שאלה שאלתית -

Only Dance

New member
שאלה שאלתית -

בקשר להוראת מחול - זה יותר לרקדנים הבוגרים שבפורום פחות לצעירות - ממה שאני מבינה לא כל מורה למחול ואפילו רחוק מכל מורה לריקוד עושה איזשהי הכשרה בהוראת מחול, אני מבינה שמספיק שיש לך ניסיון של כמה שנים באחת מהלהקות המובילות ואת יכולהל הדריך?! או שמא הבנתי לא נכון וכל מי שיש לה תלמידות והיא מדריכה ומלמדת מחול עברה הכשרה כלשהי להיות כזו?... פשוט תוהה האם המסלול שאני מצאתי באקדמיה למחול הוא באמת נכון לי כי זה לךא צחוק תואר במחול 4 שנים, זה לא שאני מזלזלת במקצוע שבחרתי לעצמי אבל להיות מורה למחול זה לא מהנדס, 4 שנים תואר ראשון זה פרק זמן משמעותי. אני תוהה מה בקשר לשאר המורות. קאטי

toto41

New member
תלוי....

אני יודעת שאם את רוצה לעבוד בחינוך פורמאלי (בתי ספר של משרד החינוך) יש צורך בתעודת הוראה (אף על פי שלכל כלל יש יוצא מהכלל....). אם את עובדת בסטודיו פרטי, לא תמיד מבקשים תעודת הוראה (אגב, את גם לא ממש חייבת להיות רקדנית בלהקה בעברך בחלק מהמקומות). עם זאת, אני יודעת שיש איזה עניין עם ביטוח על הילדים אם אין לך תעודת הוראה. כדאי לך לברר את זה (למרות שהביטוח בסטודיו פרטי הוא בדרך כלל על הסטודיו ולא על המורה). לדעתי האישית כדאי ללמוד הוראה, כי לומדים גם פסיכולוגיה של ילדים ומתודיקה וכל מני דברים שיכולים להואיל. במשך ה-4 שנים האלה את יכולה לעבוד, כך שגם יהיה לך ניסיון- שזה תכלס הדבר הבאמת חשוב יותר- להשתפשף עם ילדים אמיתיים. עם זאת, אני לא חסידה גדולה של האקדמיה, אבל זה כבר עניין אחר.... זה מה שאני יודעת

sharis5

New member
אקדמיה בירושלים

רציתי לשאול - מהם היתרונות של האקדמיה בירושלים? אני נורא רוצה ללמוד שם אבל כל מה שאני שומעת זה דברים חיוביים יותר על הסמינר ודברים די שליליים על האקדמיה... אציין שהדגש שאני מחפשת הוא יותר על להיות רקדנית , מאשר מורה. אה, ואני בת 23 :) אז זה עכשיו או לעולם לא ........

toto41

New member
תראי, מה שאני יודעת זה מלפני הרבה שנים

אני לא יודעת מה הולך שם עכשיו. אני לא אהבתי את תחושת התחרותיות שהיתה שם, את היחס של חלק מהמורים לבנות, חלק מהמורים שהיו שם, לא היו ראויים לדעתי ללמד שם, אבל אני חושבת שלפחות חלק מהסגל התחלף. אני חושבת שאולי שווה לך לדבר עם בנות שלומדות שם עכשיו (או למדו שם לא מזמן..) כדי לקבל תמונה אמיתית יותר. ובקשר לגיל שלך- גיל 23 זו רק ההתחלה... וללמוד להיות מורה לריקוד אפשר בכל גיל....

Only Dance

New member
בשביל להיות רקדנית -

ראיתי מסלולי חיזוק של סטודיו בי שנשמע מעולה והוכיח את עצמו כבר כסטודיו מצויין כשיש לו תוכניות כאלה הכשרתיות, למה את צריכה ללמוד לתואר בשביל להיות רקדנית? .. ואחריי הקורסי חיזוק האלה פשוט אודישינים ללהקות, אלא אם לא הבנתי אותך נכון. אגב גם בסטודיו בי יש לך תואר Bdance, יש סמינר הקיבוצים. ויש אקדמיה למחול שגם כן אני נעולה מאוד ללמוד שם אך כל יום שעובר ואני מכירה יורת ויותר אנשים שקשורים בתחום הספורט והריקוד אני מגלה על האקדמיה תגובות שליליות. קאטטי

