שאלה של הגדרה

OraS20

New member
שאלה של הגדרה

התייעצתי כאן לגבי הבן שלי, עכשיו רוצה לשאול לגבי בן של חברה. הם התחילו תהליך אבחון ובפגישה הראשונה הפסיכיאטרית שללה פי די די בטענה שהוא מתקשר איתה ועונה על שאלות , בעוד פי די די זה קושי לתקשר באופן כללי. חברתי ניסתה להסביר שיש קושי עם ילדים בעיקר וגם עם מבוגרים הוא לא תמיד מצליח. אני מכירה אותו והוא בהחלט שונה. לא יודעת כמובן לאבחן, אבל מוזר לי שבמפגש קצר ובודד, כבר מגיעים להחלטה. האם יש הגיון במה שהרופאה אמרה ?

רחל119

New member
אבחון מקיף לא מסתמך על פגישה אחת

אצל הפסיכיאטרית, כמו כן: נדרש גם אבחון של פסיכולוג, אשר מעביר מבחנים לילד+מראיין את ההורים ורק לאחר מכן אפשר להגיע, או לא..., למסקנה. בטח שלא על סמך פגישה אחת

OraS20

New member
לא מגישה אחת

זו אחת מתוך 3
בעיני ובעיני חברתי מוזר שהיא אמרה שאם הוא ענה לשאלות, משחק ומתקשר איתה אז הוא לא פי די די

היא לא יודעת לאבחן שחברתך תחפש

מישהו שמוכר ומבין בתחום לא כל פסיכולוג אופסיכיאטר יודע על מה להסתכל.
ופעם אחת שהילד/ה היו במצב רוח טוב וענו ודברו לעניין עדיין לא אומר שהם לא אוטיסטים.

AutismTimesTwo

New member
זה אומר משהו חיובי בסופו של דבר

זה אומר שלאור ניסיונה, הוא כנראה בתפקוד גבוה מאוד, או שיש לו הפרעה אחרת או משהו אחר לגמרי, בכל מקרה, התחלתם אצלה, תנו לה לסיים, יש לה כנראה ניסיון לא קטן משלה, אז העובדה שהתשובה לא מוצאת חן בעיניך כרגע, שימי אותה בצד לרגע, ואת תמיד יכולה ללכת לעוד מישהו אחרי זה.

לא יודעת

כשהנסיכה הייתה בת שנה וחצי החל לנקר בי החשש וכבר אז מאחר ובשל פירכוסים הולכים ונשנים היא אושפזה רבות בבית החולים אז בכל בדיקה נוירולוגית ובכל הזדמנות הפנתי שאלה ישירה לרופאים התחננתי שיגידו לי האם יש לי ילדה אוטיסטית והתשובה של כולם הייתה חד משמעית שהלכתי רחוק מדי ואפילו התפלאו כייצד אני מעזה לשאול אותם בצורה כל כך ישירה. אלוהים אהב אותי ובאישפוז האחרון הגעתי איתה לנוירולוגית באסף הרופא ושם לאחר בדיקות מעמיקות ד"ר היימן הפנה אותי בדחיפות להתפתחות הילד באסף הרופא. הוא אמר לי בפרוש לכי עם תחושות הבטן שלך בדרך כלל הן לא מטעות וככל שהיא תאובחן מהר יותר הסיכויים שלה גדולים יותר. רק במכון באסף הרופא ד"ר ליבנה אמר לי חד משמעית הילדה מתאימה להגדרה. בזכותם היא אובחנה בגיל צעיר יחסית , בת שנתיים וחודשיים ולכן אני גם חושבת שמאז ועד היום פחות משנה מהאיבחון הילדה עשתה קפיצה ענקית לכל הדעות. אילו הייתי מקשיבה לרופאים האחרים היום הבת שלי הייתה הולכת ושוקעת.

אז לא תמיד הרופאים והמאבחנים צודקים לפעמים אם אתה מרגיש שמשהו לא בסדר לך עם זה עד שתמצא את כל האפשרויות.

AutismTimesTwo

New member
תחושת הבטן חשובה מאוד

אבל אינה בלעדית. וגם הורה לא יודע הכל.
אז תני לה לגמור לאבחן, תמיד תוכלי לזרוק את הנייר לפח. אבל עד אז תהיה לך חוות דעת שנייה.

אני לא זוכרת

שאמרתי שאני יודעת הכל, אבל אני כן אומרת שלא תתעלם ממה שהיא חושבת ומרגישה, ואני כן אומרת שגם הרופאים לא יודעים הכל ויש להם לעיתים ספקולציות לא נכונות, כפי שקרה עם בתי. אני גם אומרת שאם היא לא מרוצה מהמאבחנת והיא חושבת שהיא מחפפת, אז כבר לעבור למישהו שהיא כן סומכת עליו, כי קודם כל צריך שתאמין כהורה במי שבודק ומטפל בילד שלך, ושוב אני לא אומרת לאף אחד מה לעשות, אני אומרת את דעתי.

אבחון

היי,
כיום, על מנת לקבל אבחנה של הספקטרום יש צורך לעבור 2 סוגים של אבחונים האחד פסיכולוגי והאחר ע"י פסיכיאטר או רופא. הכלי שנותן מדד מהימן הוא ADOS + ADI (ע"י הפסיכולוגי)הADOS בוחן מיומנויות של קשר ותקשורת אצל הנבדק עם הבודקת ומצביע גם על הדדיות של קשר והנאה ממנו. האבחון מצולם ומצויינן ברזולוציות שיורדות לפרטי פרטים ויכולות לתת מענה אמיתי תוך שעה לשאלה האם קיימת לקות תקשורת או לא. בנוסף לאבחון זה מול הילד, יושבת המראיינת עם ההורים לראיון חצי מובנה ששואל את ההורים שאלות לגבי תפיסתם את התנהגות הילד בגיל הנוכחי ובגילאים צעירים יותר על מנת לעשות הצלבה ולמנוע אחוזי טעות לקבלת האבחנה.

מלכה מרמלשטיין זיו
מנתחת התנהגות

schlomitsmile

Member
מנהל
נשמע תמוהה הרבה ילדים אספים מתקשרים בסדר גמור עם מבוגר באחד על אחד.
כשהבכור שלי היה קטן, תמיד הגיעו אליי דודות בארועים משפחתיים, והתפעלו מהילדון, כמה הוא חכם ומשוחח כמו גדול.
עם הילדים לא שיחק.

למעלה