שאלה של הדיוטה

שאלה של הדיוטה

האם אפשר לבצע ניתוח מעקף קיבה גם למי שה BMI שלה 35? האם אפשר לעשות את זה באופן פרטי? למי צריך לפנות בירושלים על מנת לברר פרטים על ניתוח כזה? תודה.

את יכולה להתקשר למנתח שלי

אשמח לתת לך את מספר הטלפון שלו במסר אישי. הוא מנתח בביה"ח הדסה הר הצופים.

חמ סה

New member
ניתן לבצע, רק אם יש לך מחלות נלוות

כמו סוכרת, דום נשימה בשינה, כאבי ברכיים/קרסוליים, יתר לחץ דם וכו'. 2 בנות מקומונת המעוקפים נותחו ב BMI כזה מעקף קיבה. ירדו יותר מ-100% מעודף המשקל. מצטרפת להמלצה על ד"ר בגלבייטר מהר הצופים

ואם זה נעשה באופן פרטי

ולא דרך קופת חולים, האם עדין צריך מחלות נלוות? זה הרי מגוכח שאני אצטרך לחכות עד שאני אעלה עוד במשקל ואקבל מחלות נלוות כדי לעשות את הניתוח. לא?

זה לא מגוכח

אם יש קריטריונים זה לא סתם לדעתי את לא תוכלי גם לעבור הניתוח באופן פרטי אם את לא בקריטריונים זה לא עניין כספי בלבד מי שלא הגיע למימדים הדרושים כדי לעבור הניתוח, יכול להתאמץ כדי ךפתור הבעיה ללא ניתוח ניתוח זה לא סתם, זה מסוכן החיים אחרי הם קשים אז אל תחשבי שזה פתרון פלא במקומך הייתי מנסה עוד קצת לרדת במשקל בלי ניתוח

זה מצחיק להרצות לי בלי לדעת את ההסטוריה שלי

אם כל אחד היה יכול להתאמץ כדי להרזסות, כולם היו רזים כבר. לרגע לא חשבתי שזה פתרון פלא, אבל אחרי 25 שנה של עליות וירידות במשקל (שזה בטח מאוד לא בריא), הגעתי למסקנה (כמו הרבה אנשים כאן), שאין ממש דרך אחרת. ולכן מבחינתי זה מגוכח לחכות שיהיו לי בעיות בריאותיות (בלי לספור לחץ דם גבוה שיש לי), כדי לפתור אותם, כשאפשר למנוע אותם מראש. ולאופיר, אם פותחים אנשים למטרות אסתטיות בניתוחים פלסטיים, אני לא ממש רואה את ההבדל לעשות את זה בניתוח קיצור קיבה למרות שבניתוח קיבה אמורים לקחת תוספים וויטאמינים כל החיים. ובכל זה, המטרות שלי כאן הן לא רק אסתטיות, כמו שהמטרות של אנשים אחרים שעשו את זה כאן, הן לא רק בריאותיות.

דווקא לא התכוונתי להרצות....

כתבתי לך נקודות לחץ דם גבוה זה כן נחשב מחלה נלוות (אני חושבת) אז יכול להיות שאת כן בקריטריונים מה אומר הרופא שלך? אישית הגעתי ל-BMI של 40 בלי בעיה בריאותית בכלל (לא סוכר, לא קולסטרול, לא לחץ דם) אבל באיזשהו שלב זה מנע ממני לעשות דברים בחיים היומיומים אז אצלי היה הגבול - לפני כן לא הרגשתי בעיה עם 100 קג תפקדתי רגיל וב=108 כבר לא .....שזה מבחינת BMI לעבור מ-37 ל-40 ....אז מבחינתי הקריטריונים הגיונים לכל אחד יש הגבולות האישיות שלו ולכן הרופאים קבעו קריטריונים קבועים לכל אחד כי אי אפשר להסתמך על הרגשה של מישהו יש נשים עם BMI 30 שיכולות להרגיש מאוד שמנות בקיצור שיהיה לך בהצלחה תבדקי באופן פרטני עם רופא אם את זכאית

אופירA

New member
מנהל
כנראה יש לך זכאות לניתוח בגלל לחץ דם גבוה

האם את מבינה מה זה ניתוח מעקף קיבה? זה לא רק 5 החתכים שפותחים את הבן אדם. זה חבלה חמורה בכל מערכת העיכול שלו, עם השקות שעלולות להיפתח במשך החיים, הידבקויות שיכולות ליצור חסימות מעיים מזעזעות, צורך לבלוע ויטמינים ולהשלים כל מזון שלא נספג, אחרת את עלולה להתעלף ברחוב ולקבל מכה בראש שיכולה להיות קריטית. זה לא ניתוח אף קטן וחסר משמעות. לא השתלת סיליקון בחזה. זה סיכון הרבה יותר בעייתי לבריאות. מעקף קיבה זה לא משחק לפרוסקופי עם 5 חתכים. זה שינוי קיצוני בבריאות מערכת העיכול שלך, בגיל צעיר, והחיים עוד הרבה לפנייך.

אכן כן

אני מודעת לכל מה שכתבת. כבר עברתי ניתוחים לא קלים בחיים שלי ואני מודעת לסיכונים. עוד לא החלטתי סופית אם זאת הדרך שבה אני בוחרת. דווקא בגלל גיל צעיר (בערך
אמצע החיים כזה) אני מרגישה שזה כדאי ואין טעם לחכות עד שזה כבר לא יהיה רלוונטי. כרגע אני רק בודקת אם זה אפשרי ומי האדם הטוב ביותר לעשות את זה.

אופירA

New member
מנהל
הניתוח הוא בריאותי ולא מספק הרזיה לצורך אסתטי

מי שרוצה לרזות מטעמים אסתטיים, שיעשה שינוי חיים מלא ללא ניתוח וחבלה חמורה בקיבה. אם הוא עדיין לא חולה או לא במשקל קריטי שנגזר מ-BMI40 ומעלה, לא יחבלו לו בקיבה ויסכנו קשות את חייו באמצעות ניתוח, כי ניתוח קיצור קיבה אינו מיועד למטרות מניעת השמנה. אם אדם שמן (BMI35) אבל עדיין לא חולה, לא מנתחים, כי אולי הוא לא יהיה חולה בסופו של דבר? יש הרבה שמנים שלא חולים. לכן לא חותכים אותו כי יש לו ברירה להיות שמן ובריא. אם הוא כבר חלה - חותכים כי אין ברירה.

למעלה