שאלה של חדשה

kkeren

New member
שאלה של חדשה

שלום לכולן, אני חדשה כאן ומעדיפה להתייעץ איתכן כבעלות נסיון.(מקווה שלא יצא ארוך מדי). אובחנתי כפוליציסטית ע"פ תוצאות של בדיקות דם שנעשו כיומיים אחרי קבלת מחזור והן: TSH- 0.95, LH- 12.59, FSH- 5.11, E2<200, TESTOSTERONE TOTAL- 0.2, %TESTOSTERONE- 15.8 תופעות נוספות אי סדירות במחזור ושיעור יתר. הרופאה המליצה על איקקלומין בלי הצעות לאולטרסאונד או בדיקות נוספות. כרגע החלטתי לדחות קצת את לקיחת הכדורים מכמה סיבות- קריאה על תופעות הלוואי והחלטה לטיפול אלטרנטיבי של דיקור שאני מקווה שיעזור. שאלותיי הן: האם לא נראה מוזר שלא נעשו כל בדיקות אולטרסאונד, וישר ניתן אקקלומין? האם אני יכולה לפנות ביוזמתי לרופא מומחה פריון כבר בשלב הזה להתייעצות נוספת או שיש צורך בהפניה מיוחדת מהרופאה? מצטערת על המבול ... מקווה לקצת עזרה וסדר בראש תודה מראש

נועם@בת

New member
ברוכה הבאה לסירה שלנו ../images/Emo45.gif

את מציינת מספר תופעות, אי סדירות בוסת, שעירות יתר, וLH גבוה. בבדיקת הדם שלך בולט ההבדל בין FSH לLH. הLH כפול. זאת תופעה אופיינית לפוליציסטיות. הפרשת LH ברמה גבוהה מונעת התפתחות תקינה של הזקיקים, לא נוצר זקיק מוביל ואין ביוץ תקין. לכן הרירית גם לא משנה פאזה וממשיכה לגדול עד שבשלב מסויים היא גדולה מידי ואז נושרת- כלומר אז יש וסת. סביר להניח שכל הסימפטומים מספיקים כדי לאבחן PCO. הרבה רופאים נותנים בהתחלה איקקלומין ללא כל מעקב, כדי להוריד מהלחץ ולא לטרטר את הנשים. לטעמי- בחירה באלטרנטיבה של דיקור היא בחירה נכונה. רק חשוב שתמצאי מישהו שכבר עבד עם פוליציסטיות ומכיר את התופעה. דיקור בהחלט יכול לאזן את ההורמונים ולהביא לביוץ טבעי. אם את רוצה להיות מאוד רגועה, את יכולה לפנות למומחה פוריות- הכל במסגרת הקופה, ללא הפניה מרופאת הנשים שלך. בהצלחה נועם

נוג

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

היי, גם אני פוליציסטית אבל ותיקה, התהליך שהרופאה שלך המליצה הוא אכן השלב הראשון כאשר התחילים טיפולים וכפי שנועם הסבירה לך. אני גם ממליצה ללכת לרופא או מרפאה שמטפלת בפריון ולא להשאר אצל רופאת נשים רגילה. בכול טיפול שקשור להורמונים יש תופעות לוואי אבל זה המחיר הקטן שלפעמים צריך לשלם כדי להשיג את המטרה. גם אני ניסיתי להכנס להריון על ידי טיפול אלטרנטיבי ואח"כ חזרתי לטיפולים תרופתיים. מאחלת לך
ושתעברי מהר לפורום השכן נוג

orp

New member
ברוכה הבאה קרן../images/Emo13.gif

| שלום קרן גם אני גיליתי בערך לפניי חודש וחצי שאני בעלת שחלות פולצסטיות !! אצלי הרופא שהוא מומחה לפוריות עוד לפניי הבדיקת דם הוא קבע שאני בעלת שחלה פולצסיטית הוא פשט עשה אחד ועוד אחד, ע"פ מה שסיפרתי לו. לאחר מכן הוא עשה בדיקת דם שתוצאותייה מאוד דומות לשלך ואז הוא קבע חד משמעית שאני מה שנקרא בעלת שחלות פולצסטיות קלאסיות . אני חייבת לציין שבמשך כל הזמן הזה הוא עדין לא עשה לי בדיקת אולטרא סאונד !!! עכשיו אני לפניי תחילת טיפול באקקלומין ולפי מה שהסביר לי הרופא זה מה שנהוג בהתחלה לתת ואם זה לא עובד אני אצטט אותו " יש עוד הרבה קונצים אחרים" אני חייבת להגיד דבר נוסף שהוא הסביר לי - שזה לא הבעיה הכי קשה באי-פריון בקיצור הוא דיי הרגיע אותי בנוסף לזה הבנות המקסימות בפורום הנ"ל גם מרגיעות הרבה והן יודעות גם הרבה דברים שלעיתים אנחנו "שוכחות" לשאול את הרופא לסיכום אל תדאגי הגעת למקום הנכון והמלצתי היא למצוא רופא שמומחה לפריון למעלה בקישורים את יכולה למצוא המלצות על רופאים בהלצחה

kkeren

New member
ושוב שאלה

איך פונים לרופא מומחה פוריות? צריך הפניה מיוחדת או שכל אחד יכול לפנות אגב- אני במכבי גרה באזור השרון - יש המלצות מיוחדות

נועם@בת

New member
אם את במכבי, את מחפשת איזה רופא

עובד איתם, ופשוט קובעת תור. אין צורך בהפניה. באיזור השרון, אם אני זוכרת נכון, ההמלצה האולטימטיבית היא דר´ עופר גונן. "אבא" של כמה ילדים בפורום. תכנסי ללוחות (סרגל אפור למעלה) ותחפשי המלוצת על רופאים. בהצלחה נועם

neta2

New member
ברוכה הבאה../images/Emo140.gif

ובכל דרך שתבחרי- שיהיה בהצלחה. וזה בסדר, פה מותר להפגיז בשאלות, ולבכות ולצחוק והכל!! רק שלא תהיי פה הרבה זמן
בהצלחה שוב

למעלה