שאלה של הדיוט

פנומן 72

New member
שאלה של הדיוט

עד עכשיו אני לא מבין מה לא עבד עם ראובן עטר.
אני תמיד הייתי סבור שאין מאמן רע יש קבוצה רעה.
ואם לוקחים את הרזומה של עטר כמאמן סגנית אלופה והופעה בגביע אופ"א - קשה לומר עליו שהוא מאמן גרוע.
עושה רושם שכל מה שהוא עשה בנתניה הצליח לו מעבר לכל הגיון.
ואז הוא מגיע למכבי חיפה - המועדון שהקהל היה מוכן להתאבד בשביל שיגיע אליו לאמן - וכל מה שהוא נוגע בו לא מצליח.
אז אני אומר לעצמי - סבבה - עטר מאמן טוב והקבוצה פשוט על הפנים השנה וגם זה קורה. נכון שמזמן לא ראינו פתיחה כזו גרועה, אולי הגרוע ביותר בהיסטוריה של מכבי חיפה - אבל כבר היו לנו שנים פיננסיות עם תלכיד מזעזע של שחקנים.
עטר הולך ולוקח את האימון מי שנחשב עד לא מזמן לבוגד כשעבר לשחק בבית"ר, מי שעד לפני שנה או שנתיים עוד שיחק, אחד שהוא בגיל של שהשחקנים אותם הוא מאמן, ואני הייתי משוכנע שעם עטר זה לא הלך - עם אריק זה יהיה קטסטרופה - והנה הכל הפוך.

למישהו יש הסבר לוגי למה שקורה פה ?

s t i f f l e r

New member
כן

עטר הוא לא בדיוק הגאון שעשו ממנו, והוא הצליח לגרום לשחקנים לא לרצות לשחק עבורו או בכלל.
כשהרכב שלך לא עובד בגלל חלק מסויים, אתה לא מחליף את שאר החלקים כי זה הרכיב הכי חדש ונוצץ.
אז הביאו את בנאדו, שחקן חסר רזומה בנוער או בבוגרים (למרות חצי עונה מצויינת בנוער), הוא הצליח לגרום לשחקנים כן לשחק עבורו (כי עם מוח הציפור שלהם הם לא קלטו שהם לא הורסים רק לעטר אלא גם לעצמם), ובשאיפה בעונה הבאה יגיע ניקוי האורוות הגדול - קטן ודוידוביץ הביתה, ורד, גולסה, צ'וצ'אליץ' ובעצם כל מי שיציעו עליו לחו"ל, ואנחנו נתקע עם השאריות של משומדבר, תמיר כהן, כל השחקנים שחוזרים מהשאלה ומחזור שחקנים שיעלה מהנוער.

פנומן 72

New member
למה ניקוי אורוות ?

הם משחקים טוב עכשיו, למה להשוות אותם לחרא של סוסים ?

s t i f f l e r

New member
כי הם באמת חרא של סוסים

הם יכלו לשחק טוב גם קודם, אבל לא רצו.
תאר לעצמך מצב שאתה מעסיק 16 שכירים שיש מעליהם מנהל משמרת שהם לא אוהבים, ובמקום שינסו לפתור את הבעיות ביניהם ע"י דיבורים או באמצעות פנייה אלייך, הם פשוט גורמים נזק לעסק (עד שאתה מחליף להם מנהל משמרת כי אתה מבין שמשהו חורק ונגרמים לך נזקים), יש לך השוואה טובה יותר בשבילם מחרא של סוסים?

פנומן 72

New member
צודק.

אבל במונח ניקוי אורוות זה יותר בקטע של לסלק את החרא. מסתבר שהחרא נשאר עם הסוסים ורק את הסייס שלחו הביתה...

ARIS BOCH

New member
סאבוטאז'

לדעתי עטר עשה טעויות מקצועיות קשות בתחילת העונה, אבל על הטעויות האלה היה אפשר להתגבר ולתקן אותן (כמו שבנאדו עשה) אבל רק בתנאי שהשחקנים באמת נלחמים עבור המאמן והקבוצה.

כנראה שבקטע של יחסי אנוש, עטר היה נוקשה מדי עם חבורת הפרימדונות שיש לנו בקבוצה, ובנוסף לכך היה חוסר מזל
משווע בחלק מהמשחקים שגרם להפסדים ואיבוד ביטחון.
כדור שלג כזה קשה לעצור, במיוחד כשהקפטן המהולל
עושה מסיבת עיתונאים כל פעם שהוא לא פותח בהרכב.

בשלב מסוים השחקנים עשו דווקא, ובסוף שחר התערב ומינה את בנאדו, שאותו השחקנים יותר אוהבים ומוכנים להתאמץ בשבילו. אפילו הקפיטן ירום הודו הסכים לשחק באגף ואפילו שומו שמיים, לא לפתוח בהרכב משחק או שניים.

