שאלה שאולי נשאלה...

שאלה שאולי נשאלה...

אני אשאל שוב כדי לייחס אותה כמה שיותר לעצמי...
אני כמעט בת 17, עולה ליב'. קיבלתי כבר צו ראשון ועכשיו נראה כאילו שאני לא מתגייסת (מסיבות אישיות). מה אני מנסה להגיד? שהמון זמן רציתי ללמוד בחו"ל ולוותר על הצבא, אבל בסוף החלטתי ללכת בראש טוב לצבא, להתגייס, ואז אולי גם לתכנן את עצמי יותר טוב לקראת הלימודים. אבל מה גיליתי? שאני כנראה לא מתגייסת! מה שאומר שאני צריכה באינטנסיביות להכנס לעניין הלימודים. אני רוצה ללמוד באוניברסיטת ניו יורק. אני לא מכירה אף אחד משם, חוץ מבערך אולי מישהו שאם אני ממש אסתבך יוכל לעזור לי. אבל אין לי אזרחות בכלל חוץ מישראלית, ואני נחושה בדעתי ללכת ללמוד בNYU. תהיתי מה כדאי לי לעשות? קודם כל, מבחינה לימודית- אני רוצה להתחיל ללמוד כנראה בסתיו 2005 (כן כן זה רחוק אבל לא כ"כ רחוק, אני פשוט מניחה שלא יהיה לי כסף להתחיל ללמוד שלושה חודשים אחרי שאני מסיימת תיכון), אבל אני אהיה רק עם תעודת בגרות מאחורי. האם כדאי לי לעשות פסיכומטרי, או להרחיק לכת יותר ולעשות משהו כגון ה-SAT (אני חושבת שאפשר לעשות את זה בארץ איפושהוא)? כרגע אני בעיקר דואגת מהבחינה הזאת, ומבחינת איך בכלל לנסות לגשת להתקבל ללימודים באוניברסיטת ניו יורק (מחלקת משפטים, אם תהיתם)? יש לי אנגלית ברמת שפת אם, מה שאומר שמה-TOEFL אני לא מפחדת. אבל מבחינת הרמה הלימודית שלי, אני לא יודעת אם היא מתאימה בהכרח. הכסף כרגע הוא גם דאגה, כי אני בספק שאני אצליח להשיג מלגה (אני לא תלמידה של מאות באף מקצוע חוץ ממתמטיקה ואנגלית ותנ"ך שמאוד לא עוזרים לי כרגע...
), אבל אני מאוד רוצה ללמוד שם ואני אעשה כברת דרך כדי להשיג זאת. אם תוכלו לענות ולעזור לי, אפילו שמה שאני אומרת קצת מבולבל, אני אהיה מאושרת. בעיקר אם תוכלו להפנות אותי למידע יותר ברור בקשר ללימודים של סטודנטים מחו"ל ב-NYU (ולא רק אל האתר שלהם, קראתי שם כבר).

kit k@t

New member
in order to go to school in the US

you have to prove that you have enough money to pay for all 4 years without having to work at the same time. so first of all you have to have the money. kat

Big Air

New member
לימודי משפטים בארה"ב

בארה"ב, מתייחסים ללימודי משפטים (J.D) כתואר שני. כלומר, צריך להיות בעל תואר ראשון על מנת ללמוד משפטים. מכאן יש לך שתי אופציות: 1. לגייס כסף (כמו שאמרו לך) ואז ללכת ללמוד בארה"ב- אבל משהו אחר ממשפטים. 2. ללמוד בארץ תואר ראשון במשפטים, ואז להמשיך להשלמה בארה"ב (L.L.B). אני ממליץ על על מספר 2. ככה גם יהיה לך סיכוי טוב יותר למלגה, וגם תחסכי לפחות שנתיים, בכדי להיות עו"ד בארה"ב. תואר ראשון בארץ+ השלמה בארה"ב= 4-5 שנים. תואר ראשון בחו"ל+ תואר שני(משפטים בחו"ל)= 6-7 שנים, והמון כסף. בהצלחה

Danny Dean Dong

New member
תשמעי (קצת ארוך)

