שאלה של חברות...

make u happy

New member
שאלה של חברות...

קודם כל, שלום לכולם, חדשה פה שנית, יש לי שאלה: האם אתם מאמינים שלפעמים צריך לשקר/להסתיר חלק מן האמת בכדי להגן על אדם שיקר לכם ועל הקשר איתו? זה קרה לי עם חברה מאוד טובה שלי והיא נפגעה מזה... גם כשניסיתי להסביר לה למה היא טענה שמדובר בשקר ושאין דבר טוב מן האמת. אני מסכימה איתה מאוד, אבל הבעיה היא שקרו כמה פעמים שלא אמרתי לה את האמת מתוך הבנה של איך היא תגיב לעניין ומתוך זה שבגלל שאנחנו כ"כ שונות היא מייד תבין את זה בצורה הלא נכונה ולרעה. יש לציין שאני אדם שלא נוטה לשקר לאף אחד\ת, אבל מערכת היחסים איתה (שהבנתי כבר שהיא לא בריאה בכלל) הביאה אותי למצבים כאלה. מה אתם חושבים?

tutit1005

New member
היי אני חדשה ואני רוצה להגיב.

ךגעתי לא היית צריכה לשקר לה אם את כותבת שהמערכת יחסים איתה לא כ"כ בריאה היית צריכה להיות כנה גם אם זה קשה או יכאב כי בעצם שמגלים שקר זה יותר כואב מהאמת עצמה יכולת לרמוז לה ..לתת לה כיוון להבין...אני יודעת שקיים מצב של שקר לבן כדי להגן על משהו .. אבל איך את היית מגיבה לו היא הייתה משקרת לך והיית מגלה זאת?

make u happy

New member
אז זהו ש..

את צודקת בהחלט, בוודאי שזה כואב, אבל גם כשאני אומרת לה את האמת, או סתם משהו היא כל הזמן מנסה לברר אם יש משהו מעבר למה שאני אומרת ואני מבינה מאיפה זה מגיע, מתוך זה שהיא נפגעה מאנשים אחרים, אבל זה לא אומר שאני כמותם. אני מרגישה שאני נמצאת כל הזמן תחת זכוכית מגדלת, כל הזמן היא מחפשת אם יש משהו מעבר למה שאני אומרת וזה לא רק איתי, זה קורה גם עם אנשים אחרים- קורה שאנחנו נפגשות במקרה, או שלא, עם אנשים אחרים ואחרי השיחה איתם או משהו כזה היא שואלת אותי איך עניתי? הייתי בסדר? אולי הייתי צריכה לענות אחרת? מה נראה לך שהוא/היא חשב\ה? (כמובן שמדובר באנשים שאנחנו לא בקשר איתם כ"כ) ושוב, זה בא מתוך זה זהיא נפגעה והיא כבר לא בוטחת באנשים כמו פעם. מה שקורה זה שאני מרגישה שהיא "מכריחה" אותי לא לומר תמיד את האמת, או להסתיר ממנה ומדובר בדברים קטנים בדר"כ. זה קורה מעט, אבל כשזה קורה זה ממש מחוסר ברירה כי אני יודעת איך היא תגיב ואז, כשהיא כבר מגיבה היא אומרת שאני חושבת במקומה, אבל מההיכרות איתה אני יודעת מה תהיה התגובה פחות או יותר.

tutit1005

New member
תביני

ראשית חברות טובות לא צריכות לבחון אחת את השניה בזכוכית מגדלת.. אוקיי את אומרת שהיא נפגעה בעבר ונוצר אצלה אי אימון באנשים וזו באמת בעיה אני מאוד מבינה אותך שאת משקרת לה שקרים לבנים כדי לרצות אותה ..אבל כמה אפשר?? או עד מתי??? וכמה אפשר ליפות? חברתך נראת כבחורה חסרת ביטחון אם היא כל הזמן שואלת איך היא ענתה או איך זה נראה ... אבל יקירתי לא את צריכה לספוג את המכה הזו. אני חושבת שפשוט שבי איתה ותשוחחי ותגיגידי לה שלפעמים את נאלצת לא להגיד את האמת בגלל כך וכך.. וזה מאוד מפריע לך.. אם היא באמת חברה טובה היא תבין ותרד ותשתנה אבל אם זה ממשיך וקשה לך .. תפסי קצת מרחק...

make u happy

New member
אכן..

זה מה שעשיתי, אני מתחילה להתרחק שוב וזהו, כי גם שהסברתי לה כמה פעמים שנאלצתי לא להגיד את האמת בגלל סיבה זו או אחרת היא לא האמינה, אז ככה ש... זה לטחון מים שוב ושוב. תודה לך על ההקשבה (קריאה) עזרת לי

tutit1005

New member
בוקר טוב

אני שמחה לשמוע לאת מתרחקת כי קשה מאוד להתחבר לסוג כזה של אנשים ולחיות כל הזמן תחת ביקורת ולפחד שמא תוציאי איזה מילה לא במקום מצאי לך חברות של אמת אני כאן בשבילך מתי שרק תרצי אובהת תותית.

