שאלה שכבר אני מתלבט בה ארוכות

The mook

New member
שאלה שכבר אני מתלבט בה ארוכות

נשים מצחיקות - למה יש כל כך מעט מהן? יש לי תאוריה על זה ,אבל מעניין אותי מה אתם חושבים.

The mook

New member
בואי נהיה מציאותיים

ישנם שני סוגים של הומור: הומור פאסיבי (בגדול - היכולת להבין בדיחה ולצחוק) והומור אקטיבי (היכולת לספר, או יותר מזה - להמציא בדיחה). מה לעשות, ובתחום השני יש מיעוט של בנות גם בחיים (חברות, אחיות וכאלה) וגם על הבמה. ואין כאן עניין של "תחום גברי" או תקרת ברזל שוביניסטית. התיאוריה שלי אומרת שבנות הן לא יותר "כבדות" או יותר "פוסטמות", חלילה, מגברים אלא אני מבסס את הסברה שלי על משהו אחר לגמרי. הומור, לדעתי, היא תכונה אגרסיבית - כשאתה מספר בדיחה מישהו נפגע ממנה, בדיחות, "ירידות" וציניות הם כמו חיצי-התקפה שיוצאים ממך החוצה. אגרסיביות, התקפתיות היא תכונה שיש יותר לגברים, לעומת אמפטיה שיש יותר לנשים. ומכאן, שהמנגנון הזה של להתקיף מישהו באמצעות צחוק פחות קיים אצל נשים.

חיפושיט

New member
אהה... ציניות?

ראה הודעה למטה על נקבות ועל בנות מהסוג האחר.... ציניות איז מי מידל ניימ נשים לא אמפטיות יותר מגברים, פשוט יכולת התקשורת גדולה יותר <גורמים פיזיולוגיים- החיבור בין האונות במוח או משהו דומה> ומכך הן פשוט נותנות ביטוי לרגשות מסוימים שלגברים יותר קשה לתת להם ביטוי.. אגב, לא כל הבנות נורא אמפטיות/חמודות/מתוקות/עדינות.. ושימוש בהומור כמנגנון הגנה או התקפה בהחלט לא רק תחום גברי...

גרעאפס

New member
אמרת דברים מעניינים מאד.

אנסה לשלב את דבריך עם הרעיון שלי. אני לא לגמרי חושב שהומור זה אגרסיבי, אבל אני כן מסכים עם כך שלרוב בדיחות הם "ירידות" על אנשים. בין אם זה אשתך, חברך, עם מסוים או עצמך, כל הבדיחות הם "ירידות" על אנשים. אני מדבר על "ירידות" במובן הרחב ביותר של המילה, המדבר על כל השמצה של התנהגות אנושית או תכונה אנושית שהיא. עכשיו נשאלת השאלה, למה בנות לא מצחיקות כמו בנים? אתה אומר שזה מפני שהן אמפטיות ומסוגלות להבין את ההוויה האנושית במובנים יותר רגשיים שלה. תפיסה זו של הרגש האנושי היא מקבילה לאמירתי "לקחת את עצמם ואת החיים ברצינות מדי", לכן תפיסה זו בעיני פחות טובה מהברירה.

חיפושיט

New member
גרפס, תודה על ההתיחסות המרנינה שלך

לדברי, באמת, אני כל כך שמחה שקראת אותם בכלל אני מקפצת עכשיו בבריכת שמפנייה... בנות כן מצחיקות כמו בנים, ולא תמיד אמפטייה וכל הבולשיט הזה מפריע להומור לזרום, זאת טענה לא מבוססת מדי יו נואו תפיסת ההויה הרגשית? ומה אתה לא נובר בדברים לעומק? אין בך רגישות? אתה מראה אינטיליגנצייה, ואני לא חושבת שאין בך רגישות ובגלל אתה יכול לראות דברים באופן שונה ורציני, להבחין ברבדים לא גלויים וזה לא מונע ממך לקרוע אנשים מצחוק! גאדד... זה באמת מה שאתה חושב? אנשים מצחיקים הם שיא הרגש, כי בכל אומן יש מידה לא מבוטלת של שנאה עצמית, ויש בכל אומן הרבה רגש, והרבה מחשבות עמוקות בכל האנשים שמשתמשים בהומור מתוחכם בכל רמותיו <מסיינפלד ועד של מי השורה הזאת בכלל באנגלית> יש רגש, ויש הבנה כלשהי של הנפש האנושית וכשאני אומרת אומן זה לא אומר רק סטנדאפיסטים, זה אומר כל מי שעושה משהו או במקרה שלנו מצחיק אנשים אחרים אל תנתח הכל לפי תפיסת עולם שנדמה לך שהיא קיימת

חיפושיט

New member
גרפס, תודה על ההתיחסות המרנינה שלך

לדברי, באמת, אני כל כך שמחה שקראת אותם בכלל אני מקפצת עכשיו בבריכת שמפנייה... בנות כן מצחיקות כמו בנים, ולא תמיד אמפטייה וכל הבולשיט הזה מפריע להומור לזרום, זאת טענה לא מבוססת מדי יו נואו תפיסת ההויה הרגשית? ומה אתה לא נובר בדברים לעומק? אין בך רגישות? אתה מראה אינטיליגנצייה, ואני לא חושבת שאין בך רגישות ובגלל אתה יכול לראות דברים באופן שונה ורציני, להבחין ברבדים לא גלויים וזה לא מונע ממך לקרוע אנשים מצחוק! גאדד... זה באמת מה שאתה חושב? אנשים מצחיקים הם שיא הרגש, כי בכל אומן יש מידה לא מבוטלת של שנאה עצמית, ויש בכל אומן הרבה רגש, והרבה מחשבות עמוקות בכל האנשים שמשתמשים בהומור מתוחכם בכל רמותיו <מסיינפלד ועד של מי השורה הזאת בכלל באנגלית> יש רגש, ויש הבנה כלשהי של הנפש האנושית וכשאני אומרת אומן זה לא אומר רק סטנדאפיסטים, זה אומר כל מי שעושה משהו או במקרה שלנו מצחיק אנשים אחרים אל תנתח הכל לפי תפיסת עולם שנדמה לך שהיא קיימת

*חמודה

New member
שאלה טובה...

