שאלה של דו קיום.

tygger

New member
שאלה של דו קיום.

נתחיל מהבהרה קטנה. אני לא מדבר על דו קיום ערבי ישראלי. הנושא הזה כבר נראה לי נדוש ונטחן לו עד אין קץ בכל המקומות האפשריים. לא הגיעו למסקנות ממשיות או לפעילות נורמאלית גם... הכנסת העבירה את חוק טל. למרות שחשבתי כי הדבר הזה לא אפשרי ולא יכול לקרות. למרות שהייתי בטוח כי אנו שונים ממדינות כמו אירן והפנטיות הדתית שלה. למרות הכל, לא האמנתי שיגיע היום ובו אראה דבר כזה! אני עדיין יושב פה ולא מאמין שהחוק הזה הועבר. למרות שקראתי את זה מיליון פעם לפחות וראיתי את הצילומים ואת החיוכים בלחיצת היד, אני עדיין מוצא את עצמי נדהם מחדש. קשה לי להאמין שאני רושם את זה, אבל אני החלטתי שאני מחזיר את תעודת המילואים שלי. אני הגעתי לארץ הזאת חזרה מארה"ב, לאחר שהיה של ארבע שנים. חזרתי המתוכננת היטב תוכננה מרגע הגיעי לשם. לימודים מתוגברים בבית הספר, קורסים בבית, קורסים במכללה, בית ספר קיץ, הכל על מנת לסיים את התיכון מוקדם יותר. התוכנית עבדה. סיימתי את לימודים כשאני הוקפצתי את כיתה י"א. תיכון בשלוש שנים. חזרתי ארצה לפני כולם (המשפחה) על מנת להתגייס. לא אומר שלא היו קשיים בנושא. לחזור ארצה. חויה טראומטית לכל הדעות. הרבה אנשים שאלו אותי למה לכל הרוחות עשיתי את זה. אני פשוט אמרתי כי אני באתי להתגייס. את השירות שלי התחלתי כמו כולם בגיבושים ודברים כאלה. חלק מהדברים לא הוצעו לי היות ולא גרתי בארץ בתקופת התיכון אז את המידע עלי לא היה להם. בסופו של דבר הגעתי להנדסה קרבית. חלק מהשירות הועבר בסיירת של הנדסה והשאר בגדוד. סיימתי את השירות שלי לאחר שלוש שנים. בחצי שנה האחרונה של השירות שלי הייתי בבית הבראה צבאי היות והקרסול שלי רוסק. הרגשתי טיפה דפוק עם זה שאני משתחרר מהצבא ויש לי פעם בשנה בערך קריעה של חלק מהרצועות באותו קרסול. אבל לא הצטערתי על כך שהגעתי להתגייס. לא הצטערתי על כך שאני החלטתי להשאר ולחיות בארץ. אבל היום? אני כבר לא ממש בטוח. את ההרגשה המבחילה שיש לי ואת הרצון העז להקיא את נשמתי בכל פעם שאני רואה תלמיד ישיבה אני כבר לא טורח להסתיר. לאט לאט מחלחלת בי שינאה עזה לאנשים האלה. לא רק לי כפי הנראה. אני לא יודע מאיזה מקום הם שאבו את הטימטום שלהם אבל אני לא מוכן לקבל את העובדה שהציבה לפנינו הכנסת. אזרח חילוני לא שווה פחות מאזרח דתי! מדוע שאני, אזרח פשוט המשלם את המיסים שדי קורעים אותי, מממן את הלימודים שלי בעצמי, תורם לארגונים כאלה ואחרים, תומך ומחזיק בית, וכמובן הולך למילואים, מדוע שאני אלך למילואים והם לא?!? אני לא יודע מה בדיוק קורה או קרה שם אבל אני לא זוכר מתי הפכנו לבשר תותחים. היום הזה מתחיל להסתמן עבורי כיום עצוב. מחשבות ממשיות יותר על עזיבת הארץ מחשבות בסגנון, מה לעזאזל אני עושה פה ? אני צריך לעבוד למחייתי, לדאוג לפרנסה שלי, לדאוג לשלם את הדמי לימוד, את הארנונה וכמובן בואו לא נשכח את חוק הפיקדון על הבקבוקי שתיה שמשום מה לאחר תלונה מצד המגזר החרדי על כך ואז כמובן שהורידו את החוק על בקבוקי שתי ליטר היות והם קונים אותם!!! אני מניח שבימי התנ"ך וכל הסיפורים על המלחמות שהיו לעם ישראל, אני מניח שגם שם הם לא נלחמו? אז מה? על הנביאים היו חילונים? או שאולי זה עוד פעם פירוש התורה לפי איך שבא להם? אני מצטער אבל כמו שאמר לי אדם חכם, "אם אלוהים באמת כתב והקריא את התורה להם כפי שהם טוענים, אז לעולם לא נוכל להבין את המשמעות שלה". אכן, אם ישות אלוהים בעלת תבונה בלתי נדלת כתבה את זה, אז מי אנחנו שנפרש את זה? המצב האחרון גורם לקרע מתהווה והולך. לא יעבור עוד זמן רב לפני שאני אעבור ליד תלמיד ישיבה ברחוב וכבר לא אוכל שלא לסנן לעברו "שתמות". תודה לממשלתי ולמדינתי שהביאני עד הלום!

