שאלה של זמן

סולו

New member
שאלה של זמן

בתגובה לסיפורו של "מיקי (שם בדוי)" האלי ואיש המערות יעצו (ובצדק) שכדאי שבן הזוג המותש והעצוב,יתאזר בהרבה סבלנות, כמויות של אמפטיה והבנה והמון זמן. זו באמת הדרך היחידה להשיב אולי את ליבה של אשתו. בנוסף לכך, "THORE" תהה במסגרת הפורום, עד מתי ועד כמה יכולה זוגיות להתקיים ללא יחסי מין מספקים. גם כאן התקבלו עצות נבונות ונכונות דומות. אבל, אולי צריכות להישאל, עוד כמה שאלות: למשל, עד מתי?? לאורך כמה זמן אפשר לחיות בצורה בה רוב רובו של היום אתה מיואש מהפרטנר או מהזוגיות עם פרצי תקווה קצרים? האם אפשר להמשיך כך חודשים ? שנים ? מתי גבול הזמן בו עליך להתייאש ולוותר? האם להציב גבול כזה? אם כן, לעצמך? לבן / בת זוגך? ועוד שאלה, עד כמה אפשר לקבל דחייה ופגיעה חוזרות ונשנות של הפרטנר. הלוא כל פגיעה כזו מרחיקה ועולבת עוד ועוד. אם תמיד ניתן את הלחי השניה, נהיה חשופים ופרוצים, מותשים וכועסים. במיוחד שאין ערובה שיהיה "סוף טוב". ומצד שני, אם ניתן לשלהבת הקטנה והמהבהבת לכבות, ולא ננסה להזין את האש ולתמוך בפרטנר, לעולם נצטער על כך (אולי לא עשיתי די, נטשתי בעת צרה וכו´). האם גם כאן לשים גבולות? ואם כן, אילו גבולות ואיך להציבם? ומה לגבי יחסי מין? תסכול מיני ממושך מאפיל על חלקים מוצלחים של הזוגיות. מה עושים עם זה ? כאן כל תשובה היא גרועה: הלוא לא ניתן "לשכנע" פרטנר ליזום מעשה אהבה או להנות ממנו (ובודאי אי אפשר לכפות זאת עליו). ניתן רק לחזר בסבלנות ובעדינות שוב ושוב. אבל גם מזה מותשים ומתיאשים אחרי תקופה ארוכה של הסכמות חלקיות (שלא לדבר על סירוב מוחלט). לחפש את הכיף המיני מחוץ לנישואין? זה בודאי לא יתרום לחיזוק הקשר, רק יגרום למערכת של שקרים, אשמה, תיעוב עצמי ושנאה לפרטנר. ועוד הערה קטנה, עד כמה יכול אדם להיות אמפטי, תומך, חביב, מכיל ומבין לבן זוג שדוחה אותו שוב ושוב? הלא לא מתבקשת כאן תמיכה בבן זוג אהוב ואוהב הנתון בצרה, אלא באדם שלא רוצה או לא מסוגל להיות בן זוג (לפחות זמנית) וזה סיפור אחר לגמרי. פרטנר אינו חיית מחמד, הוא אמור להיות שותף ביחסים, ולתרום להם. כמה אפשר לתת ולאהוב בלי לקבל ולהיות נאהב?

שאלות קשות שאלת, סולו

ואין להן תשובות מדעיות, תורה מסיני. זה כל כך אישי לכל בן אדם וכל בן אדם שמתלבט בכך צריך לברור לעצמו מתוך כמה תשובות אפשריות. אני רוצה להתייחס לשני אספקטים שהעלית. האחד, האם להציב גבול, ולמי. אני אומר, להציב גבול אבל רק לעצמך, לא לבן/ת הזוג. רק אם תפעל לפי גבולות שהצבת לעצמך, תהיה שלם עם מה שהחלטת לבצע. וגם יש לך את החופש לשנות את הגבולות מעת לעת ועדיין להיות שלם עם כך. האספקט השני הינו ההבדל בין בן זוג שלא רוצה לבין זה שלא מסוגל להיות בן זוג. השני בודאי צריך עזרה בעוד הראשון רוצה שתלך כבר. ולא קל להבדיל, כמו שאמרו בטירונות, לא רוצה ולא יכול הם אחים. אבל לא בדיוק תאומים זהים. ועדיין כל מה ששאלת תקף ביותר

