שאלה של חילוני ..

webguy

New member
שאלה של חילוני ..

שלום לכולם !! אם אני לא טועה נאמר שהתורה היא דבר אלוהים ... כלומר כל מה שנאמר בה היא דבר אלוהים ישיר מפיו ... 1. האם אני טועה או לא מדויק ? 2. במידה ואכן אני לא טועה נאמר בתורה כי מותר ליהודי לשאת כמה נשים עונש עין תחת עין מותר כעונש כריתת אברים ... אבל אני כיהודי מותר לי כיום לשאת אשה אחת ואין עונש של כריתת אברים ועוד דברים שמותרים בתורה אסורים כיום לפי הדת . אז השאלה אם זה התנ"ך הוא דבר אלוהים מדוע הרבנים שינו חלק מהדברים הרי הם דבר אלוהים ..... האם מותר לבן-תמותה לשנות דברי הקדוש ברוך הוא ? שאלה ילדותית? טוב אני חילוני ....תם שאינו יודע לשאול ... בתודה מראש יצחק

D BOOK

New member
יצחק היהודי...(לא החילוני)

תראה אחי ,במעמד הר סיני ניתנו תורה שבכתב ותורה שבעל פה. שתיהן ניתנו מפי הקב"ה ,ולמעשה לתורה אחת בלי חברתה אין קיום ,למשל: בתורה שבכתב כתוב וקשרתם לאות על ידך ולטוטפות בין עיניך ,אם לא יהיה פירוט בתורה שבעל פה ,לא נדע מה לקשור ,איך ,מתי ,מי ואיפה. למשל נתת דוגמא של עין תחת עין ,בתורה שבעל פה ,מבואר שזה ממון . כל טוב

א77

New member
ואם כבר, עין תחת עין.

זה ממון כמבואר בגמרא. וביאר את זה יפה הגאון מוילנא. בסיבת הדבר שנאמר עין תחת עין, ולא עין חילוף עין, או עין תמורת עין וכדו'. כי עין תחת עין הכוונה. איזו עין עליך לשלם, 'תחת' עין. היינו אותה עין הנמצאת תחת עין. וכעת המילה עין נכתבת משלושה אותיות. מתחת לאות ע' בסדר הא-ב, יש את האות פ'. מתחת לאות י' בסדר הא-ב, יש את האות כ'. מתחת לאות נ' בסדר הא-ב, יש את האות ס'. הרי שעליך לשלם תמורת העין, את אשר 'תחת' העין, שזה אותיות 'כסף', היינו ממון. ולפי זה מתבאר גם המדרש שאומר: תחת אשר לא עבדת את ה' אלהיך בשמחה, זה עונג שבת. כי תחת ' דהיינו 'שבת', לא עבדת את ה' אלהיך בשמחה ובטוב לב. יום טוב.אשר'

David i

New member
התשובה היסודית:

מורכב מדי לפרט ולהסביר על כל פרט ופרט. אבל התשובה היסודית: בתורה כתב אלוהים את החוקים הבסיסיים של הדת היהודית. אחד הציוויים שנועד במיוחד לדורות הבאים הוא "עשו משמרת למשמרתי" - על חכמי ישראל לדורותיהם מוטל להוסיף ולקבוע סייגים והגבלות אקטואליות המתאימות לתקופתם, לפי ראות עיניהם. הם הוסמכו לכך, אם כן, ע"י התורה, דהיינו ע"י האלוהים. ואכן כך הם עשו. [ממש בקצרה]

David i

New member
ניקח לדוגמה את החוק במדינה..

(להבדיל) יש חוקי יסוד שקבע אותם המחוקק, בנוסף יש "תיקוני חוק" או תוספות חוקים שנקבעים מפעם לפעם ע"י הכנסת. האם חוקים חדשים אלו נוגדים את חוקי המחוקק? התשובה היא ודאי שלא. למרות שהמחוקק הראשוני לא קבע אותם, וכאילו התיר את הדבר הספציפי הזה, הרי שהמחוקקים העתידיים הוסמכו לדון בנושא, לתקן ולשפר כראות עיניהם. (רק לשם דוגמה. כמובן שאין שום מכנה משותף לD

asaf2000

New member
תשובה

בהר סיני קיבלנו שתי תורות, את התורה שבכתב ואת התורה שבע"פ שהיא פירוש לתורה שבכתב. לדוגמא, בתורה כתוב שצריך להניח תפילין אבל לא מפורט איך התפילין נראים וממה הם עשויים, כל זה מפורט בתורה שבע"פ, והתורה שבע"פ נכתבה מאוחר יותר ע"י רבי יהודה הנשיא וזה מה שקוראים "תלמוד". לגבי נשים, לפי התורה באמת מותר לשאת כמה נשים אבל חכמים גזרו גזירה שאסור לשאת יותר מאשה אחת ותקרא על זה כאן. עין תחת עין זה ממון ולא אברים ממש כמו שכתוב בתלמוד. כמו כן יש מצווה על חכמים לגדור גדרים על המצוות כדי להרחיק את האדם מן העבירה. ואל תתבייש לשאול עוד שאלות.

למעלה