שאלה שבטח נפוצה

פדלון

New member
שאלה שבטח נפוצה

אבל בכל זאת מעוניין לשמוע דעה מקצועית. בראשותי דירת 3 חדרים ואני מעוניין למכור ולקנות דירה גדולה יותר. מה עדיף : לקנות דירה ולאחר מכן לחפש קונה לדירה הנוכחית או הפוך ? מה היתרונות / חסרונות . ברור שאם אני קודם מוכר את הדירה הנוכחית אהיה בלחץ למצוא דירה מהר דבר שעלול לגרום להתפשרות על אזור ,קומה, חניה , מחיר וכו'. לעומת זאת קניה של דירה חדשה בטרם מכרתי את הישנה עלולה ליצר לחץ שיתורגם להתפשרות על המחיר מתחת למחיר הממוצע והסביר. דעתכם חשובה.

תמכור, תשכור ואז תקנה..

למכור היום דירה זה עסק לא בהכרח קל. ומה יקרה אם תהיה "תקוע" עם הדירה הישנה שלך עוד חצי שנה? מאיפה תביא את הכסף לדירה החדשה? להשאר תקוע עם חובות ענקיים לבנק ושתי דירות ביד זה עסק מפחיד, ובסוף עוד תילחץ ותמכור בזול - הפסד של אלפי דולרים. במקום זה, תמכור קודם, תגור חצי שנה (מקסימום) בדירה שכורה, ובאותו זמן תחפש לך בנחת דירה כשהכסף צובר קצת ריבית בבנק ובעצם מכסה לך את הוצאות השכירות... ותתחדש על הדירה החדשה.

פדלון

New member
תודה לשדון

הבעיות שאני צופה: 1. אני נכנס לחזית מול אישתי... [לעבור פעמים דירה בחצי שנה- יותר מידי קשה לגברת] 2. מרגע שמכרתי ועד לקניה אני חשוף לעליה במחירי הדירות [מספיק שאקרא כתבה , בטווח זמן זה , שהמחירים במגמת עליה שאתחיל לשקשק...] 3. לשבור את הראש האם להצמיד לשקל [ולהינות מהרבית] או להצמיד לדולר שמה זה יעלה לפתע.

במקביל ...

לחפש דירה חדשה ולחפש קונים לישנה במקביל ... אבל לא לחתום על חוזה רכישה לפני שחותמים על חוזה מכר לישנה - הסיכון גדול מידי.

nizanm

New member
מה אנחנו עושים? - המלצה.

סקרנו את השוק, צמצמנו לעיר מסויימת,למחיר עם טווח מזערי.שומרים קשר עם המשווקים שבסל הסופי. ביום חמישי פרסמנו מודעה בעתון ל- 3 חדשים פעמיים בשבוע,ממתינים לחוזה למכירת דירתנו. בינתיים: פוקחים עיניים על המחירים של הדירות שבסל באותה העיר., ובודקים גם נושא תוספת משכנתא למשכנתא קיימת. כשיהיה לנו זכרון דברים - מכירה, נבדוק בנק ונחתום זכרון רכיחשה. כשיהיה בידינו חוזה מכירה - שוב נבדוק בנק ונחתום חוזה רכישה. הנוהל גובש אחרי מחשבה רבה ולאור מצב השוק. מומלץ.

למעלה