שאלה שאלתית

ERICP1

New member
שאלה שאלתית

אנו 3 שותפים בחברה, אני הייתי זה שהיה עסוק יום יום בניהולה (הפועל) ושותפיי שלהם עסקים אחרים ומגוונים עשו בשלהם, אני החזקתי 20% והם 40 כל אחד, זמן ארוך לא התענינתי בספרי החברה, מאזנים וכו, ולאחרונה כשביקשתי את המוזכר מרואה החשבון של החברה נענתי שאקבל זאת רק באישור שותפיי???,נכון ששותפיי השקיעו יותר ממני, אני גם יודע שהם משכו (דמי ניהול וכו) ללא ידיעתי, האם יכולים הם למנוע ממני לגשת לסיפרי החברה, שאם כך איך אוכל לעמוד על זכויותיי, אשמח לשמוע תשובה או לתת פרטים נוספים. (בעצם מה עניינו של רואה החשבון למנוע ממני חומר זה, אציין שמעולם לא קיבלתי ממנו שום דווח לגבי החברה - האם הוא חייב זאת מידי שנה?)

נפתלי ג

New member
תשובה

כבעל מניות זכותך לעיין בכל דו"ח של החברה. יתרה מזו רו"ח של החברה מבקר את הדו"חות הכספיים ומפנה את חוות דעתו לבעלי המניות של החברה ולכן התנהוגותו מעוררת תמיהה. אם נהלת את החברה באופן שוטף כיצד לא ידעת על העובדה שהם משכו דמי נהול? היכן מוחזקים ספרי החשבונות והמסמכים?

ERICP1

New member
לשאלתך...

סיפרי החברה מוחזקים בעסק אחר של אחד השותפים, שם (כמובן) מועסקים בני משפחתו הקרובים ומשגיחים שלא יהיו דליפות כל שהן שלא אושרו (על-ידו) וזאת מנסיון. דרך אגב גם השותף השני טוען.. שאין לו מושג איך ניראים הספרים, ובעצם הוא יפחד לפתוח אותם, יכול להיות שהוא צודק או שייש גם לו הרבה מה להסתיר והוא לא ירצה להיות לצידי בבקשה לקבל את החומר.

GALGRIN

New member
לדעתי בדוק באופן מיידי את הספרים

ואפילו שכור רו"ח מטעמך שיעשה זאת כי יש כאן סיכון שניצלו את אדישותך לטובתם .

למעלה