זו הסיבה הכי הגיונית למה שקרה.

פנומן 72

New member
זה נשמע כמו קצר בין אוהדים לשחקנים

כי האוהדים דחפו למאמן מישהו שהשחקנים לא רצו מלכתחילה.
נשמע הזוי משהו, לא ?

zubumafu

New member
הייתי מציע גישה קצת שונה

לדעתי, שחקנים ישראלים לא מוכנים לקבל מאמן שמוערך על ידי האוהדים יותר מהם.

בקבוצה רגילה, התהליך הנורמלי הוא: כישלון של הקבוצה - האוהדים סופגים - מתחילים ניצוצות של ביקורת נגד המאמן - הקבוצה ממשיכה להכשל - גל ביקורת נגד המאמן - פיטורים, לפעמים החלפה של שחקנים בודדים בלבד.

אצלנו התהליך היה שונה והביקורת הייתה כלפיי השחקנים, וכלפיי כולם. זה מצב שהשחקן הישראלי לא יודע להתמודד איתו, ובמקום להפנים ולהשתפר הוא נכנס למצב של "לעשות דווקא" ולהראות לקהל שהוא טועה, ושכמו שבכל קבוצה אחרת - המאמן הוא זה שאשם.

פנומן 72

New member
קונספירציה מעניינת

זה בלתי מתקבל על הדעת ששחקנים יעשו דווקא.
זה אשכרה לבעוט בדלי.
אם אני שחר מבין שהשחקנים עושים דווקא ומחרבנים לי את המיליונים שאני משקיע - אני סוגר את הקבוצה ושיזדיינו.

zubumafu

New member
לא עושים "שביתה איטלקית" מכוונת

אין להם מספיק מוח בשביל לארגן כזה דבר.. זה פשוט יוצא להם באופן טבעי

22wings

New member
כתבת כמה דברים מוזרים

ואפרופו הפועל חיפה, האשכול הזה ברובו מריח לא משהו. לא מדובר באוהבי מכבי חיפה גדולים. הוצאת אותם מהחורים.

1. אין מאמן רע?
2. בנאדו נחשב כבוגד כי עבר לבית"ר? ממש לא.. ועטר שיחק בהפועל חיפה להזכירך.

עטר נכשל כי מכבי חיפה זה לא נתניה. הוא לא מאמן גדול ועם הצפיות שהיו ממנו (כמו כל מאמן אחר שאימן פה) זה התפוצץ מהר מהצפוי. תחת לחץ הוא עשה טעות גדולה וזה ללכת נגד השחקנים שלו. מבחינתי זה כבר מזמן היסטוריה.

פנומן 72

New member
אני כותב דברים מוזרים ?

נשמה,
לא הזכרתי את הפועל חיפה כך שלא ברור למה כתבת "אפרופו הפועל חיפה". ולא ברורה ההתייחסות שלך לאוהדי הפועל חיפה ...
לא אמרתי שאין מאמנים רעים, התכוונתי לכך שאם עטר הצליח במכבי נתניה עם קבוצת שחקנים שלא היו בבחירה האולטימטיבית לשחקני נבחרת, אז כנראה שכן יש בו משהו.
בתקופה שבנאדו שיחק בבית"ר הוא היה השחקן המושמץ ביותר בקרב אוהדי מכבי חיפה.
ואם האשכול לא מריח לך טוב אז כדאי שתבדוק את הצד שלך כי מכאן זה מריח לי כמו גן של שושנים ...

Cade Foster

New member
אני דווקא לא חושב שזה סבוטאז'

ראובן עטר עשה פשוט כל טעות מקצועית אפשרית. אפשר להרחיב על זה אבל אני אסתפק רק בטעות הגדולה מכולן - גוסטבו בוקולי. שים לב שחוץ מעניין המאמן, גוסטבו הוא האיש שהימצאותו או היעדרותו על המגרש תורגם באופן ישיר לתוצאות. גוסטבו הוא הפנים של הקבוצה הזו.כשיש לך כל כך מעט שחקנים שבאמת אכפת להם, קשה להביא תוצאות. שחקנים כמו בוקולי מסוגלים להדביק גם את שאר השחקנים בהשקעה ובאכפתיות. קשה להשאר אדיש כשלידך מתרוצץ בחור בן 34 ומשאיר את כל האיברים על המגרש. עטר התעלם מזה, חשב שזה עניין שולי ומה שחשוב זה רק יכולת מקצועית. בנאדו, שחקן מסוגו של בוקולי, כן ראה את זה.

שים לב אגב, שרוב המאמנים הגדולים באמת היו שחקני הגנה, כאלה שמבינים את המשמעות של מה שהסברתי ולא בהכרח אלה ששמים את הגולים ויוצאים עם כל התהילה.

למעלה