שאלה של התנהגות

לילתון

New member
שאלה של התנהגות

יש לי משפחתון עם 2 ילדים בני שנה ו-8 חודשים ותינוק בן 7 חודשים. אחד הילדים הגדולים גדל כמעט ללא גבולות ע"י אימו, ובהחלטה משותפת עם אימו החלטנו להתחיל לשים לו יותר גבולות (אני ואימו). הוא מאד בודק את גבולותיו אצלי, לדוגמא אם אני מבקשת ממנו לסדר משחק שהוא פיזר הוא לא מוכן לעשות את זה בשום אופן, (והוא מבין כל מה שאני אומרת לו), השאלה היא איך לגרום לו לסדר ע"י מתן גבולות ובלי שהוא ישנא אותי אח"כ? מה שעשיתי עד עכשיו זה לא לתת לו משהוא שהוא רצה, לדוגמא להקריא סיפור שהוא ביקש, ואמרתי לו אם תסדר אני אקריא לך, אם לא תסדר- לא אקריא לך. האם נהגתי בצורה נכונה? או שיש דרך אחרת? תודה

מה שנאה קשורה לזה?

שלא תביני אותי לא נכון, אני לא בעד לעודד שנאה בגיל הרך אבל את יודעת, הרגשות המיידים שלך הם לא בראש סדר העדיפויות כשמדובר בחינוך, הוא יכעס, הוא יצעק, הוא ישתולל, הוא כמעט בן שנתיים וזה בדיוק הגיל שבו באה לידי ביטוי ההתנהגות הזו, אבל מה שחשוב זה מה קורה אחרי הכעס והעקשנות, האם משהו באמת חודר. יש הרבה דרכים לכל דבר ובשורה התחתונה רק את יכולה להחליט מה בעינייך הכי נכון, אני אוהבת לשלב את הסידור במשחק, נאמר תחרות, מי יאסוף ראשון את כל הקוביות, צריך להיות מאוד יצירתיים כדאי למצוא דרכים חיוביות לחינוך להרגלים אבל זו בעיניי הדרך הכי טובה, כשזה לא עובד... זה כבר התחום היותר בעייתי- אבל מה שבטוח- עקביות. אם ילד יבין לעומק את התוצאות של מעשיו הוא ילמד,למשל אם יום אחר יום הוא רואה שיש תוצאה שלילית לכך שהוא מסרב לסדר. עוד דבר- אני מאמינה שלא מונעים מילד משהו שחשוב לו באמת, אם הבטחת סיפור ולא התנת זאת בסידור המשחקים אין שום סיבה שתמנעי זאת ממנו, העונש צריך להיות קשור למעשה, קרוב למעשה, ולא מונע את הדברים המיוחדים של הילד כמו סיפור שהוא מצפה לו. את יכולה להסביר לו שעד שהוא לא מסיים לסדר אין סיפור, שוב, במידה וסיפור הוא הגמול שלו על התנהגות יפה ולא משהו מיוחד שהובטח לו- זה נותן לו את האפשרות לתקן, להגיע למטרה החיובית, את יכולה להציע את עזרתך, אבל אל תעשי במקומו. נסי לא להתחיל מנקודת מוצא שלילית ולהניח מראש ששוב הוא יעשה קונצים, קראי בשמו, רדי לגובה שלו ותגידי לו בברור, "שחקת יפה עכשיו אנחנו נסדר יחד וכשנסיים....." אם הוא מתנגד, אל תהססי להגיד לו בברור שההתנהגות שלו לא מקובלת עלייך. בלי צעקות או עצבים כמובן, בצורה פשוטה וברורה שהוא יבין.

לילתון

New member
בעניין השנאה

הוא בכה על זה שלא הקראתי לו את הסיפור ואני הבנתי מאמא שלו שהיא פשוט נותנת לו לבכות, אבל אני לא אמא שלו, ובבוקר כשהוא בא אלי- הוא שמח, אבל היום כשאמא שלו באה לקחת אותו הוא בכה. ואני פוחדת שהוא יתחיל לבכות גם בבוקר כשהוא בא אלי, אבל לא לשים לו גבולות זה לא בא בחשבון. השאלה איך משלבים בין שניהם?

למעלה