שאלה של חורף

שאלה של חורף

חברים, החורף קרב ובא (או לפחות הרוחות שלו) ואשמח לפתוח דיון בנושא החורף.

שמתם לב, שכל תיאורי החורף בסדרה (ספרים) מתארים חורפים קשים מאד, אפילו בלתי נסבלים- אבל אין שום אזכור לחורפים ממשיים שאכן התרחשו בזמנים המתוארים בספרים, ואני אפרט:

1. המרד של רוברט, ושנות כהונותיו הראשונות- היו כולם בחורף! איך אני יודע? הטורניר המפורסם בהארנהול התרחש בתקופה שנקראה: "שנת האביב הכוזב" ז"א שלפני הטורניר היה חורף (שהרי בד"כ האביב מגיע אחרי החורף...) וגם לאחר הטורניר המשיך החורף ("כוזב"...)- אם כן למעט הפסקה של שנה, היה שם חורף לא קצר- ואין שום איזכור להשפעות שלו על מהלכי המרד וכדומה. לפי החישוב הזה, החורף נגמר רק אחרי 4-5 שנות כהונה של רוברט ואז התחיל הקיץ הארוך. (אלא אם כן ניתן לטעון שאחרי האביב הכוזב היה עוד חורף קצרצר של כמה חודשים- שנגמר לפני או בתחילת המרד ואח"כ היה קיץ קצר של כמה שנים ושוב חורף קצרצר ואז הקיץ הארוך שאיתו הסדרה מתחילה- אם זכרוני אינו מטעני- משהו כמו 10 שנים- אבל אז נשאלת השאלה מדוע נקרא האביב "כוזב"? הרי זה סביר שבתוך תקופת האביב יהיו עוד ימים קרים, רגע לפני שהקיץ מתחיל)

2. מגיפת האביב הגדולה: כמה שנים בודדות לאחר מרד הבלקפייר הראשון, ולא הרבה אחרי הטורניר באשפורד (האביר הלא משוח) התחוללה מגיפה שקטלה עשרות אלפי, אם לא מאות אלפי , אנשים בווסטרוז, כולל את המלך דאירון הטוב ושני נכדיו יורשי העצר. מה זה אומר על התקופה שלפני, שהיה חורף? (שוב, האביב בא אחרי...) מתי בדיוק? הטורניר באשפורד לא עושה רושם חורפי במיוחד, גם לא הסיפורים מהמרד שהיה כמה שנים לפני. שוב, מרטין מסתיר את החורפים.

3. בכלל, מה אנו יודעים על חורפים בווסטרוז, מחוץ לצפון? האם החורף בRERACH קשה וקטלני כמו באזורים שצפונית למיצר? ובדורן? ולמה לפעמים נראה כאילו כל הדיבורים על קושי החורף מזכירים דיבורים על גרמניקים וסנארקים מעבר לחומה? הרי מוזכר שהים לא קפא בנמל הלבן (שבצפון!) בחורפים האחרונים ועדיין התקיים מסחר דרכו- זה קצת סותר את האימג' שיש לנו של אנשים במערות מוסקות בקושי שאוכלים את מתיהם, על דורות שלמים של ילדים שנמחקים...

4. ומה אם החורף בשאר העולם? במפרץ סוחרי העבדים אין חורף? בקארת'? הדותראקים בנויים לשרוד חורף שנמשך שנים? לא ברור. מרטין לא מספר.

מה דעתכם?

rsmb1

New member
3. החורף בדרום

פחות נורא.
4. כך גם באסוס שרובה נמצאת מתחת לקו הרוחב של התאומים אין ממש דיבור על חורף חמור.
http://quartermaester.info/

אני חושב שהפחד העיקרי מהחורף הוא מאי הידיעה כמה זמן הוא הולך להימשך. אתה לא יכול לדעת האם המזון שאגרת מספיק, ולא יכול לדעת מתי (אם בכלל) הוא ייגמר.
זה פחד שמחוזק בסיפורים על החורף הארוך.

CallMeCavanaugh

New member
כן, אבל אפילו בדרום

מדברים בספר הרביעי על זה שבעקבות המלחמה עכשיו אין מספיק מזון לקראת החורף המתקרב.

אני נוטה לחשוב שהחורפים המוזרים האלה מתרחשים רק בווסטרוס והם תוצאה של משהו על טבעי שקרה שם לפני הרבה שנים, אחרת גם במקומות אחרים בעולם היו התייחסויות לחורף הקשה.
כלומר, זה די ברור שהחורפים המוזרים הם תוצאה של משהו על טבעי, זה שהם מוגבלים רק לווסטרוס - זאת כבר דעתי.

rsmb1

New member
נראה לי שזה

עניין של פריון האדמה. בחורף הפריון קטֵן בכל ווסטרוז, אבל בצפון זה הרבה יותר משמעותי. הבעיה של הדרום הפעם היא המלחמה.
גם הסכנות שבקור החורף פחות גדולות בדרום.

אתה מדבר על חורף "רגיל" שמתרחש רק בווסטרוז בתדירות לא ידועה או על החורף הארוך מלפני אלפי שנים?
הסוג הראשון מתרחש גם באסוס. הסוג השני אולי רק בווסטרוז.

הלילה הארוך והאחרים

כל זה דבר שקיים רק בווסטרוז. בראאבוס שנמצאת בנקודה הצפונית ביותר של היבשת המזרחית, יושבת בקו מקביל לרמת האצבעות שבבקעת ארין. בקעת ארין היא חלק מהדרום, כמו שאמר רוברט לנד בווינטרפל: מכל הדיבורים על שבע מלכויות, אפשר לשכוח שחלקך גדול כמו כל השאר.
מזג האוויר מדרום למצר אף פעם לא קר ומעורר אימה כמו החורף בווינטרפל ומצפון לה.

האחרים תמיד הגיעו מהאזורים הצפוניים ביותר, הבלתי ממופים, אלה שגם בקיץ קר בהם מאוד.

KingOfWinter

New member
החורף בדרום

אני חושב שבהתחשב בעובדה שכבר בשלהי הסתיו ירדו שלגים בנהרן ובמעלה מלך ניתן בהחלט להסיק שגם בחורף ירדו באזורים הללו כמויות לא מבוטלות של שלגים. אם זאת, אין ספק שהחורף בצפון הוא הרבה יותר קשה, משהו כמו היחס בין החורף בצפון סקנדינביה לעומת החורף במרכז אירופה.

יותר בכיוון של סיביר

צפון סקנדינביה יחסית חמימה בגלל זרם הגולף.

אבל הנקודה המרכזית היא האחרים. והאחרים מופיעים מהמקום הכי צפוני וקר שפשוט לא מחובר ליבשת המזרחית.

למעלה