שאלה של חוגים

שאלה של חוגים

שאלה כללית שמעניינת אותי באופן אישי, בנושא חוגים. האם יש חוגים שיש להם ערך מוסף מעבר ל"זה כיף" או הזדמנות למפגש חברים? האם יש מישהו שיכול לספר לי על בעיה או קושי שהילד שלו התמודד איתה, ושחוג מסוים עזר לו בפיתרון ובהתמודדות? אודה מראש על תשובות.

תותים5

New member
יש הרבה חוגים עם ערך מוסף

למשל חוג ג'ודו מאד תורם מבחינת התפתחות מוטורית ומבחינת משמעת (כמובן תלוי במאמן) חוג שחמט תורם להתפתחות המוח והחשיבה.... ואלה רק דוגמאות אם יש תחום שחשוב לך לפתח בידקי באופן ספציפי. וגם כייף והנאה ומפגש עם חברים תורמים רבות לילדים גם הדברים האלו הם ערך מוסף....

תודה, אבל את זה גם אני קראתי

את החוברות של המתנ"ס, ואת הפלאיירים של החוגים גם אני מכירה. אני מחפשת עדות "הילד שלי היה חסר ביטחון עצמי והחוג ג'ודו עזר לו כך וכך..." או איך בדיוק שחמט תורם לפיתוח המוח והחשיבה. זאת השאלה שלי. האם יש כיסוי למה שכתוב בחוברות של החוגים, או שאלו סתם סיסמאות.

noa_f

New member
אז ככה

אני ראיתי ילד שאחרי שנה בחוג קרטה, הפך מסמרטוטון קטן ורזה לילד שיודע לעמוד זקוף . זה לא היה הילד שלי ולכן אני לא יכולה לומר לך אם היו עוד תוצאות ואם הקרטה היה הדבר היחיד שתרם לתחושת הגוף הטובה יותר שלו. אבל כל חוג ספורט או מחול טוב יתן כושר גופני, כתוצאה ברמה הנמוכה ביותר (ואין מה לזלזל בבריאות) ובטחון עצמי ו"ספורטיביות" כתוצאה ברמה הגבוהה ביותר (וזה כבר באמת תלוי במאמנים/מורים). חוג שמצריך חשיבה ,ילמד את הילד חשיבה. אחרת הוא לא יצליח ולא ישאר בחוג. אף אחד לא יכול לשחק שח לאורך זמן בלי ללמוד אסטרטגיות חשיבה ומשחק, זה פשוט בלתי אפשרי. אז כן, פה הפלייר לא משקר. נגינה על כלי יכולה ללמד משמעת עצמית (צריך להתאמן), לפתח חוש קצב ושמיעה מוסיקלית ואולי גם מוטוריקה עדינה. אני חושבת שנגינה על כלי קשה (כינור, אבוב, וכו') גם מלמדת דחיית סיפוקים והתמודדות עם כשלון
לפחות זה מה שהיה אצלנו... אל תצפי ש"חוג" ישנה את הילד שלך מברווזון לברבור. אבל הוא ישכיל אותו, יראה לו עולם חדש, ילמד אותו משהו על עצמו ועל תחומי העניין שלו (גם אם בדרך השלילה "אני לא אוהב לצייר").

ע ל ו מ ה

New member
ונגינה על פסנתר

(כך אמרה לי המורה להוראה מתקנת כשגילתה שהילד לומד גם פסנתר) עוזרת לפתח את הקשר בין האונות השונות של המוח ומומלצת לבעלי קושי בקשב וריכוז ובעלי קושי בשליפה מהזכרון. לא יודעת להגיד מה עשה את ההבדל השנה, חוג הכדורסל או מאמן הכושר האישי, אבל אצלנו רואים הבדל חברתי משמעותי (הילד משחק כדורגל בהפסקות!!).

פלגיה

New member
לדעתי כל נגינה שהיא

זה מה שקרה לי כאשר שחתי את הבת ללמוד לנגן בחלילית בשביל הכיף, וגילינו שהקשב שלה השתפר באופן מרשים.ההצלחה שלה בחוג גם העלתה לה את הביטחון העצמי, אבל זה מה שתעשה הצלחה בכל דבר שהוא.

