שאלה שאלתית

William Kidd

New member
שאלה שאלתית

אולי למישהו יש זמן ורצון לבדוק באינטרנט כי לי חסר מהראשון ויש יותר מידי מהשני, בכל מקרה השאלה שלי היא על השיר Man on a prowl מהאלבום The Works . מי מנגן את קטע הסולו האחרון על הפסנתר בסוף. עם כל הכבוד לפרדי אני בטוח שזה לא הוא. מישהו יודע/יכול למצוא?

ואואווו..! להרגיע מהר!

אממ.. בוא אני אסביר לך משהו: פרדי הוא תותח. שזה אומר שגם בשיר dont stop me now הוא ניגן בצורה ממש מהירה בלי להסתכל בכלל על הפסנתר, וראיתי את הקליפ. אגב, מישהו שמע את השיר killer queen? נראה לי שהתמכרתי אליו... ועוד משהו: מי שהיה פעם חתיך (רוג'ר טיילור) מופיע עכשיו בתור להת queen+ עם בריאן מיי ועם עוד זמר אחר!!!!!!! והם מופיעיעם עם חליפות שחורות ולבנות!!!!! רואים שיד פרדי לא היתה שם!!! שיו, בחחי שהוא הכניס קצת חיים ללהקה הזו! (שאגב, היא הלהקה הכי טובה שהיתה אי פעם!!!!!-בריאן מיי היה חתיך..עכשיו קצת פחות אבל עדיין, בלי השיער הוא נראה כמו עכבר)

Great Pretender

New member
=,=

אה . . . מה זאת אומרת מישהו שמע את השיר Killer Queen ? ברור ששמענו אותו ! ו . . . פרדי לא בחיים, ורוג'ר גם עכשיו חתיך, ולבריאן מתאים הכל.
ההודעה שלך מאוד העליבה אותי, השם ישמור ! {וזה לא קורה לעיתים קרובות. \=} |=

matany a

New member
לא התכוונתי לפגוע..(זו שיר במחשב של אבא שלי)

אני יודעת שפרדי לא בחיים.. לצערי הרב!]]= מה לא היייתי נותנת כדי לראות הופעה שלהם! ואני יודעת שלבריאן מתאים הכל כי הוא הורס!!=]]] אבל..רוג'ר פשוט.. תראי תמונה של קווין+ ואז תביני על מה אני מדברת.... ואל תדאגי, אני בטוחה שאני מעריצה של קווין בדיוק כמוך.. אולי קצת פחות.. (מקווה שלא..) אבל פשוט קצת התבאסתי שהם מופיעיעם עם השם קווין בלי פרדי ועם זמר אחר..=]]

1Reebok

New member
רק מעיר הערה..

שהשיר Don't Stop Me בנוי בעיקר על אקורדים וארפג'ויים.. נגן בעל וותק של פרדי ממש לא צריך להיות וירטואוז או "תותח" כדי לנגן את השיר במהירות, ובלי להסתכל על הקלידים - שאגב, המקום אליו פסנתרן מסתכל כשהוא מנגן לא ממש קשור לאיכות הנגינה שלו..

matany a

New member
אני דרך המחשב של אבא שלי....אבל זו אני, שיר.

ותקשיב ה: "רק מעיר הערה". אז לא השיר dont stop me now" , אבל כל שיר אחר ואני בטוחה שאת רוב השירים בעולם פרדי ללא שום ספק היה מבצע ללא שום בעיה, הוא כתב את בוהמיהן רפסודי, מה אתה דורש עוד? וחוץ מזה, כל שיר של קווין, אבל כל שיר של קווין פרדי על הפסנתר.. אם אתה לא מאמין תיכנס לאתר www.youtube.co.il ותחפש שם את השיר הזה וצפה בקליפ, תיווכח לדעת שפרדי אכן מנגן על הפסנתר. ןאגב... שמעתם על קווין+? אני רק אתמול! נורא והיום! הם מתלבשים שחור לבן!!!! קווין!!!! שחור לבן!!!! שיו, למה פרדי מת?????????????? למה???????????????????????? ומי הזמר האדיוט שבגללו הם לבושים ככה...??

1Reebok

New member
אוקיי..

"אני בטוחה שאת רוב השירים בעולם פרדי ללא שום ספק היה מבצע ללא בעיה" - ואת בטוחה בזה כי..? אם בשירים את מתכוונת לשירים פופולאריים, אז אולי, וגם זה אם נתייחס רק לפופ הרגיל ולא לפרוגרסיב ומוזיקה מתקדמת אחרת. "וריאציות גולדברג" של באך, ועיבוד הפסנתר של "פולחן האביב" של סטרבינסקי.. נראה לי שאלו מעל הרמה של פרדי. מדהים, הא? עם כל הכישרון של פרדי, שמעטים ממעיטים ממנו, הוא לא היה אלוהים, וגם הוא היה מוגבל בשל אנושיותו. מן הסתם, כל שיר של קווין פרדי על הפסנתר (אולי פרט ל-You're My Best Friend). הוא הפסנתרן של ההרכב. בכל השירים של קווין רוג'ר על התופים. הגיוני, לא? ובקשר ל-Bohemian Rhapsody - כושר כתיבה והלחנה מעולה לא קשור בכלל לכושר נגינה. מי שלומד תיאוריה במשך שנים בלי ללמוד לנגן יוכל גם הוא לכתוב יצירות גרנדיוזיות, אבל עדיין לא יהיו לו האמצעים לבצע אותן. את Bohemian Rhapsody, אגב, אני מנגן מקריאה, ואני לא וירטואוז.. זה שיר מאוד, מאוד פשוט לנגינה - מבחינה טכנית בלבד, זאת אומרת. מקווה שתקראי מה שכתבתי.

matany a

New member
זאת שיר שוב..