פלסטיק

New member
הנחת 0 שלך לא בטוח שנכונה

נתחיל מהאמצע, עד מתי? הזמן הוא בלתי מוגבל ותלוי אך ורק באדם. זה יכול להיות שנים, יש כאלה שחיים את כל חייהם כך. יש אנשים עם פיוז קצר יותר ואז זה לזמן קצר. אולי כדאי לשנות את נקודת ההשקפה. המטרה היא לא בן/ת הזוג בכל מחיר, האגו של להחזיר אותו/ה, השאלה היא האם את/ה מאושר? האם זה מתפתח לכוון האושר? הכל מגילת זכויות אדם יש את הזכות לחפש את האושר, אבל אי אפשר להכריח אדם לעשות זאת, זאת זכותו לא חובתו. אתה טוען שרק בסבלנות ואפפטיה ניתן להחזיר בן זוג. אני טוען שזו אחת מהדרכים ולא בטוח שהטובה בינהן. סבלנות ואמפטיה הופכות את הנתק במערכת היחסים לבעיה של צד אחד בלבד בעוד שהפתרון נמצא אצל בן הזוג. אם זו לא בעיה של בן הזוג הפוגע למה לו "לתקן את דרכיו"? אפשר לנסות דרכים יותר ישירות אבל יותר מסוכנות, לגרום לבן הזוג הפוגע גם נזק פוטנציאלי כדי ליצור גם אצלו מוטיבציה לשיפור. נזק פוטנציאלי יכול להיות כל סנקציה שיכול להפעיל הנפגע עד הסנקציה הסופית של איום בפרידה כשהאיום בא בכוונה מלאה להפרד. לשם מה לו לאדם (או לחוה) להשאר במערכת יחסים שלא טובה לו/ה? עוד הנחת 0 שלא בטוח נכונה: מערכת יחסים מחוץ לנישואין לא תביא דוקא לתוצאה שאמרת. המון מחקרים מראים שיש דוקא חיזוק של קשר, ולא כולם סובלים מאשמה ותיעוב עצמי, לפעמים דוקא להיפך מצטער, החיים יותר מסובכים מתשובות שחור/לבן וממתכונים של פורום בכל מקרה בהצלחה לך

שעון החול אינו קיים אלא במוחך בלבד

סבתא בלה הייתה נשארת עם דוד חיימקה כי ברפרטואר ההתנהגויות שלה, בכלל לא הכירה את המונחים ,"אושר" "מיצוי עצמי" "הצבת גבולות" "שותף ליחסים" ועוד. היא ידעה שאם חיימקה שלה מביא פרנסה הבייתה, אבא טוב לילדים, לא מכה לא שותה, לא משחק קלפים -כל השאר בסדר מבחינתה.גם אם הוא מתעסק לפעמים עם הכובסת השיקסה. אבל לא ספור אני רוצה לספר אלא על הנורמות ועל הציפיות של אנשים לאושר שאינם אותו הדבר. כמו בין אנשים שונים. אין נקודת זמן מוגדרת של סבלנות ושל אורך רוח. ולכן השאלה "עד מתי?" היא שאלה שצריך אדם לשאול את עצמו בלבד. שאלת על גבולות- כן, בהחלט יכול אדם להציב גבולות בלבד. שלדעת מה הוא רוצה מעצמו (ופי שנאמר,יכול גם לשנות דעתו מחר ומחרתיים שוב ושוב). אתה מאמין בכוחה של אהבה , אמפטיה, אורך רוח להשיב אהבה קודמת אל ראשוניותה. אני מסופקת בדרכי הפתרון שלך,אבל כנראה שהן התאימו לך לבחור בהן. (ואולי היום, פחות מתאימות, ומותר לך לשנותן). אתה שואל כמה אפשר לקבל דחיה ופגיעה חוזרות ונישנות? ואני שואלת למה לקבל דחיה ופגיעה חוזרות על עצמן? מה מוביל אותך לנהוג ככה? תנסה להבין את ההתנהגות הזוגית בלבד. למה אתה בוחר בדרך ההתמודדות הזו? מה זה נותן לך? או מה נחסך ממך? למה אתה "בוחר" להיות במקום של דחיה ופגיעה חוזרות ונשנות? אתה אומר שתסכול מיני ממושך מאפיל על חלקים מוצלחים של הזוגיות. אני אהיה "רעה" ואגיד לך שלדעתי אין זוגיות בכלל שיש תסכול מיני של אחד הצדדים. המיטה היא הראי של הזוגיות. בין אם תודה בכך או תבחר להתעלם,כמחצית לפחות מההודעה שלך דנה בנושא התסכול המיני, העלבון, הדחיה, אי קבלת אהבה קשה לקרוא את המצב שלך. ועצוב והקביעות שאתה נוקט (הנחות 0 כמו שנקראו כאן) אינן אמיתות חיים,אלא (אולי) תחושות אפריוריות שלך לגבי עצמך על היכולת שלך לקיים מערכת יחסים מחוץ לנשואין.(ואני מדברת על מערכת יחסים ולא על פתרון תסכולים מיניים)כדאי שתבדוק את עצמך, מאיפה הן באות ועל מה הן מכסות, ועל מי הן מגנות. וסליחה מראש אם נגעתי בבטן הרכה.