sharis5

New member
לקאטי

תודה על התשובה. אני מסכימה איתך לגמרי, פשוט בגלל הגיל המתקדם שלי (במונחים של עולם המחול) אני פוחדת שאני אעשה מסלול ולא אתקבל לשום מקום...ואגלה שסתם שרפתי שנה. כבר חשבתי שעדיף שלפחות אני אצא עם תואר ועדיין לא אעזוב את אהבת חיי הריקוד.. למרות שזה גם ויתור כי החלום שלי זה להיות על במות, לא להיות מורה (אולי אחרי גיל 30 נגיד)

ללה35

New member
לימודים באקדמיה בעד ונגד

חייבת להגיב מכיוון שלמדתי שם וגם רקדתי בלהקה,אז ככה: הלימודים באקדמיה ממש לא מכשירים אותך להיות רקדנית, נקודה. הסוג אימון של כאלו שמתעדים להיות רקדנים או כאלו שכבר רקדנים שונה לגמרי מסוג האימון של כאלו שמתעדים להיות מורים. זה הבדל ממש עצום בין לרקוד במוסד אקדמי שמכשיר מורים לבין לרקוד בלהקה מקצועית. אומנם יש שם להקה ייצוגית שנקראת אנסמבל רקדני האקדמיה אך עדיין המרחק בינה לבין להקה מקצועית אמיתית הוא רב. אומנם יש שם מורים שאני מאוד מעריכה אך מכיוון שהאנשים שמגיעים לשם אינם ברמה אחידה ולכן המורים צריכים להתאים את עצמם לתלמידים. בלהקה את מפתחת יכולות ביצועיות ובימתיות ועובדת עד קצה גבול היכולת שלך,וכולם מסביבך רקדנים מקצועיים . באקדמיה את עובדת בצורה מאוד דידקטית , , מתודית מה שלא יוצר רקדנים אבל בהחלט יוצר מורים טובים. לגבי ההוראה זה תלוי מה את תרצי ללמד . באקדמיה מכשירים מעולה להוראת בלט קלאסי ומחול מודרני לגילאים יחסית גדולים , אם תרצי לעבוד עם הגיל הרך תצטרכי לעבור השתלמיות אחרי האקדמיה במקומות אחרים מכיוון שלא נותנים שם דגש אם בכלל למרות כול ה 4 שנים שם. עצתי ללך היא כזאת: תתחיל לעשות אודישנים ללהקות או שתלכי ללמוד במסלול להכשרת רקדנים בביכורי העיתים ואם יתמזל מזלך ויקבלו אותך ללהקה . תרקדי שם ואז לאחר זמן מה תבואי לאקדמיה כשאת כבר בשלה בתור רקדנית ותלמדי גם להיות מורה . עוד דבר: מי שרקד בלהקה נותנים לו תואר מקוצר של שנתיים עד שלוש שנים במקום 4 (ואז הרווחת) מקווה שעזרתי לך

sharis5

New member
אכן עזרת לי...

תודה רבה ללה

Only Dance

New member
זה למה עדיף תמיד - לשמוע חוות דעת של

מישהי שעשתה משהו, ועברה את הלימודים האלה מאש רלהסתמך על מה שמוסדות הלימוד אוהיבם לפרסם על עצמם. קאטי

היי קאטי

השאלה שאת צריכה לשאול את עצמך מה המטרה שלך? אם את מעוניינת להשתלב במערכת החינוך ובמגמות המחול את חייבת תעודת הוראה של סמינר הקיבוצים/אקדמיה. אם מסלול של 4 שנים נראה לך ארוך מידי את יכולה לקחת קורסים קצרים יותר כפי שיש בוינגייט או סטודיו בי ולקבל תעודה שאיתה את יכולה ללמד ואחכ' לקחת השתלמויות וקורסים קצרים להעשרה וידע נוסף. זה נכון שהנושא עדיין פרוץ יש מורים ורקדנים רבים שמלמדים ללא תעודה, ולמיטב ידיעתי לפי החוק אסור להעסיק היום מורים ללא תעודה כלשהיא. בהשתלמויות שאני עורכת אני פוגשת מורות רבות שלמדו במוסדות הנ"ל ולא ממש קיבלו כלים איך ללמד ואיך להתנהל בתוך שיעור, יש הבדל גדול בין לרקוד ללהקה לבין ללמד ילדים /נוער שאת צריכה לבנות אותם ולעצב אותם. מאחלת לך הצלחה ובחירות נכונות:) רונית עוז

