רצף זמן חלל
New member
שאלה שאולי נשאלה...
אני אשאל שוב כדי לייחס אותה כמה שיותר לעצמי...
אני כמעט בת 17, עולה ליב'. קיבלתי כבר צו ראשון ועכשיו נראה כאילו שאני לא מתגייסת (מסיבות אישיות). מה אני מנסה להגיד? שהמון זמן רציתי ללמוד בחו"ל ולוותר על הצבא, אבל בסוף החלטתי ללכת בראש טוב לצבא, להתגייס, ואז אולי גם לתכנן את עצמי יותר טוב לקראת הלימודים. אבל מה גיליתי? שאני כנראה לא מתגייסת! מה שאומר שאני צריכה באינטנסיביות להכנס לעניין הלימודים. אני רוצה ללמוד באוניברסיטת ניו יורק. אני לא מכירה אף אחד משם, חוץ מבערך אולי מישהו שאם אני ממש אסתבך יוכל לעזור לי. אבל אין לי אזרחות בכלל חוץ מישראלית, ואני נחושה בדעתי ללכת ללמוד בNYU. תהיתי מה כדאי לי לעשות? קודם כל, מבחינה לימודית- אני רוצה להתחיל ללמוד כנראה בסתיו 2005 (כן כן זה רחוק אבל לא כ"כ רחוק, אני פשוט מניחה שלא יהיה לי כסף להתחיל ללמוד שלושה חודשים אחרי שאני מסיימת תיכון), אבל אני אהיה רק עם תעודת בגרות מאחורי. האם כדאי לי לעשות פסיכומטרי, או להרחיק לכת יותר ולעשות משהו כגון ה-SAT (אני חושבת שאפשר לעשות את זה בארץ איפושהוא)? כרגע אני בעיקר דואגת מהבחינה הזאת, ומבחינת איך בכלל לנסות לגשת להתקבל ללימודים באוניברסיטת ניו יורק (מחלקת משפטים, אם תהיתם)? יש לי אנגלית ברמת שפת אם, מה שאומר שמה-TOEFL אני לא מפחדת. אבל מבחינת הרמה הלימודית שלי, אני לא יודעת אם היא מתאימה בהכרח. הכסף כרגע הוא גם דאגה, כי אני בספק שאני אצליח להשיג מלגה (אני לא תלמידה של מאות באף מקצוע חוץ ממתמטיקה ואנגלית ותנ"ך שמאוד לא עוזרים לי כרגע...
), אבל אני מאוד רוצה ללמוד שם ואני אעשה כברת דרך כדי להשיג זאת. אם תוכלו לענות ולעזור לי, אפילו שמה שאני אומרת קצת מבולבל, אני אהיה מאושרת. בעיקר אם תוכלו להפנות אותי למידע יותר ברור בקשר ללימודים של סטודנטים מחו"ל ב-NYU (ולא רק אל האתר שלהם, קראתי שם כבר).
אני אשאל שוב כדי לייחס אותה כמה שיותר לעצמי...