שאלה של דופק

oren07

New member
שאלה של דופק

למבינים בינינו: בעקבות לחץ דם קצת גבוה מידי פעם, המליץ לי הרופא על לקיחת כדור שגם גורם לירידה בדופק. התחלתי לקחת אותו והתוצאה המידית היא ירידה בדופק של כ 15 פעימות בדקה. תאורטית, אם לפני לקיחת הכדור הלב שלי היה צריך לפעום כ 140 פעמים בדקה כדי להעביר את החמצן לשריר עכשיו הוא פעם רק 125 פעמים ומעביר חמצן לשריר בקצב נמוך יותר. הכושר שלי הרי לא השתפר כלומר, האם השרירים מקבלים עכשיו פחות חמצן ממה שהם היו רגילים או צריכים? אורן

natibergman

New member
אין פה רופאים

אני הייתי מוותר על עצות בנושאים רפואיים מפה והולך לרופא שמתמחה בפיזיולוגיה ובמאמץ ואיתו עושה את סיעור המוחות הנ"ל אחרי שעשית תחקיר על אותה תרופה. לא בגלל שאין פה ידע אלא בגלל שאין פה רופאים (פרט ל-OBC שמהיום האנטי שלי
שהוא מתמחה בעיניים) ומדובר פה בחיים שלך. בכלל רופאים אוהבים לדחוף תרופות שנוגדות לעיתים פעילויות אחרות שעושה האדם. לכן, נקוט בזהירות המתבקשת.

odedbc

New member
חלק מהתרופות להורדת לחץ דם מורידות גם דופק.

בידוע הוא כי ככל שעולה עצימות האימון גדל הצרך בחמצן, והיות והיצרן כרך את תצרוכת החמצן לפעילות הלב, הדפק עולה על מנת לספק את כמות החמצן הדרושה לשרירים. המשוואה פשוטה למדי. נפח הדם שהלב מסוגל להוציא בכל התכווצות (נדמה לי 70 סמ"ק) כפול מספר הפעימות בדקה. ברןר אם כך שבדפק נמוך, פחות דם וחמצן יגיעו לשרירים, וכן גם פחות פסולת תתנקז מהשרירים. היות ומרבית המטופלים בלחץ דם הם בכל מיקרה "בטאטות כורסה", לירידה בדפק אין שום משמעות עבורם. ועל כן גם הרופאים בד"כ אינם מתיחסים לנושא. ההמלצה שלי היא לבדוק האם אתה מרגיש ירידה בביצועים. במידה וכן, תפנה לרופא שלך שיתאים לך תרופה שאינה פוגעת בדפק. בכל מיקרה, ובלי כל קשר לנושא הדפק, כדאי גם לבצע בדיקות דם לגילוי כולסטרול וארגומטריה במכון ספורט ( אצל יוני ירום, וינגייט וכו').

oren07

New member
ירידה בדופק

לא נכונה הגישה שכל מי שיש לו לחץ דם הוא בטאטא כורסה. אני אישית רוכב 5 שנים, כ 4 עד 5 פעמים בשבוע, עושה בדיקות כל שנה אצל יוני ירום וכו. השאלה היא ברמה הפיזיולוגית הכללית ולא יעוץ רפואי שאני מבקש כאן.

karshi

New member
תרופות לל.ד והשפעה על קצב הלב ->

במידה והתרופה ניתנה ליתר לחץ דם בלבד, והינה מקבוצת תרופות המאיטות את קצב הלב (לדוגמה תרופות מקבוצת חסמי בטא - נורמיטן, לופרסור וכדומה ...) ואינך סובל ממחלת לב כלילית, והינך פעיל גופנית, אין מניעה ואף רצוי להחליף התרופה לקבוצת תרופות אחרת שמורידה ל.ד ואינה משפיעה על הדופק, וישנם אפשרויות רבות. על כן, פנה לרופא המשפחה שלך, הסבר לו כי הינך ספורטאי פעיל, והוא ישנה הטיפול. (הערה - במידה וקיימת מחלת לב כלילית, השיקולים הינם אחרים ולתרופות הנ"ל יש מרכיב מגן על פעילות הלב). מקווה שעזרתי, ברק.

ItsikH

Member
אמר עודד "רוב" ברור שהמתאם בין יתר לחץ דם לחוסר פעילות אינו מוחלט, לכל היותר מובהק. לכן, כך אומר עודד, הרופאים העוסקים בתחום לא ממש מודעים להשלכות שאתה מתאר. לכן כדאי לקבל חוות דעת נוספת לדעתי, אולי מרופא ספורט (אם כי גם מאלו דעתי אינה נוחה כל כך - תלוי איזה).

למעלה