Only Dance

New member
בתגובה למה שרשמת במשפט האחרון -

שיש הבדל עצום בין הכישרון לרקוד ולבצע לבין הכישרון להמציא ריקוד ולהעמיד אוות מול תלמידים לפרוס נכון את התנועה כך שיצליחו ללמוד וכו מסכימה איתך לחלוטין. אך אפילו כשאת עושה את התואר בהוראה למשל דיברתי עם כמה מורות שלא קשורות לתחום המחול בכלל - מורות למקצועות אחרים - הן מודות שהאוניברסיטה העיברית בישורלים למשל לא נתנה להם כלים בכלל איך לעמוד מול כיתה!! לעומת איזה מוסד אחר שנותן הכשרה למורים, דיברתי לא מזמן נראה לי כאן במסרים שמישהי אמרה לי שהאקדמיה למחול פחות מתמקדת בהוראה עצמה באמת. ואילו סמינר הקיבוצים כן. אז גם בתוך המערכת הזו זה שיהיה לי תואר בהוראת מחול לא זה מה שיקנה לי את האפשרות לעמוד מול תלמידים. שנית אני מבינה לחלוטין מה את אומרת. אני גםפ חושבת שיש הבדל כשאת תשלחי את הבת שלך לחוג ריקוד את תחשבי אם לשלוח אותה עם מישהי שהיא מדריכת ג'אז ועשתה השתלמות בווינגייט לבין מישהי שלמדה תואר ראשון באקדמיה למחול - תסכימי שזה נשמע מפציץ יותר ואני לא רוצה לפעול לפי מה נשמע מפציץ יותר אך ככה לצערי זה עובד היום. וזה מכניס אותי למערבולת של בחירות לא נכונות. תודה על התגובה. קאטי

קראתי את התגובות

ורוצה לתת משהו נוסף. השאלה היא מה רוצים לעשות בחיים: 1.לרקוד 2.להיות מורים למחול. אלו יכולים להיות דברים שניתן להשיג ביחד. והם לא סותרים. רק שצריך לדעת על מה שמים דגש. ולפי זה לכוון את הדברים. אפשר בהתחלה על לרקוד ובהמשך על הוראה. ואתן משהו שאני עשיתי. אני ידעתי שאני לא הולכת לכיוון של הוראת מחול. זה משהו לגמרי אחר בין לרקוד לבין ללמד מחול. אני העדפתי ללמוד ולהתפתח במקצועות שיאפשרו לי את הפנאי לרקוד. וכיום אני רואה עד כמה הבחירה היתה נבונה. שימו לב,שלעתים ישנן מורות למחול שכל כך עסוקות בפרוייקטים שהן עושות ובכלל. שהן ממזמן כבר לא לוקחות שיעורי מחול ולא מתאמנות בצורה כלשהי. אז כאן השאלה מה אתן רוצות לעשות בחייכן. רק ללמד או גם לרקוד. כי בהחלט אפשר גם וגם.

אני מסכימה כמעט עם כל אחת:)

היום, לא כל המוסדות להשכלת מורים נותנים את הכלים לעבודה. לכן חשוב גם אחרי הלימודים לשוב ולהתעדכן ולהשתלם בלמידה שהיא בלתי פוסקת. אני כל יום מוצאת את עצמי מחדש חושבת איך אני יכולה לחדש ולהמציא עצמי מחדש עם הגילאים שבהם אני עובדת. אני אישית גם עמדתי למול הדילמה של האם רקדנית או מורה?!...ובחרתי ללמד. אני לא מצטערת על בחירתי ואפילו שמחה ושלמה בה. לעומתי יש לי קולגות רבות שמצליחות לשלב גם את חיי ההוראה וגם את חיי הבמה, אמנם לא קל כפי שפיה טובה כתבה אך בהחלט אפשרי. כמובן שמי שמעורבת בפרוייקטים ויודעת זה מראש, לא תקח לעצמה משרה מלאה בהוראה, אלא 3-4 קבוצות, כך שבמידה ויוצאים לסיבוב הופעות הפגיעה לא תהיה קשה בתלמידים ויש מרחב תמרון להשלמות. לגבי הגיל- ניתן עדיין להכנס ללהקות(כמובן שהכל תלוי ברמת הריקוד וכו') וגם ללמד ניתן בכל גיל. העיקר והכי חשוב לעשות את מה שאתה אוהב ולא להביא את עצמך למצב של "over" כי אז באמת לא תשיג שום דבר.... לא לרדוף אחר הזנב של עצמכם, קחו נשימה וקחו החלטות שקולות ובטוחות. וכן ירבו דיונים מסוג אלו.... בהזדמנות זו- את מי אתם רוצים לארח בפורום באירוח הבא? ניבי

