיניין של הרגל והיחס שלהם כלפי האוכל אני יודעת שבתור ילדה אצלי תמיד התיחסו אל זה כמשהוא שגורם להרגשה יותר טובה שזה הטעות הכי גדולה שעשו עלי לדעתי וגם עשו טעות שהרגילו אותי לישתות מיץ במקום מיים והכי הכי נורא שעשו זה שהחביאו ממני אוכל כמו שאמרו פה פשוט להרגיל את הרך לא לאכול דברים כאלה לא להכניס הביתה

rotemotek1988

New member
לחנך לבריאות לא לרזון..

כמובן שלדחוף לילד מתוקים זו לא אופציה בכלל ולדעתי גם למנוע ממנו לחלוטין יהווה בעיה ודבר בלתי ניתן אחרי הכל בגנים האוכל הוא לחם עם שוקולד.. אין לי ילדים כמובן ואם היו יכול להיות שהחשיבה שלי הייתה אחרת אבל להרגיל את הילד לשתיית מים וממתק אחד ביום אחרי הארוחת צהריים נשמע לי נורא הגיוני... למנוע לחלוטין מתוק יגרום לו (לפחות לדעת) להתלהב ממתוק בגיל מאוחר יותר כאשר הוא יגלה את עולם המתוקים (כמו שקרה לי בעע) צריכים כמובן להתחיל להשריש בו ספורט ופעילות והכל לכיוון החיים הבריאים ולאו דווקא בגלל הרזון אלא כי באמת שמנים אחרי הכל סובלים ממחלות שנוצרות מההשמנה ואם היא לא תהיה אז הסיכוי לחלות במחלות של שמנים קטן כתוצאת לוואי של חיים בריאים

1980 אורחת

New member
מחזקת ומוסיפה

כמו שאמרו פה: א. היחס לאוכל: אוכל זה אוכל וזהו. זה לא סוג של בידור, זה לא אמור להיות סוג של נחמה (אוי נפלת וקיבלת מכה? בוא קח ארטיק) או פרס. ב. דגש על בריאות: להגיד לילד שלא כדאי לאכול הרבה מ-X כי זה לא בריא ולא כי הוא משמין. באופן כללי לדעתי לא לדבר על אוכל בהקשר של משמין או לא (בסביבה של ילדים) ,אלא רק בהקשר של בריא או לא בריא. ג. הרגלים: לאכול סביב השולחן ולא מול טלויזיה, לשתות מים, לאכול לאט, וכל הדברים שאנחנו יודעים לדקלם בעל פה ולא מיישמים. שורה תחתונה=בריאות. ובריאות לא בהכרח שווה רזה ,למקרה שמישהו הבין אחרת מדברי....

למעלה