שאלה שאלתית...

George G

New member
שאלה שאלתית...

לפני כמה ימים הזמינו אותי לתחקיר בטחוני, ושם אמרו לי שאני מיועדת לתפקיד מסווג! אני מתגייסת עוד שבועיים, ועד היום לא היו לי זימונים לשום דבר רציני!( חוץ מנהגת ומשהו בשריון - לא רציתי אז לא הלכתי לשניהם...). מזה אני מניחה כנראה שהקב"א שלי נמוך... לאיזה כבר תפקידים מסווגים יכולים לרצות אותי? יש לציין שאבי חתם דור המשך לחיל הים, אז זה אומר שיתנו לי את האופציה לבחור? בין חיל הים לבין התפקיד "המסווג"? תודה מראש

George G

New member
מישהו יודע?

סליחה על ההקפצה... אבל מעניין אותי לדעת...

סיווג בטחוני

יש ממש הרבה מקצועות בצבא, בכל החילות, שדורשים סיווג בטחוני. החל מחיילת שב"כ ועד לפקידה בקיריה.. לכן קשה לדעת.

George G

New member
פקידה???

מה הקשר לסיווג בטחוני ופקידה?? ומה ההבדל בין פקידה לחיילת שב"כ?

פקידה

גם פקידות נחשפות למידע מסווג. למשל, פקידות בלשכת הרמטכ"ל (סתם דוגמא). ההבדל שחיילת שב"כ זה פקידה במוסד שקשור לשב"כ, ופקידה בצבא זו פקידה בצה"ל בבסיס צבאי.. בעיקרון יש פקידים שנדרש מהם לעבור סיווג

George G

New member
אז התפקיד הוא בהכרח פקידה?

ומה בקשר לדור המשך? תהיה לי בחירה בין התפקיד המסווג לבין חיל הים?

זה לא חייב להיות פקידה. יש עוד

תפקידים עם סיווג חוץ מפקידה. לדוגמא, לחברה שלי עשו תחקיר בטחוני לפני הגיוס כמוך ונתנו לה להיות תצפיתנית במוד"ש. אולי גם בחיל הים יש תפקידים מסווגים. לא יודעת.

וואי זה שלח בלי מה שכתבתי...

חיחיחיחי קודם כל- את תמיד יכולה לשאול כאן. יש כאן מספיק אנשים שיודעים... חיחיחי דבר שני, את יכולה ללכת לשבוז- יש שם מילון של ראשי-תבות...

תשובה תשובתית.

זה לאו דווקא "תפקיד מסווג". זה יכול להיות תפקיד של פקידה, שבו את יכולה להתקל בחומר מעט מסווג.

למעלה