../images/Emo45.gif

כן.אם חושבים להמשיך לרקוד אז ניתן לקחת פחות קבוצות ולא לקחת פרוייקטים גדולים. כי לעתים כל החזרות וההכנות לפרוייקטים השונים גוזלים המון זמן ואז לא נשאר זמן לרקוד. אני למשל בכלל בחרתי מקצוע אחר,כאמור כי לא רציתי להיות מורה למחול. אבל מה שהקפדתי לבחור אלו דברים שיאפשרו לי את הזמן לרקוד ביחד עם זה שאתקיים מהם בכבוד. ואתן דוגמה.אחד ממקצועותיי זה עזרה לליקויי למידה,קשיי למידה ועוד. בתחום זה בחרתי להתמקד בשיעורים פרטיים לתלמידים מתקשים. ואז אני קובעת לי כמה אעבוד בזה וכו'. וזה מאוד נוח.בפרט כשרוצים להקים משפחה ואז יש גם ריקוד גם עבודה וגם משפחה. אז למי שרוצה לרקוד אבל לא להיות מורה למחול יכולה לקחת רעיון זה. כי אם אתם לא בלהקות הגדולות קשה מאוד להתפרנס מהריקוד וצריך לעבוד בעבודה נוספת. אז כאן יעזור מאוד זה שתבחרו משהו שיתאים לכם.

את יודעת

בדיוק עתה דיברתי עם מורה למחול שאמנם לוקחת שיעורים אבל לרקוד בצורות נוספות לא. וזה חבל.כי אילו היא היתה רקדנית היא היתה גם רוקדת תפקידים למשל ועוד. אז נכון שהיא לא בלהקה אבל בהחלט אפשר לרקוד תפקידים ובכלל. ושוב אני לא מתכוונת כאן לאלו שרק רוצות ללמד,אלא גם אלו הרוצות לרקוד בנוסף. נתתי לה רעיון שזה עשויי להתאים גם ליתר המורות. אתן עובדות עם ילדים ונוער,זה יכול להיות נחמד אם תעשו מידי פעם הופעות לקבוצותכם. זה עשויי להיות קטע בסיום אחד השיעורים,זה יכול להיות פעם בכמה זמן איזושהי מסיבה. זה יכול להיות לפני חגים ועוד.ובכלל תמציאו ריקודים באופן חופשי,תאלתרו ועוד. כי בשיעורים,במיוחד אם זה בלט לא בדיוק מאלתרים.אלא רק עושים תרגילים. הרי יש לכם סטודיו,ואם לא, זאת לא בעיה להשיג מקום. תוכלו לרקוד עם תלבושות וכו'. אני עושה זאת כל הזמן.יש לי כמה תלבושות נחמדות ואז אני לובשת אותן ממציאה ובונה ריקודים,מאלתרת ועוד. בנוסף לכך שמופיעה איתן בחוגי מוסיקה קלאסית ועוד. אני גם רוקדת ללא תלבושות,אך עם תלבושות זה עושה זאת מאוד מיוחד וכייפי. ניתן לעשות זאת עם חצאיות שיפון,כאלו שמוכרים בכל חנות מחול. בנוסף ישנם מקומות המתמחים בהכנת תלבושות למחול ובהם ניתן להכין תלבושות לפי בקשתכם. אני זוכרת כשעוד הייתי נערה בנוסף לשיעורי הבלט שלקחתי הייתה לי שמלה מיוחדת שרקדתי איתה בבית,המצאתי ריקודים ועוד.וגם אחר כך,תמיד רקדתי והמצאתי ריקודים. תראו,גם במקומות שיש רפרטואר לא בדיוק ממציאים ריקודים ומאלתרים אלא רוקדים קטעים מתוך רפרטואר נתון,שגם זה חשוב ומהנה כשלעצמו.אבל גם להמציא ולאלתר ריקודים זה חשוב וכייפי. במחול מודרני קוראים לזה אימפרוביזציה אבל בקלאסי אין זאת.וזה חבל.

