שאלה שאלתית

ברינסלי

New member
זה כל הקטע, לא *צריך* לשכנע אחרים

מה שחשוב זה מה שאתה רואה. זה בעצם הדבר הכי חשוב בחיים.

shabaz

New member
האומנם?

יש מחקרים, צ´מעי... וכמו שידוע לך, עוד לא הגענו למקסימום היכולת השכלית שלך, אז מאיפה לך שאנחנו לא נוכל לעשות את כל מה שעולה על רוחנו? בכל אופן גם בקשר לצבעים זה מעלה שאלה מאוד מעניינת...שאם היא נכונה, היא מסבירה שהעולם אכן נקבע בחלקו אם לא כולו בראשנו.. האם צבע ירוק שנראה לכם, הוא צבע ירוק שנראה לי? אם התשובה היא לא, זה אומר שכל אחד מדמיין את זה בצורה שונה, ותופס את העולם בצורה שונה... אמרו לך מילדותך "זה ירוק", אבל אולי זה בעצם סגול? למישהו אחר? בולבולי למדי אתם לא חושבים? בכל אופן, זה מראה על יכולתו של האדם להשפיע על סביבתו עם דמיונו, וע"פ איך שהוא תופס דברים.

Lolth

New member
IMHO

זאת הבעיה של אנשים - לתת שמות לכל דבר. ראית משהו חדש - נתת לו שם. ראית צבע - קראת לו "ירוק", בא מישהו אחר - קרא לצבע זה "אדום" ועכשיו אתם רבים מי צודק. אף אחד לא צודק. צדק לא קיים - הוא הומצא על ידי בני אדם.

shabaz

New member
איך רואים שלא קראת...

מה שאנו דנו עליו היה האם הפרח הוא אכן ירוק כפי שאני רואה אותו, והאם את הירוק שאני רואה, רואה גם האדם השני...

Lolth

New member
קראתי את הדיון שלכם

דיון מאוד מעניין, אבל תגידו, התשובה עוד לא ברורה לכם? תראו, שאותו דבר כמו לדון על האם היד שלך היא גם היד של מישהו אחר. תגיד לי דבר אחד: האם זה משנה מה אתה רואה או מה האחר רואה? האם צבעו של פרח משתנה בעקבות זה?

Lolth

New member
דוגמא

אתה ועוד בן אדם יושבים משני צדי השולחן ועל שולחן מונח תפוח. אתה רואה רק צד אחד שלו והשני רואה רק צד האחר שלו. מהצד שלך התפוח ירוק, מהצד של האיש שני התפוח אדום. אתה טוען שהתפוח ירוק והשני טוען שהתפוח אדום. מי צודק?

Lolth

New member
תחשוב על הדבר הבא....

....אתה לא חשוב, אתה כלום, אפס, כל מה שאתה עושה - לא משנה כלום, כל מה שאתה חושב - משנה עוד פחות. העולם החיצוני לא מושפע ממך. העולם כל כך גדול שבני אדם לעומתו כמו אטום לעומתך. אתה יכול להגיד שהנכון שרק מה שאתה רואה - אבל ראית מטריקס? לא משנה מה אתה רואה - האמת לא משתנה מהיחס שלך אליה. לא משנה מה את החושב בדיוק מאותה סיבה. וזה מכון לגבי כל אדם ואדם. וזה מפחיד כי כתוצאה מכך לחיים אין ערך....

shabaz

New member
חחחח...

