שאלה שאלתית

שאלה שאלתית

מישהי מכן עברה קורס לפני שהיא נכנסה לתפקיד המזכירה? כי שאלתי את עצמי, האם יש קורס שאני אוכל לקחת כדי ללמוד יותר ולשפר דברים. מה גם שאני רוצה תעודה, כי כבר עכשיו מתחיל להיות לי משעמם בעבודה, ואולי ארצה לעזוב אותה בשלב כלשהו למשהו קצת יותר מאתגר. תודה מראש קואלה המקורית

Jen74

New member
קורסים למזכירות

ככל שידוע לי יש קורסים לתחומים מסויימים בפקידות ומזכירות: מזכירה בכירה, מזכירה רפואית, מזכירה משפטית, פקידת יבוא-יצוא. אני לא ניגשתי לאף אחד מהקורסים האלה. אני לא יודעת איפה ניתן ללמוד באופן פרטי, הקורסים שראיתי הם דרך לשכת תעסוקה.

maybesure

New member
יש קורסים כאלו

כמעט בכל מכללה מקומית. אני למדתי במכללה למנהל במסגרת הסבה מקצועית של מש' העבודה. למדתי קורס בוקר שחייב התייצבות יום יום, מלבד חו"ח אשפוז בבי"ח. באותה תקופה התקיים במכללה קורס ערב. אני שילמתי 380 ש"ח וקיבלתי החזר נסיעות של 180 ש"ח על תקופה של 3 חודשי לימוד. סה"כ עלה לי 200 ש"ח. קורס הערב עלה 5,000 ש"ח. למדתי מזכירות משפטית. אני עוסקת בתחום אחר לגמרי. מה שקובע הוא נסיון וכישורים ולא דווקא למידה במקום מסודר. בשום מקום עבודה שעבדתי מאז הקורס לא ביקשו ממני תעודה. לכל ארגון/עסק יש את הדרישות שלו לגבי תפקיד המזכירה ולא עוזרת תעודה אם אין לך אותם. למשל: אנגלית אופיס ווינדוס עבודה על תכנת הנה"ח כלשהי יחסי אנוש טובים במידה ועובדים מול קהל או טלפונית. כמובן שלא כולם דורשים הכל. מה לומדים בקןרס? במקרה שלי המון הרצאות מעניינות על חוק ודין. תכתובת וניסוח. מחשבים. מחשבים למדתי לפני כן במכללה אחרת כך שבמזכירות לא הועילו לי הרבה. השאלה היא אם שווה לך להשקיע כמה אלפים בקורס בדברים שאת ממילא עוסקת בהם ביום יום, או לקחת לימודים בתחום מסויים שממש חסר (נניח אנגלית, או מחשבים) בלבד. לפני שנתיים שקלתי לקחת קורס בהנה"ח כי נכנסתי לתחום בעבודה ולא היה לי שום רקע. בסוף את מה שאני צריכה לעבודה למדתי לבד ובעזרת רוא"ח שמטפל בניירת החודשית ובעזרת אנשי תמיכת התכנה. תוכלי לראות בקישור של המכללה למינהל את מגוון הקורסים במזכירות וכן את הדרישות להתקבלות, איזו תעודה מוענקת בסיום הקורס, משך הקורס וכו'. וזו רק דוגמה, להרבה מכללות יש אתרים - ממליצה לך לחפש כאלו שקרובות למקום מגורייך וכמובן להתעניין בקשר לרמת הלימודים. הקורס שלי היה מושקע ותובעני מאוד - ומהנה.

rut2020

New member
אל תכעסו עלי אבל בגדול

ממש חבל להשקיע הון תועפות כדי ללמוד מזכירות.... לכל עסק וארגון וחברה יש דרישות מעט שונות וספציפיות וברוב המקרים מה שמלמדים בקורס ( שממש ממש לא זול) לא מיישמים בעבודה היומיומית. בחורה שמכירה מעט את המחשב ושהתעסקה קצת בפורומים או הגיבה באינטרנט על נושאים שונים, עשתה זאת בהקלדה ( כלומר יש לה ידע בהדפסה) , לגבי "תוכן" כל מקום עבודה עם התכתובת הספציפית שלו .... ( פותחים קלסר או שניים ורואים מה ואיך "נראת ההדפסה בעסק" ברוב המקומות - בעיקר הקטנים - מחפשים מזכירה עם ידע בהנהלת חשבונות - אם להשקיע אז כבר בהנהלת חשבונות . אם תבררו תראו שבהרבה מאוד מקומות "המזכירה הראשית" התחילה בעצם כמעט בלי ניסיון ובמשך השנים צברה את הידע והנסיון שיש לה.

maybesure

New member
../images/Emo45.gif מסכימה

ולכן כתבתי שאף מעסיק לא בודק עם אילו תעודות מגיעים לראיון. לי הזדמן לעשות את הקורס במסגרת משרד העבודה, הלימודים היו מעניינים וגם שילמתי גרושים אז למה לא? לא חושבת שהייתי משקיעה 5,000-6,000 ש"ח בקורס כזה. יש לי תחומי עניין יותר מעניינים כשאני יכולה לבחור מה ללמוד.

Jen74

New member
למזכירות כללית בעיקרון לא צריך תעודה של קורס

למזכירה בכירה בדרך כלל מספיק ותק של לפחות חמש שנים. אבל מזכירות רפואיות בדרך כלל מתקבלות עם תעודה מקורס וניסיון במזכירות או כאלה שממילא בעלות ותק במקום עבודה עם אוריינטציה של מוסד רפואי. למזכירות משפטית בדרך כלל לא נתקלתי שמבקשים תעודה כלשהי של קורס או לימודים ודורשים נסיון של שלוש שנים לפחות במשרד עו"ד כמנהלת המשרד, מזכירה בכירה. זה ממה שאני נתקלתי בראיונות עבודה.

אני עברתי קורס אופיס

לפני שנים רבות וזה מאוד עזר לי להתקדם. וכמובן 10 שנות ניסיותיי בתחום הכייפי הזה
שנותן לי המון מזל למציאת עבודה ושרק ימשיך כך
יש כל מיני סוגים של קורסים שהייתי בהחלט רוצה לילמוד אותם, אך אין באפשרותי כמו: מזכירות בכירה, סוגים בהנה"ח שהיום יש הרבה ביקוש, וכמובן לשפר את האנגלית שלי שיהיה לך בהצלחה בכל אשר תיפני, טולי

אטל81

New member
לא כועסת אבל לא מסכימה איתך

אני חושבת שלא משנה איזה קורס עושים - העיקר שיש תעודה ביד. התעודה מאוד עוזרת לקבלת עבודה, לדעתי..

rut2020

New member
חוץ מאשר תעודה לתואר מעולם באף מקום עבודה

לא בקשו ממני תעודה להפך במקום עבודה אחד אפילו אמרו לי תעודה זה יפה בואי נראה מה את יודעת.... (בשלב כלשהו כשכבר עבדתי שם תקופה שאלתי את הבוס למה התכוון ) הוא אמר לי ... כל אידיוט שמסוגל לשבת על התחת מספיק זמן - יכול ללמוד ולהוציא תעודה... מה שחשוב זה הביצוע ולא כל מי שמחזיק תעודה ביד יודע גם לעבוד.... בזה הוא צודק.

למעלה