שאלה של התחלה

שאלה של התחלה

טוב, אני זקוקה לעזרתכם. אני נטולת כל נסיון בעוגות , וכמובן שבבצק סוכר. ליום הולדת 3 של בתי, חשבתי להכין עוגת בריכת כדורים. אני אכין 2 עוגות שוקולד בתבנית עגולה (את זה אני יודעת להכין...) את העוגות אניח אחת מעל השניה, כאשר את העוגה שלמעלה אשאיר רק את הצדדים, וארוקן את האמצע. לציפוי- וניל אינסטנט + שמנת מתוקה+ חלב, ואקציף, אקרר, ורק אח"כ אכסה את כל חלקי העוגה. (ברמת הידע שלי כרגע לא אשתמש בעיטוף העוגה ע"י בצק סוכר- גדול עלי) לגבי הכדורים- חשבתי על לקנות כמה חפיסות של בצק סוכר צבעוני, בצבעים שונים, וללוש אותם היטב עד שייראו כמו כדורים, ולזרוק לתוך ה"בריכה" שנוצרה בעוגה. האם הכדורים יידבקו זה לזה? מכיוון שזו עוגה שדורשת מקרר, האם "לזרוק" את הכדורים פנימה רק בשעות שלפני האירוע, כשהעוגה כבר תעמוד בחוץ ? הם לא יטבעו בתוך הקרם הלבן ? אודה לכל טיפ בנושא. תודה!

net the jet

New member
יש לי הצעה יותר קלה...במקום להכין כדורים

מבצק סוכר, אם את במילא לא מצפה את העוגה איתם, תקני איזה סוכריות עגולות כמו ג'חי בלי או משהו אחר שיש בשוק ופשוט קצת לפני ההגשה- תמלאי את ה'בריכה'. לצרוך הענין את גם לא חייבת לרוקם עוגה שלמה, מספיק 2 ס"מ על מנת לתת אפקט של עומק, הרי אף אחד לא יודע אם יש שכבה של שתי סוכריות אחת על השניה או 5 שכבות....

net the jet

New member
אה.. והקרם לא צריך להיות עבה, רק לצורך טישטוש

עוגה ומשהו שהסוכריות ידבקו אליו טיפונת בשכבה ה 1...

את:

עוגה ומשהו שהסוכריות ידבקו אליו טיפונת בשכבה ה 1... האם לעשות 2 עוגות ולשים אחת מעל השניה? למה לא לעשות ציפוי עבה? האם הסוכריות/בצק סוכר ידבקו לקרם ו"יפלו" פנימה בצורה לא אסטתית, או שהקרם יספיק להתקשות כך שהכדורים לא ישקעו פנימה? תודה על העזרה

net the jet

New member
אם את רוצה עוגה גבוהה מאד אז תכיני

2. למה לא ציפי עבה? כי הסוכריות ישקעו בפנים... הקרם שאת עושה לא יתקשה... אל תעשי "בריכה" עמוקה, אין צורך, ואל תניחי סוכריות אלא פשוט "שפכי" פנימה. אם זה יהיה מלא אין משהו שלא יכול להיות לא אסטתי בזה...

למעלה