שאלה שאלתית

שאלה שאלתית

מעירים אותך באמצע הלילה ואומרים לך מה הפשטידה הראשונה שעוברת לך בראש אני אשמח לדעת את שמה וכמובן המתכון
תודה מראש

silvey

New member
הי אודליה,כמובן פשטידת הבצל שלי...

פשטידת הבצל של סילבי:- מנסיוני 100 ג' חמאה/מחמאה 4 בצלים גדולים קצוצים דק 1 גביע שמנת לבישול 15%/כוס שמנת מתוקה/כוס גבינה 3%-5% 4 ביצים 100 ג' גבינה צהובה מגוררת (אפשר לשלב מספר סוגי גבינות כמו עמק/גלבוע/פרמזן ועוד) 4 כפות גדושות קמח תופח 1 כף גדושה קורנפלור קורט עשבי תיבול כמו מיורן או טימין (קורנית),רוזמרין, מעט אגוז מוסקט (מוסיף המון לטעם וביחוד לריח!), פלפל שחור טרי גרוס, מלח או תבלין טוסקנה. סולת או פירורי לחם הכנה- מטגנים את הבצל בחמאה/מחמאה עד שהבצל נעשה שקוף. מוסיפים את השמנת המתוקה, מבשלים 2 דקות נוספות ומניחים להתקרר. בקערה נפרדת מערבבים את הביצים, גבינ"צ, קורנפלור, קמח ותבלינים לתערובת אחידה. מוסיפים את הבצל עם השמנת המתוקה ומערבבים היטב. משמנים תבנית (אפשר עגולה 24-26 או תבנית אלומינים חד-פעמית מלבנית קנויה 24X30 ס"מ) ומפזרים עליה את הסולת או פירורי לחם עד לכיסוי מלא, ללא עודף בתבנית. שופכים פנימה את התערובת. אופים כ-50-60 דקות, לא מכוסה, בחום בינוני (170 מעלות) עד להזהבה . בודקים עם קיסם/גפרור שהפשטידה לא תישאר נוזלית במרכזה. ב ת י א ב ו ן . . .

silvey

New member
והפשטידה בפוזה...

אפיתי אותה במיוחד בתבנית אובלית גדולה והיא יצאה שטוחה מאוד, כפי שרציתי אז...בתבנית רגילה כמו במתכון היא מטפסת לגובה.

silvey

New member
ואחת קלה וטעימה-פשטידת תירס שלי

מוכנים לפשטידת תירס הנה זה בא... silvey / אוכל חלבי 20:08 13/10/04 פשטידת תירס - סילבי -4 ביצים -4 כפות שמן קנולה -4 כפות חלב 1% -4 כפות גדושות קמח אוסם -1 גביע גבינת קוטג' 3% (250 גרם) -1 גביע גבינה לבנה 1/2% (250 גרם) -1 קופסת גרעיני תירס ללא הנוזלים -1 כוס גבינה צהובה מגורדת (כל הסוגים כולל גבינה בולגרית ודומיה) -מלח לפי הטעם/אבקת מרק עוף -פלפל לבן/שחור גרוס טרי -קצת עשבי תיבול כמו טימין, אורגנו, שמיר ועוד) אופן ההכנה:- -לחמם תנור ל-180 מעלות - חום בינוני -לערבב בקערה היטב את כל המצרכים, לפי הסדר. את הביצים אפשר לערבל במקצפת יד ואחר כך לערבב הכל ביחד. -למזוג לתבנית מלבנית ח"פ משומנת ומעל פירורי לחם כדי כיסוי התחתית. -לאפות עד שמזהיב מלמעלה וקיסם הננעץ במרכז לא יוצא רטוב...בערך 50-60 דקות. הערה:- לקח לי לרשום את המתכון יותר זמן מאשר להכין את הפשטידה. קל ומהיר להכנה במיוחד אם מגיעים אורחים בהפתעה...

yifatushc

New member
פשטידת עבניות וגבינות צאן שלי../images/Emo26.gif

אחת הפשטידות המנצחות בבית...
מתכון: פשטידת עגבניות וגבינת צאן מצרכים: לבצק- 100 גר' חמאה 2 חלמונים 1/4 כוס חלב 1/2 1 כוסות קמח 1/2 כפית אבקת אפיה למלית- 200 גר' גבינת צאן מפוררת 3 ביצים 1 גביע שמנת חמוצה 1 כף רוטב פסטו 2 כפות גבינה צהובה מגוררת חצי חבילת עגבניות שרי זיתים שחורים פרוסים לעיטור אופן ההכנה: 1. מערבבים את כל חומרי הבצק. שוטחים את רוב הבצק בתבנית, ואת הנותר שומרים לקישוט. 2. מפזרים מעל הבצק את גבינת הצאן. 3. בקערה נפרדת מערבבים ביצים, שמנת, ורוטב פסטו, ויוצקים על הגבינה. 4. מפזרים מעל גבינה צהובה מגוררת ומכסים בצפיפות בעגבניות שרי חצויות. 5. מרדדים את הבצק הנותר לרצועות, מסדרים על פני הפשטידה ומקשטים בזיתים. 6. אופים כחצי שעה בתנור שחומם מראש לחום בינוני- 180 מעלות. בהצלחה ובתאבון!!
יפעת

למעלה