טאשקה

New member
חוץ ממה שכבר צויין - חוג שחיה

תורם המון להתפתחות הגוף כולו, לחיזוק המערכת החיסונית וגם לומדים לשחות שזה דבר חשוב בפני עצמו. רקכדאי שיהיה מאמן טוב ורצון לשיתוף פעולה מצד הילד. אם הילד מסרב, אפשר להניח לזה ולנסות בגיל "מבוגר" יותר, אחרת לא תהיה לזה הרבה תועלת.

ימימה

New member
נכון, גם אצלנו בחוג "טרום שחייה"

בגיל הגן, ממש ראיתי שינוי מדהים - קודם כל בבריכה עצמה, מילד מלא חשש וחרדות מהמים, הפך תוך שבועות ספורים לילד שצולל בלי פחד, ורק מחכה ללכת לבריכה. בנוסף, כל הביטחון העצמי הפיזי שלו מאד גדל בתקופה זו, וזה היה ממש נראה לעין. היום, אחרי שעברנו מקום אני מחפשת לו חוג ללימוד שחיה, אבל באזור שלנו יש חוגים כאלה רק בקיץ, כך שנצטרך להתאזר בסבלנות.

ע ל ו מ ה

New member
../images/Emo45.gif יודעת על בן 16 עם לא מעט קשיים

שלאחר חודשים ספורים של שחיה חגורת הכתפיים שלו שינתה צורה וכל היציבה השתפרה.

Kalla

New member
לכל חוג יכול להיות ערך מוסף

בהתאם לרצונות, לצרכים והכישורים של כל ילד וילד. ילד שאוהב לצייר יכול להרוויח מחוג ציור, ילד שמוכשר למוזיקה יפיק תועלת מלימודי מוזיקה וכו'. אישית, אני חושבת שבימינו, כשהילדים הרבה פחות מסתובבים בחוץ, מאוד חשובים חוגי הספורט למיניהם, ובתוך חוגי הספורט יש גיוון רב ואפשר לבחור בהתאם למה שהילד אוהב ומה שעונה על כל מיני צרכים גופניים שלו.

דנה5555

New member
חוגים בעלי ערך מוסף.

אני מאמינה שכל חוג שמנוהל בצורה נכונה עם מדריכים בעלי הכשרה מתאימה יתנו לילד ערך מוסף. מעבר לכך שילדים בעלי כשרונות ייחודיים (ריקוד,נגינה וכו'), יוכלו להביא לידי ביטוי את כשרונותיהם בעזרת החוגים, להתפתח ולהגיע להישגים. בעיקרון, מומלץ מאוד לבדוק את החוגים אליהם נשלחים הילדים. את המדריכים ואת ההנהלה.

לב אם

New member
המון

כפי שכתבו לפני, לכל חוג יכול להיות ערך מוסף. באופן אישי נתקלתי בחוגים שסייעו ואף הצילו ילדים : - חוג לטיפול בחיות מחמד וחוג רכיבה - בשני החוגים לקחו ילדים עם בעיות פיזיות ו/או בעיות נפשיות וסייעו להם במידה משמעותית: רכישת בטחון, שיפור יכולות, שיפור מצב חברתי ורגשי ועוד - חוג קארטה - הוריד אלימות, יכולת ריכוז אצל ילדים היפראקטיביים, שיפור מצב חברתי, שיפור בטחון אישי - שני חוגים שממש הצילו את בתי (בלי קשר לנושא החוג) היו חוגים לביולוגיה ומשחקי חשיבה במסגרת של חוגי מחוננים. לאחר שמצאה עצמה בחרם של ילדים בבית הספר שלה, עם הצקות בלתי פוסקות, נכנסה למגננה והחילה לאבד כישורים חברתיים. השנתיים שלה בסביבה חדשה של ילדים אחרים הוסיפו לה את הבטחון העצמי שאבד לה, שחזרו את היכולות החברתיות שלה והיא מצאה חברים חדשים ואמיתיים. - חוג שחיה למצויינות שהיה בין הטובים בארץ, אבל כשדיברתי עם ההורים הסתבר שמרבית הילדים הגיעו לשם עקב בעיה של אסטמה , שהשחיה מסייעת לפתור.

למעלה