שאלה של הלוואה

moltisanti

New member
שאלה של הלוואה

שלום לכולם! אני שכיר שמשתכר 5K נטו קבוע, ללא חסכונות (האוניברסיטה קרעה אותי). יש לי רעיון מסויים לפרוייקט עסקי רווחי מאד, אך עלי לגייס סכום של בין 80-100 אלף ש"ח על מנת לבצע אותו. כיצד עלי לגשת לבנק על-מנת לשכנע אותם לאפשר לי לקחת את הסכום הנ"ל כהלוואה, והאם הם יעשו לי בעיות עם העניין הזה? יצויין כי במהלך הפעלת הפרוייקט אמשיך לעבוד כשכיר - כך שמשכורתי לא תיפגע מכך. תודה מראש לכל העונים!

אמיר72

New member
שני דברים עקרוניים

א. תצטרך להגיש תכנית עסקית מסודרת, אשר תיבחן ע"י אנשי האשראי. רצוי שתהייה מוכן לשאלות קשות ולניתוח רגישות של הפרוייקט. יכול להיות שצוי להיות מלווה באיש מקצוע אם אינך בתחום (רואה חשבון/כלכלן). ב. תצטרך לתת לבנק בטוחה משמעותית כנגד הסכום, למשל ערבות של אדם מוכר עם נכסים, שעבוד של נכס, או משהו דומה.

moltisanti

New member
שאלה נוספת באותו עניין

עד אילו סכומים הבנקים לא שואלים יותר מדי שאלות? בבירור שערכתי באינטרנט, עושה רושם שבסכומים של עד 50 אלף ש"ח, מרבית הבנקים לא דורשים יותר מדי דרישות ומאפשרים לקבל את ההלוואה. האם אני טועה?

אמיר72

New member
הכל תלוי למה

לרכב ? אין בעייה, מקסימום אפשר לשעבד את הרכב. לטיול סביב העולם ? לא יודע, לא ניסיתי. בקיצור -תלוי בלקוח ובמטרת ההלוואה.

moltisanti

New member
הכוונה היא

האם במונחים עסקיים (כלומר: הלוואה לצרכי עסק עם פוטנציאל טוב לרווח) זה נחשב סכום שהבנק מפשפש בציציות לגביו, או שנוטים לתת הלוואות כאלו בקלות יחסית (עבור אדם עובד בעל משכורת קבועה כמובן). תודה!

רונאל1

New member
לא מאוד מסובך

1. הבנק לא ייתן לך הלוואה רצינית על סמך התוכנית העסקית שלך סביר להניח. אל תיעלב, אבל אני אפילו בספק אם מישהו יקרא אותה שם (גם אם יבקשו) כי אתה מדבר על הלוואה בסדר גודל קטן יחסית במונחי אשראי בנקאי. 2. הוא ייתן לך אותה על סמך בטחונות ממשיים יותר מתוכנית עסקית כגון המשכורת שלך (או חסכון כלשהו אם יש לך בבנק). הרי זה הבטחון הכי טוב שיש לו - לכן סיכוייך לקבל את ההלוואה טובים, אתה רק צריך להבין כמובן את המחיר - אין יותר אשראי נון-ריקורס בבנק (כלומר אשראי שהבטחון היחיד שלו הוא נשוא ההלוואה כגון העסק שאתה רוצה להקים). לכל הלוואה יש בטחון ברמה טובה יחסית כיום - ולכן הבנק יתעקש להערכתי לכיוון של חסכונות או משכורת ולא יסכים רק לשעבד את מניותיך בעסק העתידי.

למעלה