שאלה שונה-F.L

es4

New member
אני חושב שאתה יכול לשמור את...

מה שעשית בקיובייס על קובץ מידי ואז אתה מכניס אותו לפרוטי ואתה כבר תראה את התווים והכל...

AMIT23y

New member
F.L או קיובייס ??

אני מניח שאתם צודקים והקיובייס מלאה ביותא אפשרויות אבל אני מכיר את הF.L בצורה מקצועית ביותר.... אני פשוט עובד עליה כמו מים... השאלה היא האם באמת יכול להיות ששניהן תוכנות והקיובייס אכן יותר איכותית ?? הרי מדובר פה בחיבור תדרים שבמילא המחשב יוצר על ידי יצירת תדרים.... אם כך בטוח שהקיובייס יותר איכותית מבחינת קול ?? עוד משהו שאני מאוד רוצה לדעת - כל המומחים פה לקיובייס -איך זה שאתם לא איזה דיגיי מצליחים ?? מי שמומחה בתוכנה כזו יכול לעשות פשוט הכל ... ועוד משהו אחד.. אתם מאמינים שכל הגדולים -כמו DIGWEED לדוגמא עובדים עם קיובייס ????? זה ממש מעניין אותי... ! מה הם עושים..

YoseFik

New member
אוקיי

חבוביק לא כל מי שלומד קיובייס הוא דיג'יי גדול אחרת לא היו דיג'יים גדולים... כי כל אחד יכול ללמוד קיובייס לעומק.. רק אם הוא רוצה ומשתדל.. חוצמזה התוכנה והציוד לא עושה את המוזיקה טובה.. לפי דעתי.. האומן עושה את המוזיקה טובה.. ואני באמת ממליץ לך להתשמש בממשק שנוח לך.. כי נוחות זה הכל!..

AMIT23y

New member
אוקיי אבל בכל זאת-אתה חושב

כל הדיגייז הגדולים עובדים עם קיובייס או כל תוכנה אחרת לבד? אפשר להפיק קטע בצורה מקצועית עם תוכנה בלבד ? או שחייב אולפן ?? כי אני לא מוצא דבר שקיובייס לא יכולה לעשות.. ???

HeavenlyB

New member
תשובה

המוסיקה באה מהיוצר, לא מהתוכנה. התוכנה היא רק כלי עזר. זה אומר שאפשר להגיע לתוצאת מקצועית רק עם התוכנה. ואפשר להגיע לתוצאה מקצועית האותה מידה בלי תוכנות בכלל. קיובייס היא לא תוכנה לדיג'יי. האולפן בא לתת לך מקום נכון לבקרה על מה שאתה יוצר. אם נוח לך בפרוטי, ואתה לא צריך יותר מזה, ז כל הכבוד. יש אנשים שנוח להם עם קיובייס, ושפרוטי לא מציעה להם את כל מה שהם צריכים. יש אנשים שעובדים בלוגי'ק ובפרוטולס שלא ירגישו נוח עם קיובייס. זה לא אומר שהאיכות תהיה פחות טובה. בכלל לא. זה עניין של נוחות והרגל.

AMIT23y

New member
אני לא מבין

אז אפשר בלי תוכנה או אי אפשר..... קצת סתרת את עצמך.. בכל אופן אז אולי מישהו מוכן להסביר לי סוף סוף איך הדיגייז הגדולים יוצרים ??? אם זה לא עם תוכנה אז מאיפה מגיעים כל הקולות? הרי אף אחד לא יפיק את כל הקטע שלו מסינטיסייזר -כי זה ייקח שנה! אז אם לא עם קיובייס או כל תוכנה אחרת - איך באמת יוצרים הגדולים ??????

dmt4me

New member
קיובייס בעיקר +תוכנות שונות +אולפן

עם מכשירים חיצוניים (והמון כסף), כ"א והעדפותיו.

HeavenlyB

New member
איך סתרתי את עצמי?

אני לא אמרתי שאי אפשר בלי תוכנה. כמו שלפני 20-30 שנה היו מקליטים בלי תוכנות, כך גם היום אפשר. ומאיפה הגעת למושג דיג'יי? ומה זאת אומרת יקח שנה להפיק מסינטיסייזר? VSTi רבים הם סינטיסייזרים. ושנה, להפיק אלבום, זה יפה מאוד. זה אומר שהשקעת את כל כולך כדי להוציא את המקסימום שאתה יכול. אם תפיק אלבום ביום אחד, אז או שאתה גאון, או שאתה מזלזל במוסיקה של עצמך. כל אחד יוצר עם מה שבא לו. קיובייס זה לא הדבר היחידי בעולם, לכל אחד יש את ההעדפות שלו. חלק עדיין מקליטים על סרט, חלק מקליטים עם תוכנות, חלק מקליטים עם מכשירי הקלטה מבוססי הארד דיסק שהם לא מחשב ויש עוד המון אפשרויות. אין תוכנה אחת שהיא מה שכולם משתמשים בה, כי אז לא היו קיימות תוכנות אחרות. מה זה צריך לעניין אותך??? אתה תיצור את המוסיקה שלך איך שהכי נוח לך. אף אחד לא ישפוט אותך לפי הכלים שעבדה, אלא עפ"י התוצאה הסופית. אף אחד בבית לא מקשיב למוסיקה שלך וחושב "וואו, לדעתי הוא הקליט בקיובייס". זה לא מעניין את התחת של השכן. אם המוסיקה טובה, אז היא טוב, ולא משנה אם חרטת אותה על גזע עץ.