אוניברסיטת ניו יורק היא אוניברסיטה פרטית ועולה המון. היא עולה לשנה אחת יותר ממה שהיה עולה לך תואר שלם בארץ. לפי דעתי, אם הקטע שלך הוא ללמוד בארה"ב\ניו יורק אבל NYU לא קריטי לך ואין לך את 15,000$ * 4 שנים ואת יכולה להתפשר על איזה אוניברסיטה ציבורית אז לפי דעתי תשלחי את הטפסים להגרלת הגרין קארד. הסיכוי שתזכי הוא קטן אבל בו זמנית תתחילי להירשם ללימודים בארץ ותשקיעי בהם כמה שאת יכולה כדי להוציא ציונים טובים. כל שנה תשלחי את הטפסים, אם זכית, יש לך מזל. תעברי לשם, תגורי במדינה שבה את רוצה ללמוד שנה (ובשנה הזאת תעבדי ותרוויחי קצת כסף) ושנה אחרי את נחשבת תושבת קבע ואת יכולה להמשיך שם את התואר עם הנקודות שצברת בארץ במחיר יחסית נמוך. הסיכוי עם הגרין קארד הוא נמוך, לכן כמו שאמרתי תנסי להוציא בתואר ה1 ציונים טובים בארץ וכשאת מסיימת אותו תרשמי ללימודים בNYU או כל אוניברסיטה אחרת (רצוי לנסות הרבה אניברסיטאות) ותגישי בקשה למלגה. בערך 50% מהסטודנטים שם לתואר שני מקבלים מלגה ככה שאם יהיו לך ציונים טובים יש לך סיכוי לא רע.

כמה דברים...

דבר ראשון, תואר שני בארה"ב הוא לא LLB אלא LLM (במידה ויש לך LLB כתואר ראשון). דבר שני, אני מסכימה עם כל מה שנאמר למעלה ורוצה רק להדגיש שאת חייבת להוכיח לרשויות שיש לך את אמצעי המימון לכל השנים. ויש לי שאלה ל Danny Dean Dong אם אתה יכול בבקשה לכתוב מהו תהליך המלגה ומאיפה מתחילים. תודה.

Danny Dean Dong

New member
בעיקרון

יש מלגות שמוצעות ע"י האוניברסיטה ויש מלגות שמוצעות ע"י גופים אחרים. אמורה להיות באוניברסיטה רשימה של המלגות שמוצעות על ידם ואולי גם חיצוניות אבל תנסי לחפש אותן באינטרנט. צריך לכתוב להם מכתב בקשה למלגה (יש לזה deadline אז צריך לבדוק תאריכים) , יש מלגות שונות עך קריטריונים שונים ממלגות ספורט ועד מלגות הצטיינות, מלגות סיוע כלכלי (לפי מצב כלכלי של המשפחה), מענקים חד פעמיים על הצטיינות בתחרות מסויימת\כתיבת חיבור שזכה בפרס ועוד מלגות שחלקן לא רלוונטיות כמו מלגות פדרליות בארה"ב. פשוט תחפשי הרבה מלגות ברשת ובאוניברסיטה ותגישי מועמדות לכמה שיותר, ככה הסיכוי שתקבלי גדול.

Danny Dean Dong

New member
שכחתי להגיד

הרבה פעמים באתרים של האוניברסיטאות יש להם דף של מלגות\סיוע כלכלי. פשוט צריך לקרוא את זה. הם תמיד כותבים את המועד האחרון להגשת מועמדות, הדרישות של המלגה ומה צריך לכתוב בטופס בקשה.

Big Air

New member
לא הייתי מדוייק

L.L.B זה תוספת לתואר מהארץ, המקנה לך לעסוק בעריכת דין בארה"ב (במקרה שתעברי את ה BAR EXAM). זה לא תואר שני, אבל במעמד שווה לאמריקאים שהם עורכי דין שעשו שני תארים.

aviadl

New member
עדיין לא מדוייק

LL.B. הינו תואר ראשון במשפטים אוטו מקבל בוגר משפטים בארץ כיום. JD הינו תואר במשפטים הניתן באוניברסיטאות בארה"ב ואכן זהו תואר GRADUATE אותו ניתן להתחיל רק לאחר תואר ראשון כלשהו. אין דבר כזה "תוספת לתואר מהארץ". בוגר תואר ראשון במשפטים בארץ רשאי לגשת לבחינות לשכת עורכי הדין של מספר מדינות בארה"ב (בינהן ניו יורק וקליפורניה) ולהיות עורך דין ככל עורכי הדין במדינות אלה. חשוב לציין שמרבית מדינות ארה"ב לא מאפשרות לבוגרי משפטים זרים לגשת לבחינות הלשכה שלהן (חלקן הקטן מאפשר זאת לאחר לימודי תואר שני במשפטים בארה"ב - לימודים של שנה לתואר LL.M). מה שחשוב להבהיר הוא שמרבית המעסיקים האמריקאים יעדיפו בוגרי תואר במשפטים (JD) מאוניברסיטה אמריקאית ולא זרה - במיוחד בשנים קשות כלכלית) ולא תמיד תואר שני בארה"ב יעזור.

