שאלה שאלתית...

a n a t i 3 3

New member
שאלה שאלתית... ../images/Emo20.gif

יש במקרה למישהו מפה מושג אם אישה גרושה מחוייבת (לפי הדת כמובן) לחבוש לראשה במקומות כמו בית כנסת, בית קברות.. כיסוי ראש, מטפחת..
ולא.. אני ממש לא חוזרת בתשובה
אבל בהחלט חשוב לי לכבד את הסובבים לי

בשעה מאוחרת כל כך..שאלות קשות?

ובכן עינתי, אני חושבת שכל אישה מחוייבת על פי הדת מגיל 12 לחבוש כיסוי ראש במקומות כמו בית כנסת, בית עלמין וכד'.. אני לא דתית, אבל חושבת שאנחנו הגרושות לא מאבדות את המושג "אשה" ביום בו התגרשנו. (סתם חושבת על פי ההגיון) הרי אנחנו לא טמעות !!! אולי חכי לעוד תשובות בעלות ידע ממקום מהימן יותר מהגיון. לילה טוב

Netta79

New member
ע''פי איזו דת ?

האיסלם מחייב בנות מגיל 12 ללכת עם כיסוי ראש ביהדות , רק אישה נשואה ...

ב ו ע ו ת

New member
מחזור

האיסלם מחייב בנות ללכת בכיסוי ראש מהרגע שקיבלו מחזור. זה יכול להיות בגיל 10, 13 וגם 16. נעמה

ב ו ע ו ת

New member
מהרגע שהגיע/ה לפירקו

פייאטים? תלוי באישור האימאם. אם האימאם אמר "מ-א-מם" יש לך אישור לנצנץ עד יומך האחרון. נאמה

Netta79

New member
תשובה ...../images/Emo13.gif

אשה גרושה בפירוש לא צריכה ללכת עם כיסוי ראש! יש נשים שאומנם לא מסירות את הכיסוי לאחר הגירושין מתוך " הרגל" כמו שיש כאלה שלא חוזרות לשם נעוריהן ... כיסוי הראש מהווה "סמל" להיותך נשואה מכיוון שגרושה איננה נשואה - אין צורך בסמל הזה לכי לך לבית הכנסת בשיער גלוי ובראש מורם ואילו רק מכיוון שהתלתלים היפים שלך חייבים להיות גלויים ! ממני , הרבנית קוק (הכותבת בשבת קודש)
~נטע

old friend

New member
תיקון קטן

אצל הדתיים אישה שהתגרשה צריכה לבקש מרב אישור להוריד את הכיסוי ראש אחרת היא מחוייבת להמשיך להסתיר את השיער שלה. הנימוקים לבקשה להוריד :- לא להיות מסומנת בתור נשואה שתוכל למצוא חתן להיות יותר יפה... מאותה סיבה. אחרי זה מאושר לה לבוא ללא כיסוי ראש. הן משאירות את הכיסוי כי הן כבר נהגו ללכת את ענת יכולה ללכת ללא יש לך אישור מהרב לשעבר

ש י ר ה 42

New member
שוב לא הולכת לישון? ../images/Emo2.gif

אשה נשואה חייבת בכיסוי ראש בכל המקומות בהם מתקיימים טקסים דתיים. אשה גרושה אינה חייבת עוד בכיסוי ראש.

לי אמרו להשים כיסוי ראש...

אחרי ששאלתי וציינתי שאני גרושה... זה היה בכותל, אני מניחה שאין הבדל בין בית כנסת לכותל ברמת העניין.

ב ו ע ו ת

New member
אז ככה

אם אשה הלכה בנישואיה עם כיסוי ראש, היא מחוייבת ללכת איתו גם כשהיא גרושה. אם אותה אשה לא הלכה עם כיסוי ראש קודם גירושיה, היא לא מחוייבת ללכת איתו כשהיא גרושה. נעמה

ענתי עיזבי אותך מכן או לא

מעצם נוכחותך במקום כזה... לפני שאת מכבדת את האנשים ששם כבדי את קדושת המקום. שימי כיסוי וזהו. כך יוצא שכיבדת בין היתר גם את הנוכחים במקום. יש כאלו הסוברים שאישה גרושה מחוייבת בכיסוי ראש במקומות כגון: בתי כנסת, בתי עלמין.. ויש כאלו הגורסים שלא. זה כמו סוגיית האם על אישה גרושה לטבול במקווה כן או לא. פעליי עפ"י מה שמנחה אותך הלב.

למעלה