שאלה שאלתית..:)

oshiii

New member
שאלה שאלתית..:)

טוב..לאחר מחשבה מרובה החלטנו שבחיים לא נצליח לאלף את הדררות שתיהן אלינו, אז אנחנו מפרידים ביניהם משאירים אחת ומרגילים אותה אלינו כי הן כבר ממש התרגלו אחת אל השניה ואפילו תוקפות אותנו כשאנחנו מקריבים ידיים!): ועכשיו השאלה! אם נמסור אחת מהדררות לאבי, שיש לו מעין כלוב חצר ממש ענק (הוא הקיף עץ ברשת ועשה מזה כלוב) שיש שם כל מיני תוכים למיניהם אבל אין דררות, האם הדררה תתרגל אליהם או שהיא מתרגלת רק למינה? האם עדיף למסור אותה לחנות חיות כדי שמישהו יקנה אותה ויטפל בה אישית ולקוות שהיא תיפול לידיים טובות ומסורות?

היי אושי !!

לפני שאתם מפרידים... האם הדררות מוחתמות ? כי דררה פראית לא תצליחי להחתים.. מתוך ניסיון ומתוך קריאה בפורומים בחו"ל, דררה שהיתה מוחתמת ושלא קיבלה מספיק צומת לב וקירבה של אנשים הופכת לפראית ואי אפשר להחזיר את הגלגל אחורה.. בקשר למסירת התוכי.....לעולם אל תתני לחנות חיות.. אוהד

רן בראל

New member
לא להפריד!!!

קניתם זוג תוכים פראיים וזה מה שהם. לא ניתן לשנות מצב זה בלי להתעלל בתוכי וגם אז הוא יהיה "נחמד" רק מפחד. או שתשאירו אותם בזוג ותהנו מהם כתוכים פראיים ( וזה בהחלט אפשרי ) או שתמכרו אותם כזוג למי שכן יוכל להנות מהם. אם אתם רוצים תוקי שיהיה חיית מחמד אין מנוס מלהכניס את הידיים לכיס ולקנות ציפור מוחתמת. הרעיונות שהעליית רק יגרמו לתוכי צער...

oshiii

New member
תשובות לשאלות...

התוכים הגיעו אלינו בגיל חודשיים, הלכנו והחתמנו אותם והכל היה בסדר ואפילו הם עלו לנו על הידיים והיו מאוד חברותיים! כמו שציינתי מקודם הם היו כל אחד בכלוב נפרד קטן יותר. אני וחברי בנינו להם כלוב גדול מאוד ומרווח וכיפי, הכנסנו את שניהם והם ישר התחברו ועכשיו הם פוחדים מהידיים שלנו. קיבלתי את הצעתכם ואני לא אמסור אותם לחנות חיות. אבל למה לא להפריד? אם אמסור אחד לאבי שיש לו המון תוכים והוא כבר יודע טוב מאוד לטפל ותוכי אחד יחיה עם עוד תוכים בכלוב ענקייייייי והתוכי שלנו יתרגל אלינו.. האם זה רע? אמרו לנו שתוכי דררה מאוד חכמים ותמיד צריכים לחוש חלק מלהקה, כך שאם נפריד הוא יתחבר אלינו בתור הלהקה שלו ולכן אנחנו רוצים לעשות את זה. אם יש טעות במה שאמרו לנו אשמח אם תתקנו אותי...

gilwill

New member
../images/Emo45.gif למרבה הצער אכן צריך להתעלל

בתוכי כדי להרגילו אליך. היתה לי תוכונית פראית והרגלתי אותה אלי, לצערי לאחר שנאלצתי להתעלל בה. היום היא נחמדה אלי ואני לא בטוחה שזה מפחד, כי היא מקבלת הרבה פינוקים, מסז'ים וליטופים. זה לקחת בערך כחודש להרגיל אותה אלי.

linus2k

New member
להתעלל ?!?

לא הייתי אומר להתעלל אבל הרבה מגדלים טובים ומוכרים נוהגים כדי שתוכי לא ינשך ויהיה יותר ממושמע לתת מכה קטנה במקור בלי להגזים ובלי להיות יפיי נפש זה קיים או אומרים "חוסך שיבטו שונא תתוכי שלו" :)))

oshiii

New member
למה להתעלל באמת??

