שאלה רצינית

aladin16

New member
שאלה רצינית

למרות כל מה שנאמר פה על שי טובלי יש לי בכל זאת שאלה רצינית בקשר לכתבה עליו. במהלך הכתבה הוא אומר שלפני ההרצאה שלו אין לו מושג על מה הוא הולך לדבר, ושבעצם כל הרעיונות שלו לא מגיעים ממנו אלא מ"יישויות" אחרות. אז בלי להתיחיס ספציפית למה שהוא אומר והאם הוא אומר דברי טעם או לא, מעניין אותי האם יש פה אנשים שכן חושבים שיש הבדל בין רעיונות, מחשבות ותובנות שמגיעים מ"שם" לבין כאלו שמגיעים מ"פה". "שם" יכול להיות ישוע, בודהה, ונוס, הקוסמוס, אלוהים, מלאכים, חייזרים, אליהו הנביא או אולי פשוט "כאן ועכשיו".... לעומת "פה" שיכול להיות ה"אגו" או הרצון למצוא חן או הרצון להיות יותר חכם, או התניות פסיכולוגיות, או ההורים, או המורים, או המסגרת החברתית שבה אנחנו נמצאים.... האם אתם מרגישים לפעמים שיש לכם מחשבות שמגיעות מ"שם" לעומת מחשבות שמגיעות מ"פה" ? האם אתם בכלל מסכימים לאבחנה שעשיתי ? כתבתי פה הודעה דומה לפני כמה שבועות שלא זכתה להתייחסות, מקווה שזו תזכה לקצת יותר :)

איך אתה מבחין בין שם לפה?

איך אתה מבחין שרעיון שהגיע כביכול מאליהו הנביא איננו עוד תעתוע של האגו (נניח) ואיננו אלא עוד רעיון מפה? אתה רואה
התייחסות או אי התייחסות להודעות שלך אינן קשורות להודעות עצמן, הסיבות מורכבות מאוד ופשוטות מאין כמוהן יום מבורך

aladin16

New member
ישוע

בכוונה כתבתי ישוע ולא ישו. יש לי חבר יהודי משיחי שממש מתעצבן כל פעם שקוראים לו ישו אז אני משתדל להקפיד.. אבל נראה לי שגם ג'יזס זה בסדר

aladin16

New member
שאלה טובה

כנראה שאני לא יכול באמת להבחין כל זמן שאני כבול למגבלות המיינד כמו שאינקה אמר, וזה כנראה המצב שאני נמצא בו כל הזמן... ובכל זאת, לפעמים יש לי הבזקים של מחשבות או תובנות שנדמה לי שלא הגיעו "ממני" אלא ממקור חיצוני כלשהו. מחשבות שנשמעות לי ממש חכמות ועמוקות, ויש בהן איזה סוג של אמת אבסולוטית ואז אני אומר לעצמי - אין מצב שאני חשבתי את המחשבה הזו בעצמי... אבל יכול להיות שזה פשוט המיינד שמשחק משחקים עם עצמו ....

o n m y w a y

New member
אתה אומר כנראה

אני אומר בטוח. אין משהו שנמצא מחוץ לך בשום צורה שהיא. אומנם זהו משפט סתום כביכול,אך נכון. אין משהו שמגיע והוא לא "ממך", במובן מסויים ניתן לומר שחלקים שונים שלך, שחלקם "ערים" יותר מאחרים, מקבלים במה בתודעתך האנושית (כרגע), ולפתע "מאיי שם" (בפנים) מופיעה לה התשובה. אני חולק עלייך בדבר אחד. אני טוען שאתה כן יודע "למי להקשיב", אך אתה לא יודע עדיין איך להקשיב... אנו תמיד יודעים את התשובה, אך לא תמיד אנו מסוגלים לברור אותה מבין כל הקולות, הסיבות לכך רבות ולא אמנה אותן כעת. אם הייתי במקומך הייתי שם דגש ותשומת לב ליכולת שלי להקשיב לקול היותר "נכון" לי, וזהו גילוי בפניי עצמו...

אינקה

New member
המממ...

לא נראה לי שניתן לענות על השאלה הזו מתוך מסגרת המיינד עצמה. אם יש מידע ישיר שמקורו מחוץ למיינד ניתן להעריך אותו רק כשהתעלית מעל המיינד. עד אז תהיה אנוס להניח שהכל בא מתוך המיינד - חוץ מחוויות חושים כמובן, וגם הן מעוותות על ידי המיינד פעמים רבות. בעניין הטענה שהוא לא יודע מה הוא הולך לומר - אין לזה שום משמעות חוץ מזה שהוא יכול לדבר ספוטאנית על נושאים שעסק בהם במשך זמן רב. מי שעקב אחריו טוען שרוב הזמן הוא ממחזר את מה שאמרו אנדרו כהן ומורים אחרים אצלהם למד. זה שהוא לא מודע לזה לא הופך את ה"תקשור" שלו לאמיתי יותר.

למעלה