ואני חושבת שמכאן אין טעם שנמשיך להתווכח כי אתה אוחז בדעתך שפרדי הוא לא משהו... ואני בדעתי. אומנם אתה בהחלט צודק שפרדי לא היה יכול לבצע כל שירים שבעולם, אבל אמרתי את זה לא בכוונה אלא כדי להראות לך שאולי בשיר שהתווכנת אליו פרדי לא ניגן אבל ברוב השירים של קווין הוא היה מבצע טוב. וחוץ מזה, פרדי התקבל ללהקה בתור סולן ולא בתור פסנתרן, בתור סולן הוא מצויין, וזה מה שחשוב באמת=]]

Great Pretender

New member
. . .

1Reebok לא אמר שפרדי לא משהו, הוא אמר שלא צריך להעצים את גדולתו לשווא. {לעזאזל, מי לימד אותי לדבר ככה ? ><} בכל מקרה, לפי דעתי, לא צריך בכלל להתעסק ב'כשרון' שלו, לבנתיים {מי יודע מה ימציאו בעוד 100 שנים} פרדי לא בחיים, אז אי אפשר לשאול אותו ולבדוק את תכונותיו. אפשר להתייחס לזה כמו אל מבחן - מבחן לא יכול לבדוק כשרון של תלמיד. גם איינשטיין לא היה תלמיד מי יודע טוב . . .

Great Pretender

New member
תפוז שונאים אותי. O;

קווין לא היו במטרה להשוויץ ולהראות מה הם מסוגלים - הם פשוט רצו ליצור מסויקה טובה.

matany a

New member
זו שיר (שוב...)

צודק
... סופסוף אנחנו מסכימים על משהו...=]]

1Reebok

New member
סליחה?

בבקשה אל תכניסי לי מילים לפה, תודה. מעולם לא אמרתי שפרדי הוא "לא משהו" - פרדי הוא, לדעתי, יוצר אדיר ומוכשר מאוד, כמו כן פרפורמר, זמר ונגן מעולה וכריזמטי.

וול,

בדקתי באתר של קווין בקשר לאלבום, לא היה רשום על השיר הזה כלום אבל כן היה רשום הדבר הבא:
Keyboardist Fred Mandel makes a magnificent contribution on four tracks on an album​
ובלי קשר, הקשבתי לשיר ואני לא רואה שום סיבה שזה לא יהיה פרדי...

זה באמת פרד מנדל שניגן את הקטע בסוף

נגן גיטרה, קלידים, מפיק וגם זמר שנתן את שירותיו למגוון אמנים כמו אלטון ג'ון, Supertramp, לפרדי ב-Mr. Bad Guy ולבריאן בפרוייקט Star Fleet וליווה את קווין בסיבוב ההופעות של Hot Space ב-82'. באלבום הזה הוא עשה את הסינת'יסייזר ב-Radio Ga-Ga, I Want To Break Free ו-Candy floss ב-Hammer To Fall.

William Kidd

New member
האמת אני חשבתי

שזה ספייק אדני, הוא הרבה פעמים היה על הקלידים. אבל פשוט מעניין למצוא קצת דברים של הבחור הזה כי נשמע ממש טוב.

BQL

New member
................

""Man On The Prowl" is a three-chord rockabilly Mercury composition (similar to "Crazy Little Thing Called Love") in which Fred Mandel plays the piano ending......" (מויקיפדיה האנגלית)

William Kidd

New member
חבר'ה ובמיוחד "שיר קווין"

אני חושב שאתה עדיין קטן בשביל להבין אבל בשביל כל השאר אני אנסה להציג את זה איך שאני מבין. יש הבדל גדול בין הערצה עיוורת לבין הבנה מוזיקלית. אני מאוד שמח שיש הרבה אנשים שמעריצים את הלהקה אבל חשוב לשים את ההערצה הזאת בפרופורציה. יש לי ניסיון של מעל 10 שנים במוזיקה ולכן, למיטב ידיעתי, ולפי הרמה של פרדי בפסנתר יכולתי לקבוע שהסולו הזה הוא לא שלו. אתם יכולים להתוכח איתי כמה שאתם רוצים אבל חשוב להפריד בין ההערצה הזאת, לנקודות מבט אוביקטיביות. אם יתברר שפרדי ניגן את הסולו הזה אני יופתע לטובה, אבל לפי ההודעה של BQL אני צודק בכך שזה היה מישהו אחר.

William Kidd

New member
והנה גם אני מצאתי בויקיפדיה

Piano: Freddie Mercury, except the finale in "Man on the Prowl" (Fred Mandel) זה ה credits של האלבום. חחח, לא יפה להגיד i told you so :)

למעלה