כמה שאתה טועה... כל האנשים הדגולים לא לימדו אותך כלום? מה עם כל הפילוסופים ששינו8 את חייהם שאל אלפי אנשים, ומה עם כל הפיזיקאים שעשו את חיינו כל כך נוחים... כל זה לא משנה? כמובן שאפשר לשנות לאנושות...וזה יותר קל ממה שאתה חושב, אם אתה יודע איך לגשת לזה... מה קשור מטריקס תגיד לי? ודווקא המצאיות יכולה להשתנות מהיחס שלעי אליה... אתה רוצה לומר לי שאם אני אשכנע את כל האנשים ללכלך את הסביבה <<כאילו הם לא עושים את זה, אבל בתדירות יותר גבוה>> העולם לא יתלכלך עוד יותר, וההפך? לחיים באמת אין ערך...אבל זה לא קשור לשכנעו אנשים...ולעשיית דברים... זה בולבולי למדי...אתה יכול לעשות שם ענק בכל העולם הזה, ושיזכרו אותך לעד, אבל מזה בעצם נותן לך? תהילה כאשר אתה מת? איזה כיף... ורוב האנשים התחילו "לקלוט" את הדברים רק שנים אחרי שהאדם מת <<כמו למשל פילסופים דגולים שאת שמם אינני זוכר>>

Lolth

New member
הצחקת אותי ../images/Emo13.gif

קודם כל - אני בחורה, אז בבקשה תפנה אליי במין נקבה, תודה ועכשיו לדבר המצחיק
)) פילוסופים הגדולים? פיזיקאים שעשו חיים כל כך נוחים? אוי, זה כל כך מתאים לטבעו של האדם - לחשוב שכל העולם מסתובב סביבו! ממציא דגול המציא האור החשמלי - איך זה השפיע על היקום? אפילו אם לאסוף את כל האנשים ביחד, מה יהיה הגודל שלהם לעומת השמש? שהוא גם לא הכוכב הגדול ביותר היקום שבו יש מיליארדים של מיליארדים כוכבים! מחר אנשים יפוצצו את עצמם בפצצת אטום - ומה ישתנה? כלום. החיים יתחילו מחדש אולי אחרי אלף שנים, אולי אחרי מיליון שנים, אבל מה גודל המספר הזה מול הגיל של כדור הארץ? אפילו אם נפוצץ את כדור הארץ עצמו - היקום לא ירגיש בהחסר.... מטריקס. ראית את מטריקס? מאוד יכול להיות שהמציאות בכלל לא כפי שאתה רואה אותה! למשל חתולים רואים הכל בשחור-לבן. אז מה, העולם שחור - לבן? או הם לא רואים את ההשתקפות במראה - אז המראה לא משקפת?

shabaz

New member
וואלה...הייתי צריך לדעת

הייתי צריך להבין שאת נקבה לפי התגובות שלך... בכל אופן, לא הצגת פה שום סתירה, רק דעה כוללנית ומטומטמת... מה שאת מציגה איננו נכון, כי ליקום אין מודעות <<או שמא את חושבת אחרת?>> כאמור, לנו יש מודעות למה שאנו עושים, לכן אנו לא רק שיכולים לשנות את העולם, כמה שאת חושבת שהחתולים רואים רק שחור לבן...אנחונו לא יכולים לראות אולטרא סגול למשל, זה גורם לזה לא להיות אמיתי? בעזרת המודעות אנו גם מגלים דברים חדשים... וע"פ זה, לא רק שאנחנו יכולים לשנות את העולם, רוב הסיכויים שגם נעשה את זה כאשר הטכנולוגיה שלנו תהיה מספיק חדשנית... את באמת חושבת שכאשר נפתח ספינה שתעבור את מהירות האור, לא נעבור לכוכבי לכת משונים ונפציץ אותם גם <<לדוגמא>> דג"ב...אני דיברתי על היחס של אנשים לאנשים אחרים...כמה שזה לא משפיע כביכול על שום דבר... זה הכל, כאמור, מתחיל מדבר קטן ומתפתח... בקשר לחתול, שוב, בגלל שהוא לא רואה צבעים מסוימים זה בגלל שאורכי גלי הצבע אינם מגיעים אליו...שום דבר שהוא לא פיזקלי... הם באמת לא רואים את ההשתקפות שלהם במראה? למרות שאני בספק, נגיד... מי משועשע עכשיו?

neko

New member
ברור שלחיים אין ערך

אם אתה מגדיר שאין להם ערך. ערך זה גם דבר שמוגדר על ידי בני אדם. גם הפחד שנובע מההגדרה הזאת הוא תלוי בבני אדם. תכל´ס, כלום לא חשוב בGRAND SCHEME של העולם, אבל הטבע האנושי הוא לחפש משמעויות ולסבך הכל ולתלות הרבה באנשים (וזה מפני שזה מדרבן אותם לעשות דברים גדולים).