לא משנה מה השקר

האמת תמיד טובה יותר ואם אתן חברות טובות כל כך שום שקר לא יחזק את החברות אבל כל שקר יכול להפריד אותה האמת מנצחת תמיד וזה לקח לחיים גם בזגיות

sovs

New member
האם זה באמת כך???

הנה מספר דוגמאות. 1: את מכינה לבן זוגך מסיבת הפתעה ליום הולדתו והוא שואל אותך האם תכננת לעשות משהו בערב (התשובה שלך כמובן תיהיה כן בטח בוודאי אירגנתי לך מסיבת הפתעה או שלא) 2:את וילדך במהלך טיול נפצעת נקעת את הרגל, הוא ישאל אותך, אמא אמא האם את בסדר והאם את רוצה להפסיק??? (תשובתך המיידית תיהיה בטח בוודאי שנפסיק או שלא). יש 1001 סיטואציות שבהן השקר עדיף על האמת והנה לדוגמא מקרה קצת מגעיל. בן זוג בוגד בבת זוגתו בשיא טיפשותו יש מכאן שתי אפשרויות. א: הוא מספר לבת זוגתו שבגד בה ב: הוא לא מספר לבת זוגתו שבגד בה. תוצאות צפויות: א: יש לו רגשי אמשה, הוא מפנק ומתייחס לבת זוגתו כמלכה, ויש מצב שהם יהיו אחדד הזוגות הכי מאושרים על אי אדמות. ב: הוא פורק את רגשי האשמה, הורס לבת זוגתו את התדמית, הורס לעצמו את התדמית, פוגע בנפש של בת זוגתו, הם רבים ולבסוף נפרדים. האמת שלפני שזורקים הצהרות כמו האמת תנצח או האמת תמיד עדיפה על השקר תיקחו שניה ותחשבו על זה ותראו שזה לא בהכרח נכון. שיהיה לכולנו שבוע נהדר.

Betterfly

New member
שקר

הינו הסתרת האמת במכוון (כלומר, גם אי דיווח האמת הינו שקר) ולא משנה לאיזו מטרה ובאיזה היקף, זוהי פשוט הגדרה מילולית של המונח, כך שגם עיוות קטן של המציאות הרגעית הוא שקר. לדעתי, זה מאוד פשטני לומר שאין מקום לשקרים כלל במערכות יחסים. כן, גם אני בגדול תמיד הצהרתי שלשקר לא צריך להיות מקום במערכת יחסים. העניין הוא שהשקר הוא לעיתים בלתי נמנע כשרוצים בטובתו של מישהו. לעניין של פותחת השרשור, אני שיקרתי לחברה טובה על מנת להגן עליה. למרות שלא רציתי לשקר הבנתי כבר הרבה לפני כן שהאידיליה הזו של "טוהר מידות" שנובע מאמירת האמת היא לא ריאלית, ויותר מזה- ישנם ערכים נעלים יותר על הסגרת האמת כמו לעשות למען מישהו אחר. ואני אדם שתמיד החשיב את עצמו כשונא כל שקר... לדעתי, בכל מקרה בו יש אמת שעלולה לפגוע יש לעשות שיקול אמיתי של מה פוגע יותר- אמירת האמת או אמירת השקר. לדוגמא, לדעתי, אמירת שקר במקרה של בגידה בבן זוג פוגעת יותר מאמירת האמת. הסיבה לכך היא שאדם שאמור להיות בעל חיבור נפשי עמוק לנפש שלך לא צריך להיות מבוזה- לעשות ולא לספר זה פשוט ביזוי האינטיליגנציה. מי שבחר לתת בך אמון צריך לדעת גם על הנקודות בהן אתה נכשלת ומודה בכשלונך, אחרת אתה מוכר לו זיוף. במקרה הזה, אמירת האמת אין לה אולי ערך בפני עצמה אך אמירת השקר היא הפוגעת מכל. אמירת שקר במקרים כמו רכילות מרושעת, לדוגמא, עדיפה בעיניי, כיוון שלאמירת האמת אין שום ערך והיא פוגעת.

תגובה

יש הבדל עצום בין שקר לבין לא לספר את כל האמת. לשקר לא רצוי ברב המקרים, אבל לא תמיד מוכרחים לספר כל דבר. כל אדם מחליט לעצמו, במה ירצה לשתף אחרים.

Betterfly

New member
אוסיף

שלדעתי לכל אדם יש זכות להחליט במה ירצה לשתף אחרים, אך להסתיר מידע החיוני לאחר מבלי ליידע אותו על כך היא גם שקר. מותר לומר- "אני לא מעוניין לשתף כי מדובר בפרטים אישיים".

תגובה

נכון שלהסתיר מידע חיוני זה רע, אבל זה לא שקר. שקר יותר חמור, כי הוא יכול להטעות במקרה שיאמינו לנו.

למעלה