שאלה שאלתית.

שאלה שאלתית.

אני ממש לא בקיאה בנושא הימים הבטוחים, ביוץ והכל... אבל קבלו רגע תמונת מצב: אני אמורה לקבל מחזור לקראת סוף שבוע הבא. שבוע שעבר שכבתי עם החבר, בלי קונדום, הוא גמר בחוץ (כן, לא ממש אחראי.. אני יודעת...) ובשבוע שלפניי ששכבנו (קרי לפני שבועיים) סיימתי את המחזור. מה הסיכויים? (וכן, תמיד קיים סיכוי קטן, i know... ) ובלי שום קשר לבעיה הזו, אני נתקלת בבעיה נוספת. יש לי בשבוע הבא תור לרופא נשים כיוון שאני רוצה להתחיל לקחת גלולות (למניעת הריון כמובן), אז רציתי לדעת אם המפגש הזה יהיה כרוך בבדיקה מסויימת :) תודה!

לנושנוש

New member
כן, יש מצב שתהייה בדיקה מסויימת...

זה פעם ראשונה שלך?? מה שתיארת עם החבר שלך זאת דרך בטוחה להכנס להריון. בהצלחה.

queenyfj

New member
בדיקה

אם עוד לא היית אצל רופא נשים, ואת כבר מקיימת יחסי מין, סביר שתעברי בדיקה גניקולוגית. בנוסף, מקובל לשלוח לבדיקות דם לפני שמתחילים ליטול גלולות למניעת הריון. נשמע שאת עושה את הצעד הנכון - להתחיל לקחת גלולות! הריון לא רצי זה דבר מאוד מאוד מאוד לא נעים. אם קשה לך עם הבדיקה, כדאי לך להגיע אליה עם מישהי תומכת - אמא, אחות, חברה, אפילו עם החבר! ותמיד כדאי ללכת לרופא/ה שהמליצו לך עליו/ה. יש סיכוי להכנס להריון ממה שתארת. הוא לא גדול, אבל קיים. אחרי מגע מיני לא מוגן ולא מתוכנן, אפשר לקנות גלולת "פוסטינור" בכל בית מרקחת, הגלולה ל"יום שאחרי". היא לא רעיון טוב כאמצעי מניעה קבוע, אבל טובה במקרים של חרדות וסיכוי סברי להריון לא רצוי.

למעלה