באמת שאלה טובה, אני מקווה שהתאוריה שלך לא שוביניסטית. אולי זה בגלל שרוב הנשים יותר בוגרות או רציניות. אולי נשים לא מתעניינות כ"כ בסטנד אפ. אולי הן פחות מצחיקות בדר"כ בגלל נקודת הראות שלהן.. אולי רק גברים חושבים שהן פחות מצחיקות. אני יכולה לתת דוגמה אחת למישהו ממש מצחיקה : אורנה בנאי

חיפושיט

New member
עלי לחלוק אתך...

לא רוב הנשים בוגרות או רציניות.... אי אפשר לעשות הכללה כזאת, וחוץ מזה בן אדם מצחיק הוא בן אדם מצחיק נקודה, בלי הבדל במין נשים לא מתעניינות כל כך בסטאנד אפ?... לא נראה לי, אבל אולי אין להרבה נשים מצחיקות הזדמנות... לא ממש יודעת את הסיבה, רק שהסיבה היא לא כי נשים לא מתעניינות והן נור רציניות וכו´ וכו´ פחות מצחיקות? לא נראה לי.... יש נשים ויש נשים, זה לא אומר שהן פחות מצחיקות מגברים מצחיקים.... אם גברים חושבים שנשים פחות מצחיקות או לא לא הייתה הנקודה השאלה הייתה למה יש כל כך קצת נשים מצחיקות.... ואין לי מושג ת´אמת, צריכה להקדיש לזה מחשבה... בכל מקרה, נשים מצחיקות כמו גברים, זה שהם רציניות או לא לא אומר כלום...

גרעאפס

New member
נשים פשוט תופסות את עצמן

ואת החיים בכלל ברצינות שאינה מאפשרת הומור. חוץ מזה, השאלה היא לא למה יש פחות נשים מגברים בסטנדאפ, אלא למה יש פחות נשים מגברים בכל התחומים הנחשבים.

keren007

New member
חחחחח..

זה בכלל לא נכון...... מחקרים מוכיחים שברוב המקצועות הנחשבים (עריכת דין, ניהול בנק), נשים עובדות ולא הגברים, זו סתם סטיגמה שנשים לא מסוגלות להיות "טובות" מספיק כמו הגברים.

חיפושיט

New member
אהה.... מה?

אתה אישה? היית אישה? היית בחורה? הייה לך איבר מין נשי? לא נראה לי, ומכך- אתה לא יכול לדעת אני נחשבת בחורה מצחיקה, ולא, אני לא תופסת את עצמי ברצינות או את החיים ברצינות... וזה גם אף פעם לא יקרה אני לא מתיימרת להיות בעלת הכישרון להיות סטנדאפיסטית אבל ניחנתי בכישרון קומי כלשהו, וזה לא משנה שאני בחורה תבין, בעולם הבנות יש חלוקה בין נקבות- שנורא חשוב להן הרושם ולא יעשו שטויות או דברים מצחיקים ליד בחורים או בכלל בציבור, ויש את הסוג השני <נחש לאיזה סוג אני שייכת.. נו קדימה, ניחוש פרוע> שלא שמות על הפוזה ולא לוקחות דברים ברצינות רוב הזמן הרוב הוא הנקבות, ומכך- פוזה שלא משחררת לעולם הרבה סטנדאפיסטיות. ולמה באמת יש פחות נשים מאשר גברים בתפקידים החשובים? כי החברה מכוונת בנות לתפקידים כאלו ואחרים וכך גם בנים זה לא אומר שאין פוטנציאל גולמי גם בנשים שלא הלכו על התחומים ה´גבריים´ וזאת באמת התיימרות להגיד יו, החברה אשמה!, אבל ברוב המקרים ככה זה, לא נראה לי שכל עקרות הבית באמת חלמו על להיות עקרות בית, מלבד זאת, אתה רואה את החברה מיוצגת בזמן עבר, ז"א שבהנחה שנשים הולכות על תפקידים "נחשבים" כיום אתה לא רואה את זה כי אתה עדיין נמצא בתקופה ההתחלתית של היענו שיויון האמיתי, ויקחו עוד כמה שנים כדי להבחין בשינוי כלשהו כעיקרון, אני באמת רואה יותר גברים מצחיקים מאשר נשים, אבל זה לא אומר שגברים מצחיקים יותר מנשים, זה רק אומר שהם ניצלו פוטנציאל כלשהו

keren007

New member
ועוד משהו,

יש גם גברים שמתעקשים להגיד שנשים לא מצחיקות אפילו אם הן כן מצחיקות, זה הקטע שלא מוכנים להודות שנשים יותר טובות מהם. ואני לא מדברת על סטנדאפ ספציפית אלא על כל הנושא בכלליות.

למעלה