שאלה שאלתית

שאלה שאלתית

לסבא וסבתא שלי מצד אימא שלי יש אזרחות,אימא שלי אינה מעוניינת בקבלת אזרחות גרמנית,ואני כן רוצה. השאלה שלי,האם אני יכולה לקבל אזרחות? אם כן איך אני עושה את זה?

Woking

New member
תלוי

קודם כל צריך לוודא שאת בכלל זכאית גם אם אמך היתה מתאזרחת כגרמניה, כי אם לא, אז זה סוף הסיפור. אם כן, ואם באיזשהו שלב האזרחות של הסבא או הסבתא נשללה בגלל הנאצים, אז בהחלט ייתכן שאת יכולה לבקש להתאזרח גם אם אמך לא תתאזרח. באופן כללי חוק האזרחות הגרמנית הוא סבוך ומפותל, ועבר שינויים רבים מאז מלחה"ע. מומלץ לפנות לעו"ד שמבין בתחום.

bulllli

New member
למיטב זכרוני,

אין צורך להמתין עד שאימך תקבל גם אזרחות. אבל באמת התשובה הכי טובה תתקבל בשגרירות גרמניה.

אזרחותם לא

נשללה,הם גרים בגרמניה ברגע זה,האם זה מקל על העיניי שאני אקבל אזרחות גם בלי שאימא שלי קיבלה אזרחות גרמנית?

diday

Member
יש לנו כאן שני דברים לבדוק

הראשון האם אמך אזרחית גרמניה. אם הסבא אזרח גרמני ואמך נולדה כשהוריה (הסבא והסבתא) היו נשואים, אז אמך אזרחית גרמניה. אם ההורים החליטו למסד את הקשר אחרי שאמך נולדה, היא אינה אזרחית גרמניה - כך היה החוק בעבר. השני, האם את אזרחית גרמניה. אם אמך (על פי הבדיקה) אינה אזרחית גרמניה. גם את אינך, כיוון שאין לה אזרחות שהיא יכולה להעביר לך. במקרה האחר, זה תלוי מתי נולדת. אם נולדת אחרי (נדמה לי 1975) את אזרחית גרמניה. אם נולדת לפני התאריך הקובע, אינך אזרחית. עצם העובדה שאמך "קיבלה" או לא את האזרחות אינה אמורה לשנות כאן.

למעלה