שאלה שלא נענתה

Lady of Russell

New member
שאלה שלא נענתה

לפני שבועיים שאלתי: הוא בן 2.5 חודשים, מצונן כבר שבועיים. טיפות לא עוזרות הרבה. לא אוכל טוב ולא ישן טוב (יישן טוב רק עליי- וזה קשה לי מאוד!!!). בלילה כל שעה החל מ-12:30 התעורר וינק ואח"כ נרדם וב- 1:30 התעורר שוב כך עד 4:30. התעורר, למרות שהוא בדר"כ ישן טוב כי יישן לידי במיטה. (בסוף קמתי מהמיטה והלכתי לכורסת הנקה והנקתי אותו שם, ואז זה הסתדר ויכולנו שנינו לישון). יש לו המון ליחה, שלא יוצאת למרות שהוא משתעל. באיזה גיל ניתן יהיה לתת לו טיפול רציני או אנטיביוטיקה או משהו בסגנון, אם זה לא עובר לו, מה ניתן לעשות??? כואב לי עליו, הוא לא נושם טוב, זה מפריע לו לישון ולאכול, מה ניתן לעשות??? נכון להיום: אמנם המצב נרגע, אך עדיין לא עבר לחלוטין. מה אפשר לעשות כדי שיישן טוב? בנוסף, החל לאחרונה לפלוט המון (פעמיים, שלוש ביום) עד כה כמעט לא פלט כלל. מה אפשר לעשות כדי למנוע זאת?

1מוש

New member
אם המצב

הוא ככה אז תלכי לרופא שיבדוק אותו יתכן ויגידו לך לעשות לו אינהלציה/ אנטיביוטיקה וכו' - זה שיקול רפואי ואנטיביוטיקה ניתן לתת מגיל 0 בכל מקרה כשלבן שלי יש ליחה אני שמה לו מכשיר אדים קרים בחדר וזה מקל עליו וזו ההמלצה היחידה שאני יכולה לתת לך מלבד זה שהתינוק צריך שרופא יבדוק אותו

מצונן מזה שבועים

אני שמחה ש התינוק מרגיש טוב יותר. אין בגיל זה הרבה אפשרויות לטיפול. פרט לטיפות מיי מלח לאף אין לרוב מה לעשות. סירופים לשיעול לא רק שאין לתת בגיל זה , אבל גם מאוחר יותר יעילותם מוטלת בספק. לגבי אנטיביוטיקה , יש מקום לטיפול כזה רק במיקרה של חשד לדלקת ריאות או דלקת אוזניים הנגרמת ע"י חידק. מאחר ורוב "ההצטננויות" הן וירליות , טיפול אנטיביוטי הוא מיותר. מה קורה עם המשקל? זה נתון חשוב לבדוק, מפני שאם התינוק מתעורר לעתים קרובות ואינו עולה במשקל , אולי יש גם בעיה בכמות החלב שאת מספקת או שהוא מסוגל לינוק. המשקל חשוב גם בהתיחסות לגבי פליטות. אין צורך לטפל בפליטות כל עוד התינוק עולה במשקל בקצב הרגיל. ולא אז הסיפור אחר. דר' מילה ברק

Lady of Russell

New member
לשמחתי אין בעיה עם החלב

מבחינת משקל, טיפת חלב מרוצה, למרות שיחסית לעצמו עלה בחודש האחרון פחות משעלה בחודש שקדם לו. נראה מה יהיה בעוד חודש.

למעלה