שאלה שאלתית

אבנר.

New member
שאלה שאלתית../images/Emo36.gif

שלום לכולם
אני לא ברסלבר, אבל יש לי שאלה ואולי תוכלו לענות לי... שמעתי הרבה על ה"תיקון הכללי" אבל עד היום לא הצלחתי להבין מה העניין שמאחורי זה. כמו כל "סגולה" או "תיקון" מאוחריה או מאחוריו עומד איזה עניין. לפיכך תהיתי מה עניין מזמורי תהילים אלו לאותו תיקון? מהו אותו ה"תיקון הכללי"? מה הוא מתקן? ולמה דווקא מזמורי תהילים אלו?! פשוט קצת קשה לי עם סגולות, כי אני יודע שיש המון המצאות שחז"ל לא אמרו. וייתכן ומקורם בדתות אחרות. לא שאני אומר את זה חלילה על התיקון הכללי, אבל מעניין אותי עניינו של התיקון. אם מישהו יוכל להרחיב את אופקיי, אודה לו

אבנר.

New member
אחי היקר!

יש לי את התוכנה, ופתחתי את הקישור שהבאת, אבל עלה לי קובץ ריק. אין לי מושג למה זה ככה. בכל זאת אם תוכל להאיר את נשמתי בהבנת עניינו של ה"תיקון הכללי" אזי אודה לך במאוד!

telush

New member
יכולה לנסות לענות

בסיעתא דשמיא באמת, צודק הוא שהרי ההקדמה לפני התיקון עצמה מסבירה את מעלתו של התיקון בצורה הכי טובה שיכולה להיות. אני אסביר בקצרה שאלו 10 פרקי תהילים שהם: אשרי, ברכה, משכיל, שיר, ניצוח, ניגון, תפילה, הודאה, מזמור והללויה. שהם ביחד בעצם שיר לקב"ה. ובהקדמה מוסבר יותר. ובכל אופן, זה ניקרא תיקון כי זה בעצם מתקן, אם חטאת בחטא (דווקא תיקון זה נכתב במיוחד על חטא הברית אבל לא מחייב) זה בעצם מתקן לך שבעצם עשית תשובה, ונתכפר לך. וכן, שמעתי שיש לזה גם סגולות מיוחדות להצלחה. יש עוד הרבה מעבר.. אבל זוהי דעתי הקטנה ובטח לאחרים יש להוסיף או לתקן אותי. מקווה שעזרתי, ואפילו המעט ביותר. חזק ואמץ!

למעלה