AMIT23y

New member
אני מבין -רק מה שמוזר זה מה צריך

אולפן ?! מה יש בו ?? אתה יכול להפיק כל צליל ולנגן כל דבר שאתה רק רוצה בקיובייס עם כל כלי נגינה ולערוך איך שרק תרצה . אם ככה -כל קטע שאין בו איזה הקלטה של שיר אנושי -בעצם לא זקוק לאולפן שכן הוא יכול להוציא הכל -אבל הכל מהמחשב. למה צריך סינטי לדוגמא?? יש הכל במחשב ! ואפילו יותר... אם ככה למה לכל הרוחות אנשים מוציאים 30 אלף שקל על אולפנים ?????? האם זה הכל בעצם סוג של רוח? או הרגשה יותר מקצועית ?? אני לא מבין הרבה בזה אבל באלקטרוניקה ומחשבים כן- ואני יכול לומר לך בוודאות שניתן להפיק כל צליל ותדר ממחשב וכל מה שיש בסינטי אלו תוכנות שמפיקות את אותם הצלילים שבעצם מופקים במחשב ואפילו באותה הדרך.... אז מה כל המהומה סביב אולפן של כל מיני אנשים שסך הכל רוצים לעשות איזה טראק כשיש להם תוכנות בלתי מוגבלות לחלוטין ???

HeavenlyB

New member
אויי ויי

למה צריך אולפן? באמת אפשר להפיק כל צליל ולנן אותו בקיובייס? ממש ממש לא! כל הדגימות הטובות שאיתם אתה עובד? אתה חושב שהקליטו בבית? לא. האולפן קודם כל חשוב בגלל בקרת הצליל, דבר שאין לך בבית בצורה מקצועית. דבר שני - טכנאי מקצועי, דבר שאין לך בבית דבר שלישי - כל כלי אקוסטי שתרצה להקליט או לדגום, יישמע הרבה יותר טוב כשהוא מוקלט בחדר מטופל אקוסטית. זה לא סוג של חח ולא כלום. מדובר על מקצוע ומקצועיות, ואת זה אפשר לקבל רק באולפן ע"י אנשי מקצוע. מה שיש לך במחשב, ומה שיש לך בסינטים של היום, זה אותו דבר, רק שהסינטים לא פועלים עם מערכת הפעלה שצריכה לדאוג לעוד 7000 דברים בבת אחת, אלא הסינטי מתרכז ביצירת הצליל בלבד!

____________________<<

"אם ככה למה לכל הרוחות אנשים מוציאים 30 אלף שקל על אולפנים ??????" אולפן מקצועי עולה קצת יותר מ-30,000 לפעמים באולפנים המקצועיים רק המוניטורים עולים 30,000 תחשוב על זה...

kundara

New member
למה צריך? כי הצליל יותר טוב

ב VST האלגוריתמים יותר מצומצמים. בעיקר בפילטרים סינט מבורזל מבוסס DSP משקיע את כל כח העיבוד שלו על אותו הסינט, ומאפשר יותר דיוק ואיכות. בקשר לאולפן, קומפרסור אנלוגי או אקולייזר אנלוגי לא משתווים לדיגיטלי. גם שאר האפקטים. ואני מדבר פה על יצירה אלקטרונית, נקייה מהקלטות, שזה לגמרה אולפן טוב עושה כמו שצריך.

FaTRiX

New member
רגע......

עמית אתה מדבר כאילו המוזיקה האלקטרונית היא הז'אנר היחידי שיש!!! אתה לא חושב שיש כזה דבר תופים? גיטרות חשמליות \ אקוסטיות? פסנתר? באס? איפה אתה חושב שמקליטים את כל זה? בתוך המחשב? יש לך אולפן מטופל מבחינה אקוסטית עם מלא מכשירים שעוזרים להפיק את הסאונד הכי טוב!!!!!! כל המכשירים שיש באולפן - קומפרסורים, מיקסרים, אקולייזרים, מוניטורים, פרהאמפים, מחשב, מיקרופונים והרשימה עוד ארוכה עולים מלא מלא מלא כסף. רק טיפול של אקוסטיקה יכול לעבור את ה50,000 שקל.

למעלה