שאלה שאולי כבר שאלו...

pookipsi

New member
שאלה שאולי כבר שאלו...

אפשר לתבוע את הצבא על רשלנות רפואית?

כן ולא

במסגרת תביעה להכרה בנכות לפי חוק הנכים תגמולים ושיקום ניתן להעלות גם טענת רשלנות של רופא צבאי או של הצבא בכללותו, כחלק מהטענות המבססות קשר סיבתי בין המחלה/נכות לבין השירות, כגורם או כסיבה להחמרה.

pookipsi

New member
טוב...

אז אם נפצעתי במהלך הצבא, ולא עשו לי בדיקות מתאימות בשביל לעלות על סוג הפציעה, במקרה שלי שבר בקרסול, והצטרכתי לעבור מסלול לוחם עם אותו שבר מבלי שידעתי שהוא קיים, אלא חשבתי ואמרו לי שזה רק נקע, ורק לאחר שנתיים משנפצעתי, כשהתייאשתי ממערכת הרפואה הצה"לית והלכתי להבדק אצל רופא אזרחי, בצילום אחד פשוט התגלה השבר. בגלל הזמן הרב שעבר ללא קבלת טיפול, נגרם לקרסולי נזק בלתי הפיך שמתאפיין בהגבלת תנועה מינורית ובכאב רב, גם בזמן מנוחה. אני לא אוציא אחוזי נכות, כי אני לא נכה וההגבלה בתנועת הקרסול אינה "מספיקה" לצבא בשביל לעשות זאת. אך מה עם אי הצדק שנעשה פה? מה עושים עם הרופאים שלא אבחנו את השבר ושבגללם העמסתי על הקרסול מעמסה שאסור היה לי להעמיס ושגרמה לנזק בלתי הפיך? מה עם הכאב, עגמת הנפש והבכי שאינני מצליחה להיות הלוחמת שהייתי יכולה להיות לולא ההזנחה הזאת? מה אני אמורה לעשות?

כמה תשובות...

עקרונית, אדם שנפגע בגין רשלנות רפואית במהלך שירות צבאי זכאי לפיצוי בגין נכות על פי חוק הנכים(תגמולים ושיקום). לפי התקנות: הגבלה בתנועות הקרסול מקנה נכות, לכן - לכאורה - הנך זכאי לפיצוי בגין נכותך. אולם, זו איננה הדרך היחידה העומדת בפניך: על פי פס"ד הלה וייס - תוכל להגיש תביעה נגד המזיק ורק במועד גביית הפיצוי תצטרך להכריע ממי תגבה. מסובך? נכון- לכן, שווה לפנות ליעוץ אצל עורך דין העוסק בשני התחומים על מנת שיסביר לך את זכויותיך לעומק, לפני שיתיישנו. שים לב: תקופת ההתיישנות בתביעות בגין נכות בצה"ל היא קצרה יחסית.

בנוסף

אם תרצי (ואם את יודעת מי הם הרופאים שלדעתך התרשלו) תוכלי להתלונן על הרופאים במשרד הבריאות, כי גם הרופאים בצה"ל חשופים לדין המשמעתי של רופאים בכלל.

למעלה