שאלה של חינוך...

זוהר69

New member
שאלה של חינוך...

הי רציתי לישאול יש לי ילדה בת 6,בזמן האחרון היא מיתחצפת מאד,עונה לי על כל מה שאני אומרת.. איך אני מעמידה אותה על מקומה? ואומרת לה בצורה יפה ומחונכת איך מדברים יפה לאמא..

פלגיה

New member
כמה דברים

עצם זה שהיא עונה לך - זאת לא חוצפה. תלוי מה היא אומרת ואיך היא אומרת את זה. אל תרשי דיבורים לא יפים כלפיך, אבל גם אל תגיבי במלוא העלבון שלך. צריך להיות עניינים - "אלי לא מדברים ככה" או "תגידי את מה שאמרץ בדרך אחרת" או "בטוח שהתכוונת לומר אחרת". מעבר לזה, בנוגע לנושא הכללי של תקשורת בריאה וטובה עם הבת שלך - אני ממליצה על הספר "איך לדבר כך שהילדים יקשיבו ולהקשיב כך שהילדים ידברו".

זוהר69

New member
תגובה

יש פעמים שהיא ממש עונה לי בחוצפה,כלומר בדיבור לא יפה כגון:"אמרתי לך..כבר"אבל בטון דיבור ממש לא יפה..איך אני עונה לה בצורה שאכן תבין שככה לא מדברים ותשנה את צורת הדיבור שלה?

פלגיה

New member
בשתי צורות

1. זה תגובה מיידית למה שהיא אומרת - אל תדברי ככה, או תגידי את זה במילים אחרות, או פשוט לא להיענות לדברים שנאמרים בצורה שלא מקובלת עליך. 2. בזמן רגיעה לפרט מה זה ה"ככה" שב"אל תדברי ככה". להסביר לה על "מנגינות" שונות בדיבור, ולהתאמן על אמירת משפט אחד בטונים שונים, ואיך זה נשמע. זה חיוני כי בזמן של כעס היא לא תשמע, והיא חייבת לקבל פירוט מדוייק של מה דרך הדיבור המנומסת ומה נקרא "חוצפה".

למעלה