שאלה שאלתית........

אוזניים

New member
שאלה שאלתית........

כשקניתי את ריכבי ,בדקתי אותו במכון בדיקה. מיד לאחר הבדיקה קבעתי תור במוסך מורשה לטיפול 90000 למרות שהאוטו היה עם 78000 במוסך נאמר לי שצריך להחליף את הדוד המרכזי (קטן)כי הוא מפורר בפנים. שמעתי זאת רק בלחיצה טובה על הגז. המכון הבודק לא מצא ולא אמר דבר לגבי מערכת הפליטה ,יתרה מזו הבודק סימן כוכבית במקום שאין שום בעיה. למקרה עצמו: פניתי למכון ונתבקשתי להגיע פיזית יש לציין שלפני כן שלחתי למכון אישור המוסך על הצורך בהחלפה ,הצעת מחיר(1700ש"ח) וכן את טופס הבדיקה. הגעתי ומיד נילקחתי למכון אגזוזים שאמר רק תחיליפי וזה עולה 600 ש"ח. אני ביקשתי רק מקורי ונענתי בשלילה . היום התקשרתי אחר מס רב של טלפונים יום יומיים ונאמר לי שהם יכולים לתת לי רק 600 ש"ח ואם אני לא רוצה שאני יעשה מה שאני חושב. נאמר לי וראיתי בטופס הבדיקה למרות שאיני חתום עליו שיש השתתפות עצמית של 200 דולר. השאלה..........מה עלי לעשות? האם זה חוקי עניין ההשתתפות העמית? עלי לציין שאם הם היו עולים על הבעיה בבדיקה הייתי יכול (תוך סיכום עם הקונה) להוריד סכום זה מהקניה. אבקש לקבל עזרה תשובות תגובות לעניין אולי יש עורך דין כאן בפורום שאולי יכול ליעץ לי משפטית. המכון נמצא ליד יד אליהו בת"א דינמומטר!! תודה מראש שי

sronis

New member
מצטער, אני לא יודע איך לעזור, אבל

רק אגיד כי גם לי ניסיון די רע עם דינמומטר ליד יד אליהו. המקום עושה רושם רע, לדעתי. לא הייתי חוזר לשם. רוני

גיש

New member
למה שלא תפנה לעורך דין ?

תתייעץ עם עורך דין, נראה לי הכי טוב. איכשהו יש לי הרגשה שהמכונים מכוסים, אבל לך תדע... בטוח יש פירצות. בכל מקרה, שיהיה לך

בחיאת ראבק.........................

לא על המהירות לבדו............ אני זקוק לעצות בבקשה שי

שי ©

New member
תראה...

למיטב ידיעתי, חשוב מאוד שהאגזוז יהיה מקורי, כיוון שחלק מתפקיד האגזוז הוא לספק למנוע לחץ נגדי מסויים. כיוון שאגזוז תחליפי (ובמיוחד תוצרת הארץ) בנוי לעמוד ברמת רעש מקסימלית בלבד, ואינו מתחשב בד"כ בנושא הלחץ, הוא אינו מומלץ. עליך להשיג חוות דעת ממומחה האומרת דברים ברוח זו. ההשתתפות העצמית היא נורמה מקובלת במכוני הבדיקה. לדעתי, ברגע שהזמנת את הבדיקה, למעשה הסכמת לתנאי זה. נסה להתייעץ בפורום "חוק ומשפט" בתפוז ובפורום מכוניות של YNET בו כותבת עו"ד בשם איילת. אולי הם יוכלו לעזור יותר... שי

למעלה