שאלה שאלתית

שאלה שאלתית

שלום לכולם אני קוראת פה די הרבה ורואה שאתם עוזרים אחד לשני עכשיו נקלעתי לבעיה ומקווה מאד שתצליחו לעזור גם לי התחלתי לעבוד במקום מסוים לפני כחודש את העבודה אני מצאתי דרך האינטרנט לפני כן חתמתי בלשכה ומגיעים לי עוד ימים. לפני כמה ימים עברתי מבחנים לחב' מסוימת היום התקשרו אלי שעברתי אך לא יודעים מתי מגייסים עובדים . את העבודה שמצאתי אני ממש לא אוהבת ושם חתמתי על חוזה ל3 חודשים שמתארך לשנתיים אם אני טובה. כרגע כפי שכבר הזכרתי יש לי אפשרות לחזור ללשכה האם כדאי לי לחזור ללשכה או להמשיך לעבוד עד שיקראו לי מהעבודה שלה אני מחכה שמי יודע מתי זה יהיה .......... הפחד שלי זה לצאת קירחת מכל הכיוונים ... ועוד דבר אחד כשחתמתי על החוזה הודיעו לי שאם אני עוזבת את העבודה לפני שנתיים הם רשאים לקחת ממני את המשכורות שבהם הוכשרתי בחב' בגלל זה הפחד שלי להיות בסופו של דבר אם אני אתפטר מהעבודה הזאת גם בלי משכורת..... תודה מראש על עזרתכם וקריאתכם

אורום

New member
מתי מסתיימים ה-3 חודשי

"בחינה" שלך לראות אם אתה טובה? אם הם מסתיימים עוד חודשיים אז תשארי במקום עבודה וברגע שתקבלי תשובה חיובית מהמקום החדש "תתחילי" להיות פחות טובה כך שהם מיוזמתם לא ירצו להאריך לך את החוזה ואם תקבלי תשובה שלילית מהמקום השני אז תשקיעי וככה יש לך עבודה יחסית בטוחה לשנתיים.

WHG

New member
לעזוב עבודה

שלום לך בכדי שתוכלי להעריך את התשובה שלי אספר מעט על עצמי,עבדתי בעבר במקצוע הנחשב מכובד ומכניס,לעומת זאת בשנים האחרונות אני עובד כעובד מתחיל יחסית בתחום שונה לגמרי במשכורת נמוכה.מעולם לא קיבלתי דמי אבטלה, ואני מקווה שלא אזדקק לכך. אני ממליץ לך להשאר במקום שבו את עובדת כעת, ולא לחזור ללישכת "התעסוקה" 1. מפני שבזמן זה את צוברת ניסיון. 2. את צוברת וותק במקום העבודה , אולי גם מפרישים לך לפנסיה. 3. את רואה את עצמך וגם אחרים רואים אותך כעובדת ולא כמובטלת, ויש לזה השלכות גם לגבי חיפוש עבודה עתידי, וגם לגבי מצב הרוח שלך. הערות נוספות: העובדה שעברת מבחנים לחברה אחרת אומרת שאם הפרויקט יאושר אז יתכן שיפנו אלייך. יתכן שבמקום שבו את עובדת היום יקדמו אותך או את הבוס שלך והמצב ישתנה לטובה. יתכן שברגע שתרצי לעזוב את העבודה הנוכחית תצטרכי לשלם קנס כלשהו ואת זה תצטרכי לשקול בבוא היום. בהצלחה

khzv

New member
whg

קודם כל תודה על ההתייחסות .... שנית כל גם אני עבדתי 9 שנים במקום מכובד ביותר עד שפיטרו אותי עקב סיום חוזה והגעתי למסקנה כמה שתוכל להתקדם בעבודה בסופו של דבר לאף אחד אין סנטימנטים אליך ברגע שאתה עובד על חוזה ולא עובד קבוע....... לא משנה כמה תהיה טוב בעבודה ותגיע חולה ותשאיר ילדים חולים בבית ותבוא לעבודה ברגע שחוזה מסתיים אומרים לך בי בי ביייייי..... טוב אז לאחר מכן הגעתי ללשכה ובאמת יצאתי מכל הכלים שישבתי בבית ואז מצאתי את "העבודה" הזאת נציגת שרות אחלה עבודה רק שהיא מנוהלת ע"י אנשים (סליחה על הביטוי) פשוט חארות ...... אנשים שלא יודעים להיתייחס אליך כבן אדם אנשים שאחרי חודש אפילו לא יודעים איך קוראים לך אז שלא נעים לצאת לעבודה ויש אפשרות עדיין לחתום בלשכה ואין ברירה אז כנראה שאין מה לעשות ..... גם אני נגד לחתום בלשכה אבל שאתה רגיל למקום עבודה מסוים ותנאים מסויימים אז מצטערת מאד קשה לי לקום בבוקר לעבודה כזאת ואני לא נחשבת לאחת מפונקת .....גם אין לי על מה ... סליחה על הביטוי אבל אם אני צריכה ללכת לשרותים ולהודיע אז מאד קשה לי עם זה אני עדיין לא בגן ילדים ונכון הכסף מדבר אז יש לי עוד קצת זמן בלשכה לחפש משהו אחר ועוד דבר בקשר לוותק וותק במקום העבודה הזה ותנאים מקבלים רק לאחר שנתיים ואן שום אפשרות קידום כי מתקדם שם רק מי שקרוב לצלחת זאת אומרת המשפחה של האחראית הראשית בגלל זה לא כל כך נראה לי שיש שם אפשרות להתקדם. בקשר לשכר הודיעו לי מראש שאם אני עוזבת לפני תום שנתיים הם לוקחים ממני משכורת של חודש . טוב מצטערת שהעקתי עליך אבל פשוט אין לי אם מי לדבר אז אני יושבת וכותבת ואת/ה היית הקורבן ומקווה שיקראו לי במהרה לעבודה אחרת תודה על קריאתך

WHG

New member
נשמע כיף לא נורמאלי

מבין אותך בהחלט, אני מכיר ידידה שיש לה עבודה כזאת (יחס מחפיר וללא אפשרויות קידום) והדבר משפיע לרעה גם על בריאותה. את יכולה להשתמש במשרה בתור משרה "חד פעמית" השתמש וזרוק. אם קשה לך לעשות הפרדה רגשית מהעבודה אז בהחלט לא מומלץ להישאר. סביר להניח שהסיבה היחידה שעוד יש להם עובדים היא כי 1) מצב המשק קשה ואין ברירה אחרת. 2) פחד לאבד את המשכורת- קנס. דרך אגב האם קיבלת הכשרה ממשית מהם השווה למשכורת חודשית?

khzv

New member
../images/Emo4.gif

לא הייתי קוראת לזה הכשרה ממשית נתנו לי דפים אמרו לי תלמדי בבית והושיבו אותי ליד נציגה מחוברת
לאוזניה ושומעת שיחות שמהן אני אמורה ללמוד לדבר עם הלקוח ככה כבר חודש זאת שיטת הלימוד שלהן ...... אם זה שווה למשכורת חודשית רק הם יכולים להחליט אני כזאת קטנה אצלם. טוב אז שיהיה רק טוב חג פורים שמח

למעלה