תודה על העזרה + עוד שאלות

תודה רבה שעניתם לי כ"כ מהר ובפירוט.
האופציה של ללמוד בארץ תואר ראשון ואז להמשיך בחו"ל יותר קורצת לי, בעיקר כי היא תוכל לסדר אותי הרבה יותר טוב מאשר ישר לזרוק את עצמי מעבר לאוקיינוס בלי יותר מדי כסף (למרות שההורים יכולים לממן חלקית) ועם צורך בהמון תושיה. אני יודעת שזה לא כ"כ קשור לפורום, אבל על מה מתבססים בכלל בארץ בציונים? כי עכשיו אני צריכה לסמוך על התעודת בגרות שלי שתהיה מושלמת, ולא על ציוני פסיכומטרי (שאני אעשה) וכו'... תודה לכם שוב, מאוד מאוד עזרתם לי.

קצת תשובות

אולי מישהו שעשה תואר ראשון בארץ יכול לעזור לך יותר (אני עושה תואר ראשון בלונדון) אבל ממה שאני יודעת מתחשבים במקצועות 5 יח"ל והציונים בהם (בונוס). כדאי לך אולי לפנות לפורום לימודים ועוד או לפורום סטודנטים.

תודה ../images/Emo13.gif

באמת פניתי לפורום סטונדטים, ונראה מה יהיו התשובות. אבוי, מקצוע המתמטיקה אצלי הוא לא 5 יח"ל. אולי עדיף לי לעשות פסיכומטרי כדי לנסות להעלות את הציונים? הבעיה אצלי היא מוטיבציה ולא ידע והתמודדות... =\

WC

New member
מנסיון

כמועמדת לשעבר למקום במחזור 2007 של אוניברסיטת ניו יורק, ושבדקה רבות, האסלה תתו לך מידע טיפה מדויק יותר. ראשית דבר, כל מה שנאמר כאן עד עכשיו הוא נכון ותקף. ארה"ב היא יקרה עד כדי גיחוך מבחינה אקדמאית, ומרבית האוכלוסיה המקומית מסתמכת על מלגות פדרליות למיניהן (שאליהן את לא זכאית). כמובן שיש מלגות ממסדיות הן של האוניברסיטה והן של גופים חיצוניים, אבל אלו הם לרוב לתואר שני, וזה על אחת כמה וכמה בנוגע לאוניברסיטת ניו יורק. כמובן שיש גם עזרה פיננסית ממסדית ופדרלית שמתבססת על ההצורך הכלכלי של המועמד. שנני את המשפט הבא טוב, סטודנטים זרים אינם זכאים לעזרה פיננסית תחת הפוליסה של אוניברסיטת ניו יורק. אוניברסיטת ניו יורק עולה הרבה יותר מ15000 דולר לשנה, הסכום מתקרב לפי שלוש מהנקוב. יש באתר האוניברסיטה כמה גופים שנותנים הלוואות לסטודנטים זרים, אבל מדובר בהלוואה שנתית של 40,000 דולר, שיש לחזור ולבקש לקחת כל שנה. תחת החוקים האמריקאים חל איסור חמור על העסקת סטודנטים זרים מחוץ לתחומי הקמפוס, והשכר על העבודות שניתן לעסוק בהן בקמפוס מגרד את שכר המינימום. מעבר לזה, שעוד בשלבי הראיון לויזת סטודנט צריך להדגים יכולת כלכלית (כולל מלגות ועזרה פיננסית שקיבלת) לממן את הלימודים לאורך כל שנות התואר. אולי התמונה שמצטיירת פה היא לימודים לעשירים בלבד, אבל לא זה הדבר. באר"הב יש המון מקומות טובים ללמוד בהם. חלקם זולים יותר, וחלקם יותר נדיבים במסגרת העזרה הפיננסית. אם את רוצה ללמוד בארה"ב, ההמלצה האסלתית היא לבדוק עוד מקומות מעבר לNYU שתנאי הקבלה לתואר ראשון קשים, התחרות על המקומות במחזור היא על סף גיחוך (מאז ה11.9 יש זיקה אמריקאית עמוקה לניו יורק, וNYU ששוכנת בדרום מנהטן ממש בעמדת תצפית על האיזור, נהנת מקהל מועמדים של 30,000 פלוס על מחזור בן 4000 תלמיד), המחיר הוא בהחלט מבין הגבוהים ומערכת העזרה הפיננסית היא ברובה מופנת לתארים גבוההים יותר מתואר ראשון. אם את סגורה על NYU, בהחלט מומלץ לעשות תואר ראשון בארץ ואז לנסות להתקבל לNYU. חוץ מזה שתואר שני יותר זול, מדובר בפחות זמן מתואר ראשון, והעזרה הפיננסית נדיבה בהרבה. בתקווה לחשמל ומרשמלו, WC תפוס

למעלה