reneg

New member
צודק במאת האחוזים!

איפה ניתן להחזיר תעודת מילואים ואיך הצבא מקבל את זה?

reneg

New member
צודק במאת האחוזים!

איפה ניתן להחזיר תעודת מילואים ואיך הצבא מקבל את זה?

OfeK23

New member
איתך ב 100%

זה הגיע למצב שאפילו שבועיים מסכנים במשמר אזרחי הם לא מואילים בטובם לשרת... עצוב!!! העניין שאולי הטריד אותי יותר בזמנו, הוא שמר אהוד ברק, רמטכ"ל לשעבר ולוחם עטור שבחים היה מראשוני התומכים בחוק זה, כשהוא היה צריך לעמוד בראש המתנגדים - ביזיון!!! בקשר להחזרת תעודת מילואים, האם יש לזה השלכות משמעתיות?? אני מאמין שלאף סטודנט אין את הזמן והחשק לשבת בכלא מסיבות אידיאולוגיות, ובהצלחה למי שכן. זה לא שאני לא מתנגד לעניין, אבל אולי המחיר גבוה מידי לרבים, ואולי גם לי שאכנס לעולם הסטודנטיות... יישר כח לכולנו....

נושא כאוב../images/Emo59.gif

תראה טייגר, אני מסכימה איתך בהרבה דברים. אכן מדינת ישראל זוהי מדינת שחיתות וצביעות. הכל פועל לפי כסף וכדאיות לממשלה. היום לא חושבים על התושבים והאזרחים אלה על הכסא והמשוב בכנסת, על הכסף והכבוד מאשר על העם והמסכני שזקוקים לעזרה... האמת חוק טל מהווה הידרדרות של הדמוקרטיה במדינת ישראל, של כבוד האדם וחרותו, על כך שהאזרח איננו יכול להיסתמך על המדינה במקריי צרה וכדומה. א-ב-ל אין לנו ארץ אחרת. הפיתרון איננו לקום וללכת או להפסיק לשרת בצבא, הפיתרון הוא לקום ולעשות משהו, להשמיע את קול העם. זהו איננו נושא של ימנים או שמאלנים, כרגע זוהי בעיה של כל האוכלוסיה, ללא הבדל דת, גזע ומין. הבעיה של האזרחים הישראלים, זוהי השאננות שלהם, חוסר הפעולה, יושבים באדישות ונותנים לממשלה לעשות ככל העולה על רוחה, בלי להשמיע קול! אנחנו ישובים מול המחשב וכותבים כמה שמפריע לנו, אבל לא קמים ופועלים נגד ההשפלה של האזרחים במדינה הזו!! ובנימה יותר אישית: עוד חודשיים אני אמורה להתגייס לצבא ההגנה לישראל. היו לי המון התלבטוית האם להתגייס, ולמה שווה לי להתגייס, כשהמדינה נותנת לי ז... אחד גדול... אבל אחר כך, ולאחר דיונים רבים עם הורי, הבנתי שעלי להילחם על המדינה הזו, כל כך הרבה אנשים לא רוצים אותנו פה, שלנו אסור להוסיף על כך, ולהרים ידיים מהמדינה, להתייאש ולעזוב. אומנם זוהי הדרך הקלה, אבל זוהי איננה הדרך הנכונה (לדעתי לפחות...) וזהו, זוהי דעתי, אומנם היא קשה, אבל אני עדיין לא הרמתי ידיים. שמופי