האלי

New member
לא חשוב מה יענו לך, או לכל אחד אחר

יש לשאלה/שאלות שאתה שואל תשובה אחת. התשובה יכולה להיות שונה מאדם לאדם, אבל תמיד יש לכך תשובה אחת. והיא נמצאת עמוק בליבו של כל אחד. האמת נמצאת שם וכל אחד שיעז להיות קשוב לליבו ידע את התשובה מיד כשיקשיב. מיד אחרי שידע השואל את התשובה, ולפעמים לא ידע אותה בתודעה אלא רק בתחושה, אבל ידע היטב, הוא ימצא את ה"ראציונאל" שיסביר את החלטתו באופן הגיוני. אבל זה משום שאנחנו חיים בחברה כזו, שבה "לא נותנים לרגש להשתלט עלינו" ולכן אנחנו ממציאים לנו הסברים והנמקות, אבל האמת, האמת נמצאת לה עמוק בליבנו. שלך, האלי. נ. ב. לא יכול שלא להוסיף משפט חכם (באנגלית מה לעשות) WINERS NEVER QUIT QUITWRS NEVER WIN BUT, THOSE WHO NEVER WIN AND NEVER QUIT ARE STUPID.

עיניים

New member
עד מתי??

עד שתרגיש ש- די !!!!! ובמצב שלך, ה-די הזה כבר זועק ממך החוצה,,,,,,,,,, כמה זמן תחזיק מכונית, תטפל בה יומיום, תחליף לה שמן, פלגים, פלטינות, תרחץ אותה תעשה לה ווקס ובבוקר- היא שוב לא תתניע???????? עד מתי? עד שתגיד - די ! שבת לך.

קטע משיר רלוונטי - החגיגה נגמרת

שסיים ערב שירה ואצלי העלה דמעות: ולפעמים, החגיגה נגמרת כיבוי אורות, החצוצרה אומרת שלום לכינורות אשמורת ראשונה נושקת לשלישית לקום מחר בבוקר ולהתחיל מבראשית לקום מחר בבבוקר, עם שיר חדש בלב לשיר אותו בכוח, לשיר אותו בכאב לשמוע חלילים ברוח החופשית ולהתחיל מבראשית

סולו

New member
תודה

תודה לכולכם, על העדוד, הנזיפות, והשאלות הנוספות. בינתיים דברים משתנים וזזים, לרע וגם לטוב. לא ברור מה יהיה הסוף, רק שהדרך קשה וארוכה עד מאד. וההרגשה שלי היא שגם אם מציבים גבולות, ובונים סכרים, ואומרים די, ושמים סוף לדברים רעים, אולי אוכל לפתוח בתוך אותם סכרים דלתות קסומות, שיאפשרו לדברים הנכונים לעבור ולצאת מתוך המדמנה למים הצלולים של חיים טובים יותר.

למעלה