יש לנו הרבה סובלנות ואם זה יקח חודש אחד יותר של דיברים הבאת חטיפים והרגלה לעומת חודש אחד פחות אבל עם "מכה קטנה" אז נעדיף את החודש אחד יותר.. :)

linus2k

New member
הבעיה היא

שלא יעזור לך חודש ולא חודשיים ולא שנה (אלה במקרים ספציפים של תוכי רגוע מטבעו) ברגע שלא תראי לתוכי שאסור לנשוך וכתוצאה מכך שהוא נושך באה תגובה מכאיבה (שוב לא הגזים בזה) מצידך שיהיו לך ילדים תביני את זה שכשילד עושה טעות לתת מכה על היד זה לא "להכות" אותו אלה "לחנך"

נעה גל

New member
מכה לילד, כל מכה אסורה על פי החוק

במדינת ישראל. ולתת לילד מכה על היד כשהוא עושה טעות זה לא חינוך אלא להכות.

נשיכות ומכות

נשיכות הן או תגובת התגוננות טבעית של תוכי מבוהל, או הרגל מגונה של תוכי שלמד לקבל כך משהו שהוא רוצה. לא צריך להכות תוכי כדי לחנך אותו. מספיק להראות לו שהנשיכות לא מביאות לתוצאה הרצויה. עדיף שהחינוך יהיה בשיטה של חיזוק חיובי או חוסר תגובה, מעין המקל והגזר בלי הגזר. אם התוכי נושך - שימו כפפות ותתעלמו מהנשיכות. אחרי נשיכה אל תתייחסו אליו כמה שניות, מטוב ועד רע. מהר מאוד הוא ילמד שאין סיבה לנשוך ואז תוכלו להוריד את הכפפות. במקרה של ילדים (וגם בע"ח לפעמים) - לרוב מכה באה לפרוק את הזעם של ההורה, במסווה של "חינוך".

eliranking1

New member
נועה ומיכל...

בתור אבא ל-4 ילדים אני אומר לכם שאין דבר כזה לא לתת מכה קטנה ביד לילד שעשה טעות אצלי בכל אופן שזה לשם חינוך נטו ולא לשן "הוצאת עצבים" על הילד ושיהיה לכם ילדים תבינו שלא מומלץ אלה חובה לחנך ילד גם על ידי מכה ומספיק להיות יפי נפש כמו שאמר קודמי ואתם תעשו את זה כמובן לא להגזים עם זה ולהיות הגיוניים לילד אמורה להיות יראה מההורה ואם לא שהוא יגדל להורה יהיה פחד מהילד אותו דבר בחיה שכאשר תתני לה לנשוך אותה היא לא תחשוב לעצמה "יאא זה לא כואב לה אז אני יפסיק" זה פשוט אינסטינקט שבא אוטומתי מתוך פחד ואם לא תשני לה את ההרגל זה ימשך ולעשות לה ברוגז כמו שאמרה מיכל זה גם ממש לא עוזר שוב הציפור לא תבין את זה !!!

נעה גל

New member
../images/Emo32.gif ילדים וגם קצת על תוכים

eliranking היקר, יש לי ילדים. שניים. אחת בת שבע וחצי ובן בן 4 שנים (התוכים אגב, שלהם). כמו כן, במשך 4 שנים ניהלתי כאן בתפוז את פורום חינוך לגיל הרך ובשבועיים הקרובים אני מסיימת את התואר השני שלי. תנחש במה?... צדקת. מוסמך בגיל הרך. וכן. יש דבר כזה לא לתת מכה קטנה לילד בחינוך (או להבדיל, לבע"ח ולא משנה מאיזה סוג). מעולם, אבל מעולם לא הרמתי יד על ילדי ולא על בע"ח שיש לי בבית. ולעולם (וזו הבטחה) אני לא אעשה זאת. ותאמין לי - אני לא היחידה. אני מכירה עוד הורים רבים שלא מרימים את היד על הילדים שלהם ומצליחים לחנך אותם היטב. יש פתרונות אחרים טובים יותר. אם תרצה לשמוע או לקרוא אתה מוזמן לפנות אלי במסר.

eliranking1

New member
../images/Emo32.gif נעה היקרה...

אנחנו מצטרך לחכות כ.... 10 שנים כדי שהילדים יהיה בני עשרה ואז תראי שבגיל של מספר שנים עשית טעות עם כל הכבוד לתארים והפרופסורות שלך בחינוך וכו' בגלל זה הדור שלנו גילאי 20 היום פשוט מזלזלים (וסליחה על המילה "יורקים") על מבוגרים מהם בגלל שאנשים "חכמים" המציאו שאסור להרים יד (שוב אני מזכיר לא בהגזמה !!!) על ילד !

bilbolim

New member
הם חרגו אבל זה מסוסן ב ../images/Emo32.gif

ולכן זה עומד בכללים.

למעלה