שאלה רק למי שיודע

incognito1980

New member
שאלה רק למי שיודע

לפני כשנתיים עשיתי רשיון נהיגה לאופנוע. כרגע יש לי רשיון בלתי מוגבל, ועכשיו הגיע הזמן להחליף את הרשיון לקבוע, בלי "נהג חדש". נאמר לי שאם אני אעשה רשיון לרכב, הותק על האופנוע לא ימנע ממני להיות "נהג חדש" לשנתיים נוספות. שאלה - האם ה"נהג חדש" יחול על הנהיגה באוטו וג-ם על הרכיבה על האופנוע? הרי אם יהיה כתוב "נהג חדש" ברשיון, אז זה חל, לכאורה, על הכל. אבל יש כאן חוסר צדק - אם אבצע, חלילה, עבירה עם האופנוע יוכלו להתייחס אלי בחומרה כמו לנהג חדש, למרות שעם האופנוע אני כבר לא אהיה נהג חדש. האם למישהו יש תשובה מוסמכת ומבוססת?

killer instinct

New member
בד"כ מהבית

אבל גם אם אני מבקש מהקניון או מבי"ס המורה מסכים...מאוד נחמד המורה שלי :D גבר גבר.

Daemonlior

New member
יש נהג חדש לאופנוע?

א. מה זה רישיון בלתי מוגבל? מעל 500? ב. ממתי לאופנוע יש נהג חדש? הבנתי שיש רק מגבלה אחת, שאסור להסיע עוד נוסע בחודשיים הראשונים, ולמי שעדיין לו 18 כנ"ל..

Daemonlior

New member
תיקון..

טעות שלי: "מי נחשב נהג חדש? כל נהג שנוהג ברכב מנועי פחות משנתיים." מזה אני מסיק שאם היית נהג חדש על אופנוע לא תיהיה נהג חדש שוב על רכב פרטי..

p i t e r פן

New member
בעיה...

באתר משרד הרישוי כתוב כך: "בעלי רשיון לאופנוע, טרקטור ומכונה ניידת, המוציאים רשיון לרכב פרטי או משא יחשבו כנהגים חדשים לצורך קבלת הרשיון החדש". מכאן ברור לצורך הרשיון על פרטי - תהיה נהג חדש. ועם זאת, שאלתך הגיונית - מה לצורך הרשיון שכבר קיים על האופנוע? האם ה"נהג חדש" חל באופן כללי על כל הרשיון, ז"א גם על האופנוע? ואם לא, איך מוכיחים את זה? הרי בפלסטיק יהיה כתוב "נהג חדש"? זה אומר שבעלי אופנועים אוכלים אותה?

incognito1980

New member
אין מישהו שיודע לענות?

אדומי/כחולי הפורום? טסטרים...מישהו? קפוץ..קפוץ...קפוץ...

ChilD SouL

New member
אהמ...

אני יודעת שכשידיד שלי עשה רישיון לאופנוע ואח"כ הוציא רישיון לרכב היו לו 2 פלסטקים, אחד לאופנוע ואחד למכונית.

NewUser4

New member
כן.

הרשיון הוא אותו רשיון, זה לא רשיון נפרד לאופנוע ולרכב. ולפי סעיף 12 לת"ת, אז התשובה היא כן.

incognito1980

New member
ומה ניתן לעשות בנדון?

מדובר בדבר חסר הגיון שכרגע מונע ממני להוציא רשיון לרכב. יש משהו שניתן לעשות? למי ניתן לפנות בעניין?

incognito1980

New member
אחלה עצה, תודה...

אתה הרי מבין את חוסר ההגיון שבחוק, כפי שאתה מציג אותו, נכון? השאלה היא מה אזרח יכול לעשות, אם הוא מוצא סתירה פנימית בחוקי התעבורה - הוא אינו יכול להסב את דעת הרשויות לכך כדי שהדבר יתוקן/יובהר? (למען הסר ספק, אני לא מדברת על החובה להיות "נהג חדש" לגבי הנהיגה באוטו, אלא לגבי הרכיבה על האופנוע. אין הגיון בכך שרוכב אופנוע שלא יוציא רשיון לרכב יפסיק להיות נהג חדש ומי שיוציא רשיון לרכב - יחזור להיות חדש גם על אופנוע).

למעלה