שאלה של אופי

1אביטלי

New member
שאלה של אופי ../images/Emo47.gif

יש לי בעיה עם בן זוגי . הוא הטיפוס השתלטן והאגואיסט עליי- אדמות .מה אפשר לעשות בעניין .? אשמח לקבל חוות דעת.תודה (תן לו בראש

האם את שואלת איך לשנות אותו?

או איזה שינויים כדאי לך לעשות בעצמך כדי שתוכלי להתמודד איתו?

איש המערות היי

כנראה שעם השאלה הזאת יריתי לעצמי ברגל
יש הבדל של 16 שנה בנינו והוא טיפוס שקשה לי איתו מכמה בחינות :1- אני לא ממצא את עצמי והוא כן 2-הוא מניפולטיבי ואנטרסנט כלומר אני אתן לך בתנאי ש,,, 3- במיטה הוא אגואיסט 4- הןא צריך להביא לי אישורים על כל דבר שאני רוצה לעשות .ובכן יש עוד כמה דברים אבל אחכה לדגובתך.

אז פירטת את ההתנהגות שלו

אבל לא ענית על השאלה סדגש|מה את רוצה? אז מה את רוצה?

../images/Emo45.gif שאלה טובה

אני רוצה לחיות את החיים אני צעירה שלא ממצה את עצמה וגם שאני רוצה להשיג יעד שהצבתי לעצמי הוא מקנא רוצה שאשאר בבית ולא נותן לישם את היעד בלי לעשות את זה בדרך קלה הוא פשוט מחליט מה טוב לי לעשות איפה כמה ולמה בקיצור הוא אומר לי מה לעשות כל הזמן הוא חושב שאני הבת שלו והוא לא נותן אופציה לדעה נוספת דעה שלי. אני רוצה מרחב הפשרות להיסתכל החוצה לנשום אוויר נקי שהוא יפרגן יעודד אני צריכה את זה וגם אם אני יגיד לו הוא ישתמש בפתיחות הזאת נגדי ילחץ לי על הכפתורים . (דרך אגב יש אפשרות לענות יותר מהר )

או.קיי.

את רוצה לחיות את החיים, את רוצה למצות את עצמך, את רוצה להשיג יעד שהיצבת לעצמך, את רוצה מרחב. את אומרת שהוא לא נותן לך אופציה לדעה משלך. ואני אשאל אותך: להשיג את מה שאת רוצה - במי זה תלוי?

blackcat2

New member
העמידי אותו בפני עובדה

אני חושבת שאת צריכה לפעול איך שאת רוצה גם אם זה בניגוד לדעתו. אני לא אומרת שאת צריכה להזניח את מטלותיך כאם ואישה נשואה אולם גם את זכאית למנת חלקך. אם את רוצה ללמוד, לצאת לחוגים, לפגוש חברות מפעם לפעם וכדומה יש לך את הזכות המלאה. העמידי אותו בפני עובדה.

זה עניין של גבר או עניין של אופי |?

מה עושים עם גבר שתלטן אגואיסט נצלן ? יש איזה טיפים ? איך אפשר לחיות עם טיפוס כזה ?

seeyou

New member
הוא הגבר שבחרת?../images/Emo68.gif

A good way to change somebody's attitude is to change your own.

hii ../images/Emo142.gif seeyou

but i love my self ,the way i am , dont you biliv that i can to find someone like me and why he cant do the change for me?

seeyou

New member
../images/Emo140.gif זהירות!

אם את אובת את עצמך,את דרכך יהיו לך הרבה בעיות בחיים! לכול אחד יש השאיפה להיות "חשוב"! אם את מספיק "אישה" ולא רק נקבה ותוכלי תמיד לתת לו את ההרגשה זאת - אז כאילו הוא ישתנה עבורך! אם את רוצה להיות מלכה-תעשי את הגבר שלך למלך... עוד דבר לא קיים בן אדם(גבר/אישה) מושלם! בדרך כלל הבנות-נשים מתחתנות "על תנאי" בתקווה שאחרי החתונה יצליחו לשנות את הגבר ע"פ הצרכים שלה גבר לא מוכן לשינוים!הוא רוצה אותה ילדה ציתנית-תמימה-בתולה(?!).... Keep your eyes wide open before marriage, half shut afterwards. (Benjamin Franklin)

adam33

New member
רק שניה

הרי הכרת אותו כשהתחתנת איתו ולכן בעצם כעת המצב גורם רק לראות את השוני שלו שמופנה לא רק לשאר האנשים אלא בעיקר לגבייך וזה בעצם מה שמעצבן אותך אין ברירה דברים כאלה צריך לומר בצורה הכי נעימה שיכולה להיות כי בעצם אנשים כאלה יכולים להרגיש נדחקים לצד ואז לתקוף ולא להאזין וגם את תנסי לראות מה גורם לו להיות כך כלפייך אבל העיקר לדבר .. ובדרך כלל אגואיסט הוא מישהו שדואג לעצמו הוא דואג לילדים? הוא מבין שיש עליו גם אחריות וחובות?

אגואיזם-אלטרואיזם

אין ולא בעל חיים אחד שאפשר להוכיח שהוא אלטרואיסט, כל בעל חיים הוא אגואיסט במהותו, אחרת לא ישרוד. השאלה היא לא היותו אגואיסט או לא, השאלה היא האם סינתיזת האיגאוזים- שלך ושלו, היא ניסבלת בעיניך. בכל זוגיות, האיגואיזם מניע לעצב את בן הזוג כך שתהא נסבלת, התפקיד שלך איפוא הוא להניע את עצמך, להביא את האיגואיזם שלך במרחבים לפחות באופן שיתן לך תחושה שוויונית וסינתזה נסבלת. היי אגואיסטית באלמנט ראשוני זה, כל השאר יסתדר כל עוד בן הזוג דוחה את מרכיבי האיגואיזם שלו מן הטווח הקצר אל הטווח הארוך. רוצה לאמר- היפכי את המצב כך שהוא, מתוך אגואיזם טהור, ירצה לשמור על הזוגיות בדיוק בדיוק כפי שאת. כלומר- שלא יהיה לו הכל ברור שנקודת המוצא בזוגיות היא- האני העצמי שלו. ובאשר לשאר דבריך- שתלטן, ובכן- רק במקרה שהוא יקשור אותך אל גזע עץ כרות תהיה בכך שתלטנות טהורה על הוויתך, כל צורה אחרת שבה את רשאית להביע דיעה ולהיתנגד יש בה מידה מסויימת של הסכמתך להיות "נישלטת". עוצמות שליטתו בך, או תחושות הנישלטת שבך, הן הן התלויות בך ורק בך, היי אסרטיבית, הביעי דיעה, תני לו להבין מה הן גבולות שליטתו, ובקצרה- תני לו להבין שאל גזע עץ כרות לעולם לא תסכימי להיקשר. בהצלחה. המלאכה מרובה צאי לדרך

למעלה