../images/Emo13.gif

זה מזכיר לי את הקואן "אם עץ נופל ביער ואין אף אחד שישמע אותו, האם הוא עדיין משמיע רעש?" זה די מבלבל ...
רוח

seeyou

New member
זה העונש על התבונה !../images/Emo67.gif

בני האדם הם הייצורים עם "תבונה"... הם מבינים שעם הלידה מתחיל תהליך שבסופו של דבר מתים... לא לוקחים שום דבר ...הכול נשאר בעולם הזה...או בפרוזדור כפי שחלק מגדירים את עולמינו! המחשבה ש"הולך למות"..לא מפריע לאף אחד "ךחיות" עד הרגע האחרון לכול דבר בעולמינו יש התחלה וסוף... חלק מקבל "זמן אוויר " יותר,חלק פחות

Max California

New member
___

אני חולק על דעתך. אצל רוב האנשים זה לא מדוייק.. קח לדוגמא את כל האנשים שמגלים שיש להם איידס. ישר הם עוזבים הכל ומתחילים לחוות באמת. טיולים , הרפתקאות ושיגעון. לא נשארים מקובעים בתוך העבודה שלהם והנורמה שלהם ו"חיים" אותה.

shabaz

New member
במיטותא ממך <<ככה כותבים את זה?>>

אם כל האנשים היו עסוקים בטיולים וחלק היו מגלים שהם חולים באיידס, האם הם היו מתחילים ללמוד על ביולוגית האדם? זה תלוי בתפיסת האדם למה שהוא אמיתי... אל תזרוק סתם הגדרות. דג"ב, זה מוכיח את השרתי... שבגלל שתפיסת האדם מבוססת על אגו, היא תופסת דברים בצורה כזאת, ולא אחרת... אינסטינקטים חייתיים מפותחים לערכים חברתיים...מרנין אתם לא חושבים?

Max California

New member
___

קשר לאגו ?! וזה לא נכון.. כל כך הרבה אנשים מקובעים בחיים שלהם ולא רואים מעבר. רק איך להרוויח כסף למכונית הבאה והבריכה ומרוץ קפיטליסטי שמסתיים בתשישות מיותרת. אדם חי שהוא חווה באמת. לא שהוא עובד למען בצע כסף.

shabaz

New member
הנחתי שתשאל את זה...

אבל לא היה לי כח להסביר...חשבתי שאולי בכל זאת תבינו... בכל אופן, בגלל שהם חוקרים, הם מקבלים כבוד <<או לפחות רוצים>> וכח....זה רצון האדם...החזק שורד..בלה בלה בלה... השאר...אני לא בטוח שזה סותר את מה שאמרתי... השאר...זה לא סותר את מה שאמקרתי אם אינני טועה...

לא כל האנשים שמגלים

שיש להם אידס, ישר עוזבים הכל ומתחילים לחוות באמת! יש הרבה שדווקה לא! יש כאלו שנשארים מקובעים בתוך העבודה שלהם והנורמה שלהם.. רוח

seeyou

New member
|"לא נשארים מקובעים בתוך העבודה ??

מאיפה כסף לטיפול...נסיעות,טיולים... ומה בשלב הסופני?הרי לא בידיוק יודעים כמה זמן נישאר להם? ...ואיך הם "מתחילים לחוות באמת"..?? על ידי יחסי מין מסביב לשעון...על מנת להספיק כמה שיותר ? אני חושב שאדם אשר שמגלה שיש לו איידס חייב להיתרחק מאחריפ על מנת לא לפגוע גם בהם!

למעלה