Only Dance

New member
דווקא אצלי בכל השיעורים -

אני רוקדת בלהקת מחול, בעיר שלי באור עקיבא, ואנחנו רוקדות גם מודרני גם קלאסי וכל מיני סגנונות מפולקלור אמ טי בי שזה אני פחות אוהבת, אבל.. תמ\יד מדובר בכוראוגרםיה של המורה גם בשיעורי קלאסי ובריקודים קלאסיים היא הייתה עושה את הכוראוגרפיה אפילו יורת מזה מעולם לא לימדדה אותנו רפרטואר ידוע ומוכר. תמיד זה כוראוגרפיה שלה. שזה יפה, זה בעצם מורה שהוא יותר יוצר. קאטי

זה יפה מאוד

ומראה שהמורה שלכם באמת יצירתית. והנה אפשרות לריקוד גם בתור מורה. אבל תנסי את לחבר ריקודים ולרקוד אותם וכן לאלתר. זה באמת משהו מאוד נחמד וכייפי וכן,זה יעזור לך בריקודים של רפרטואר או כוראוגרפיה שניתנת מראש. כי רקדן לא צריך להיות רק עם טכניקה טובה,טכניקה זה בהחלט דבר חשוב. אך צריך גם להביע.שימי לב לרקדנים הגדולים.גם רקדני הבלט הגדולים. הם כולם מביעים דברים בריקוד ולא רק רוקדים את הכוריאוגרפיה. הם למשל נכנסים לדמות אותה הם מגלמים ועוד ועוד. כאשר את יוצרת ומאלתרת ריקודים יהיה לך אחר כך יותר קל לרקוד רפרטואר ולהיכנס לדמות אותה את מגלמת. נכון שלא כל הרקדנים הגדולים עושים שיעורי אלתור מיוחדים אלא הם מתרגלים ומפתחים זאת בתפקיד עצמו. אך שיעורים כאלו עשויים להיות מאוד יעילים לרקדנים,מה גם שבלי שום קשר זה מאוד כייפי כזה. ובכלל,בחפשי אחר חומר על הסילפידות של שופן,נדהמתי לגלות שההיצע פה בארץ בנושא תולדות המחול הוא דל ולא מספק. אני לומדת גם את תולדות המוסיקה הקלאסית והאמנות המערבית וכן על ארצות אירופה השונות. וזה תורם המון לתחום המחול. נכון שיש לא מעט חומר על תולדות המחול.בזמנו היה באתר של מרגולין המון חומר על כך. (האתר שלו לא עולה עתה) ויש במקומות נוספים.וכן מלמדים זאת במוסדות למורים למחול. אבל אותם אני יודעת כבר ממזמן. חיפשתי על הבלט הסילפידות בעברית ולא בדיוק מצאתי. אז עתה עושה חיפש באנגלית. אבל זה דבר שאני רוצה לתת לחברות ורציתי בעברית ולא בדיוק מצאתי. לא מלמדים מספיק על התקופות השונות באמנות ובמיוחד במוסיקה הקלאסית שיש להן השפעה מכרעת על תחום המחול,במיוחד הבלט הקלאסי.ולא זאת בלבד אלא אף הבלט כפי שהוא כיום מושפע ממה שקרה בזרם הרומנטי במוסיקה.מי שלא יודע מה זה הזרם הרומנטי ומה זה הזרם הקלאסי והתקופות שלפני כן. השכלתו בתחום הבלט לוקה בחסר. ואיך הוא יוכל לרקוד ולהיכנס לתפקיד כמו למשל סילפידה.נכון שאפשר גם בלי לדעת הרבה. אבל אם רוצים לרקוד את הדברים כפי שהם נכתבו צריך לדעת.אפשר גם לעשות כוריאגרפיה אחרת ובכלל לא להתייחס לזה. אבל זה משהו אחר. נכון שבתולדות המחול מלמדים דברים אלו,אבל זה באמת מעט. למשל צ'ייקובסקי הוא מלחין מהתקופה הרומנטית.אמנם הבלטים שלו אחרים מאשר של שופן. והוא שייך לזרם הרוסי שזה משהו בפני עצמו. אבל ניתן לראות את הזרם הרומנטי בכך שיש אצלו לאומיות וריקודים מארצות שונות. אגדות ועוד. ובכלל,כדי לרקוד טוב את יצירותיו ויצירות אחרות מתחום הרומנטיקה צריך לדעת גם על הארצות השונות. אז גם תולדות המוסיקה והאמנות וגם לימוד על הארצות השונות עשויות להעשיר מאוד את הריקוד. מה שאני הייתי ממליצה זה בשיעורי ההיסטוריה כשאתם לומדים על התקופות ההיסטוריות השונות ומאפייניהן ללמוד זאת טוב. גם את שיעורי האמנות והמוסיקה אם יש. וכל זה עם הנלמד בשיעורי הגיאוגרפיה. בנוסף,המוסיקה הקלאסית כיום בארץ פורחת. (כנראה בשל העליה מחבר העמים) ישנם מלא דברים ישנם קונצרטים מוסברים לכל המשפחה,ובכלל קונצרטים מוסברים. אפשר לקחת גם מורה פרטי שילמד על תולדות המוסיקה. וכן כמובן לחפש ברשת. בנוסף,מאוד רצויי ללמוד נגינה קלאסית באורגנית. מכיוון שזה מפתח יותר את חוש הקצב הנדרש לריקוד ומי שרוצה אחר כך להמשיך בפסנתר זה עושה זאת קל יותר. אני כבר ממזמן למדתי את הנושא. ואני ממשיכה להתפתח בו.כי אני גם אוהבת מאוד את המוסיקה הקלאסית. לא אומרת שכל הרקדנים צריכים ללמוד כך. אבל מאוד רצויי שתהיה גם השכלה מוסיקלית בנוסף. זה באמת תורם המון.

