שאלה שאלתית

תמRולה

New member
שאלה שאלתית

שלום לכן, ממש לא עושה טלאים, אבל מאוד נהנית מידי פעם לשוטט ולחטט. יופי של עבודות! ובכל זאת רוצה לשאול שאלה: אבי נפטר לאחרונה. עלתה השאלה מה עושים עם הבגדים שלו וחשבתי לתפור לשני ילדי שמיכת טלאים מחולצות הפלנל שלו. לא משהו עמוס וכבד, אלא יותר סימלי - משהו כמו הריבועים וה"מסביב" שבדוגמה המצורפת. ראשית, האם זה אפשרי לעשות טלאים עם פלנל? שנית, האם לעשות את כל השמיכה מפלנל או לשלב כותנה? שלישית, מאחר שאני לא תופרת - איך נראה לכן הכי נכון לבצע פרוייקט כזה - לתת למישהי מההתחלה עד הסוף, לעצב ולתת או כל אפשרות אחרת? ואולי חשוב מכל - זה נראה לכן רעיון טוב בכלל (ריגשית, לא "מקצועית")? הרבה תודה!

justmom

New member
ברוכה הבאה../images/Emo140.gif

בהחלט אפשרי לעשות טלאים מפלנל - פלנל זה בעצם כותנה. אפשר רק מפלנל ובהחלט אפשר גם לשלב. הרעיון עצמו נראה י מעולה - לפני חודש סיפרה חברה בפורום באוסטרליה איך, כשאחת מבנות הקבוצה התאלמנה, הבנות האחרות בקבוצה שלה לקחו את כל חולצות המשבצות של בעלה ותפרו לה מהן שמיכה יפהפייה - memory quilt בעיני זה רעיון יפה, מרגש ונכון. ויש לי חברה שעושה שמיכות בהזמנה - אני יכולה לשלוח לך את המייל שלה במסר, אם את רוצה, ותוכלי להתייעץ איתה מה הדרך הכי נכונה לעשות את זה (היא הראתה לפני חודש לקבוצת הטלאים שלנו שמיכה יפהפייה שתפרה בהזמנה - אישתו של מקבל השמיכה הזמינה לו שמיכה מחולצות הטריקו האהובות עליו, נדמה לי לרגל יום הנישואין שלהם או משהו. יצא יפהפה).

הרעיון מקסים.

כשבעלי השתחרר מהצבא, נשארו 2 חולצות מיותרות ו 2 מכנסיים (אחרי שהחזיר את רוב המדים. הבנות שלי רצו מאוד תזכורת למדים...אז הכנתי לכל אחת תיק "שק". בכל פעם שהן יוצאות עם התיק, הוא מסתכל על זה. לא אומר מילה, אבל אין לי ספק שזה עושה לו משהו . אני רואה את זה בעיניים שלו. (הוא פשוט טיפוס שקט יחסית) אני חושבת שהרעיון מקסים. אני הייתי מצתוותת למורה לטלאים, ויחד איתה מכינה שלב אחר שלב את העבודה בעצמי. זה לא פשוט, אבל אפשרי. אני חושבת שבפורום יש רשימת מורות...לא יודעת מאיזה אזור את, אבל בטוח תמצאי מישהי בקרבת מגורייך. בלה אלון בד ועוד...יוצרים בטלאים

ציפי טל

New member
רעיון אדיר!!!

הפלנל הוא גם סוג של כותנה, ואפשרי החיבור בינהם, (רק לראות את עובי הכותנה,שלא תהיה דקה מדי) אפשר לשרטט תבנית רצויה לך על נייר משבצות, עד שתגיעי לדוגמא הכי מוצלחת בעינייך, ואז ליצור שמיכה....בהצלחה!

תמRולה

New member
תודה על התשובות. שמחתן אותי!

אני בהחלט מתכוונת להכין את השמיכות, וברגע שיהיה מה להראות אחזור ואציג. מבטיחה! שוב תודה ושנה טובה!

למעלה