שאלה של חום הגוף...

אוריתי1

New member
מטרודין או גונל אף?

שואלת בשביל חברה שעד כה עברה 3 טיפולים במטרודין ורוצה לעבור לגונל. האם המינון הוא אותו מינון? האם גונל ניתן להזרקה רק בבטן? האם הוא יכול להשפיע טוב יותר מאשר מטרודין נשמח לקבל תגובות מהמנוסות תודה

פישון

New member
לצערי אני מהמנוסות בשניהם

גונל F ניתן להזריק גם בישבן, אבל מהנסיון שלי אולי מפחיד בהתחלה להזריק בבטן אבל הרבה יותר אסתטי (אין לי סימנים), יותר נוח (עושים לבד, אפילו אם הבעל / האחיות לא יכולים) והרבה פחות כואב. לגבי המינון: גונל F הוא סינטטי, ולכן נחשב לעדיף מבחינת החזרה על מחזור פעם אחר פעם (כלומר, אין שינויים גדולים מפעם לפעם בכמות הזריקות והרופא יכול לעשות שינויים קלים). כלומר - הוא יותר צפוי. הוא נותן ערכי אסטרדיול יותר נמוכים מאשר מטרודין (לא בעיה אמיתית, הרופא לוקח את זה בחשבון כשהוא נותן כוריגון). עד כאן התאוריה. אצלי כל מחזור עם המטרודין או הגונל F היה שונה לגמרי, חוץ מאשר ה- IVF, שהיו די דומים בסה"כ. הרופא חושב שאולי יש לזה קשר למאזן הורמונים אחרי הלידה, בטיפולים שעשיתי בסיבוב השני. בהצלחה במהרה, נקווה שזה מה שיעשה את העבודה.

אוריתי1

New member
שאלה של חום הגוף...

אמרו לי שחום הגוף אמור לרדת עם קבלת המחזור. האם זה נורמלי שהחום נשאר עדיין גבוה למרות קבלת המחזור? לציין שלא ביצעתי בדיקה....... יש בכלל בשביל מה?

נועם@בת

New member
לשרשר יקירתי, לשרשר ../images/Emo3.gif

כדי שלא יגמרו לנו הדפים מהר מידי, אנחנו מעדיפות לשרשר הודעות. אם קיבלת, חום הגוף אמור לרדת, אבל מאחר ומדובר בשינויים קטנים כל כך, לא תמיד זה בולט לעין. אם יש לך ספקות, אין כמו בדיקה ביתית כדי להרוס אותם לחלוטין
מטרודין וגונל מכילים אותה כמות FSH (במטרודין יש גם יחידה אחת של LH) אם התגובה ממטרודין לא משביעה רצון, שווה לנסות גונלF. שיהיה לך, ולחברה שלך המון בהצלחה נועם

תשובות

המינון הוא בד"כ אותו מינון ניתן להזריק גם תת עורי (בבטן) וגם תוך שרירי (בישבן). אני ממליצה על הזרקה בבטן. לא כואב בכלל וחוסך את התלות באנשים אחרים. לגבי ההשפעה - כל אישה מגיבה אחרת לתרופות השונות. אצלי, למשל, לא היתה תגובה טובה לגונלF וחזרתי למקור. אני מציעה לה לנסות לעבור לגונלF אחרי 3 טיפולים במטרודין כי יש סיכוי טוב שאצלה תהיה תגובה טובה. חנה

למעלה