ולמורות

ניתן לרקד בפני התלמידים או להביא אמן אורח שירקוד בפניהם,לתת להם ללכת למופעי מחול ביחד ועוד. זה מאוד יעשיר אותן והם מאוד יאהבו זאת.זה יראה להם שמהתנועות שהם לומדים ניתן ליצור דברים מאוד יפים. בנוסף לכך,בגיל הרך מדברים על מחול יצירתי ואז נותנים לילדים ליצור ריקודים. צריך לעשות כן גם בגילאים היותר בוגרים.לא אומרת כל השיעור כמו בגיל הרך. אבל למשל בדקות האחרונות של השיעור או בתור שיעור נפרד פעם בכמה זמן. זה גם מאוד מעשיר ומהנה.

ומשהו נוסף

כשרוקדים יצירה חשוב לדעת על היצירה. למשל אם זה פר גינט של גריג לקרוא את הספר פר גינט של איבסן. וזה גם מאוד יעשיר את הריקוד. למשל לי יש ספר שמספר על היצירה היפהפיה הנמה מכל מיני כיוונים. וכן מראה איורים לזה ודברים נוספים.וזה באמת מעשיר. בנוסף לכך כשאתם צופים במופעים לקרוא על היצירה,המלחין,התקופה וכיוצ"ב. אני עושה זאת יחד עם הדברים שלמדתי במוסיקה. למדתי תולדות המוסיקה אצל מורה פרטית מרוסיה בשילוב קריאה והתעמקות נוספת. וכן נגינה באורגנית,דבר שמאוד עזר לחוש הקצב. מומלץ בחום. היא למדה שם בבתי ספר גבוהים למוסיקה ולימדה שם. העליה הרוסית הביאה איתה הרבה מומחים במוסיקה קלאסית,ממש יש לנו אימפריה תרבותית. אז באמת יש הרבה מורים טובים שישמחו ללמד אתכם. כאן נתתי לכם דברים העשויים להעשיר את הריקוד. במיוחד לאלו העוסקים במחול הקלאסי. שיהיה לכם בהצלחה ושתהנו!

למעלה