tygger

New member
אני עדיין לא הרמתי ידיים.

אבל כמו שאנו רואים, אז בארצינו לא קורה שום דבר אלא אם כן מנענעים את הסירה חזק מאוד. לצערי, כל השנים האחרונות שאני גר כאן בארץ הוכיחו לי כי אין הממשלה מנסה לעשות שום דבר. אם הם עושים משהו כבר, אז הם מתקפלים עם הזנב בין הרגליים כמו כלב אחרי בעיטה וחוזרים בראש מורכן. כל הדברים האלה בעצם רק מעצימים את כוחם של המפלגות התומכות בכל אותם העלוקות ומוצצי הדם. כמה כבר אפשר לסבול את זה? כמה כבר אפשר לקבל את זה בתור עובדה שאם אני נפצעתי מספר פעמים, אז אני צריך להוכיח עדיין את עצמי למדינה הזאת בזמן שאיזה פלוץ לובש שחור יכול פשוט להצהיר "דתו אומנותו" ולהמשיך לשבת בבית? עם כל הכבוד שאין לי אליהם, אני חושב שהגיע זמן שאנשים יעשו משהו בנידון! האדישות המטומטמת של העם ההולך כצאן לטבח כבר לא ממש עובדת אם לא שמנו לב. אני יושב וקורא עם איזה אירגון זכויות הפרט המקים קול זעקת שמיים בשל הריסת בית של מחבלים וגירושם לעזה. אני לא יכול למנוע את הקללה נפלטת חרישית מפי אל גבי העיתון. אנשים בארץ צועקים על חוסר הגינות ועל הפרת זכויות האדם בשל גירושם של אנשים ששלחו אנשים אחרים מעמם למות ולהרוג עשרות אחרים בתקווה להרוג מאות אנשים! קשה לי להבין את המציאות העגומה בה נתקלתי. בדרכי חזרה מאירוע אני מוצא את עצמי מתקרב לצומת שבה מפגינים בעד זכויות האדם. ההפתעה על פניהם של המפגינים היתה מושלמת כאשר האצתי את המכונית לכיוונם ועצרתי בחריקת בלמים ששילחה אותם רצים למדרכה. אני? שונא? מה פיתאום. רק אל תעמדו קרוב מדי אלי... זה לא משהו של פטריוטיות או משהו כזה. אני פשוט לא חושב שאנשים ששולחים אנשים אחרים לרצוח ילדים קטנים הם בעלי זכות לחיות. בזמן הצבא גם אני יריתי. גם אני עשיתי דברים כאלה או אחרים. אבל אנחנו לא הרגנו ילדים. אותנו לא שלחו להרוג ילדים קטנים כאשר זאת המטרה הראשונה! אז אתה מקבל על עצמך את עול הצבא. אתה מסכים להלחם למען המדינה. אבל למה כאשר אתה מנסה לחיות אז אתה מקבל הרגשה של אדם לא רצוי? הגיע הזמן לנער את העץ ולהראות טיפה יותר רצינות בעקרונות!

למעלה