שאלה רצינית,

asi_blond

New member
שאלה רצינית,

אני מתעניין בשוק המט"ח. אני סטודנט, ומעוניין להתחיל ב 100 דולר. אבל אני חייב לדעת, האם באמת יש פה מישהו שמרוויח כסף מזה ? כלומר ממש קיבל כסף ב"יד" או לפחות בחשבון עו"ש שלו. כל מי שאני מכיר שמתעסק עם מט"ח עובד רק עם חשבון דמה. ואין לי שום אינדיקציה לגבי אנשים שבכלל באמת מרוויחים מזה ? תודה אסף.

Dirge

New member
כמו בכל סוג של השקעה

יש מרוויחים ויש מפסידים היתרון במט"ח שהוא גם החסרון הוא המינוף. מט"ח זה דבר שנורא נורא קל ללמוד ולהבין. איפה נכנסת הבעיה שבגללה מרבית האנשים מפסידים? הפסיכולוגיית הימורים. לפני שאתה נכנס למט"ח אכן כדי לתרגל הרבה עם תכנת דמו, וגם זה לא מבטיח כלום. תקרא ספר על פסיכולוגיית השקעות\הימורים. סופר ידוע מאד הוא דר. אלדר ספריו באנגלית ברמה גבוהה מאד ממה שהבנתי, ואדע בקרוב לגבי שאלתך, כן, אפשר להרוויח המון. ואפשר להפסיד המון. צריך להבין ולהתמקצע במגבלות הפסד ורווח ולעשות חישובים של סיכוי מול סיכון ללמוד נתוח טכני רק יעזור ו100 דולר זה לא בדיוק מספיק כדי לעשות רווח נורמלי, מכיוון שהגדרה בריאה של סטופלוס זה לסכן עד 10% מהכסף שלך בכל עיסקה. זה אומר שברגע שתרד 10 דולר אתה בחוץ, ובמטבעות עיקריים לא תחזיק ככה עיסקה למשך זמן... התנודתיות הגבוהה תהרוס לך. אבל מלבד זאת, זה אחלה של תחום אם יש לך את הזמן ללמוד

raanans

New member
אני הרווחתי

שנה שעברה (2006) הרווחתי 40% עצה: לדעתי $100 זה לא השקעה, אלה הימור. אפילו אם יש לך אסטרטגיה שמצליחה 65% מהזמן, עדיין יכול להיות שתפסיק פעם או פעמיים (או שלוש). אם זה יקרה לך כאשר יש לך $100 בחשבון - אז פשוט תימחק. כלל אצבע לניהול כספים (money management) - אם אתה רוצה להיות משקיע, ולא מהמר - אל תתחיל לסחור אם ההפסד המכסימאלי שלך לעיסקה בודדת גדול מ-10% מהסכום בחשבונך.

asi_blond

New member
דווקא להפך

אני אומר, שאני מגיע עם 100 דולר, מתוך כוונה, שגם אם אני אפסיד את כל ה100 דולר זה לא יהיה כל כך נורא מכיוון שזה רק 100$. אני גם לא אתחיל עם מינוף גבור,מן הסתם. הרי, המקסימום שאני יכול להפסיד זה 100 דולר, זה מה רע בזה ? אסף

Dirge

New member
הבעיה היא

שסחר במט"ח לא עובד על אחוזים זה לא עניין של להרוויח 10% 20% או לא יודע כמה מהעיסקה ולסכן 100 דולר שבו תוכל לצאת לאחר שיירד מס' אחוזים. פה את עובד על שבר עשרוני, שבו המספר האחרון (לרוב הרביעי מהנקודה) מכתיב לך את הרווח\ הפסד. זה דבר נורא תנודתי שיכול לרדת או לעלות בעשרות מספרים תוך זמן לא ארוך. ז"א, שאם לדוגמא אתה שם 500 דולר אבל מחזיק ב100 במסגרת של "מוכן להפסיד", אז בעצם אתה חייב להיות מוכן להגדיר כמה שווה לך כל פיפס (המספר האחרון אחרי הנקודה). הבעיה פה שיש לך מידה שווה של סיכוי מול סיכון, ז"א אם אתה עושה עיסקה של 10,000 דולר ככה שכל פיפס זה דולר, וככה אתה יכול להפסיד את כספך רק לאחר 100 פיפס בכיוון ההפוך, אז באותו מידה אתה צריך 100 פיפס כדי לעשות 100 דולר. עכשיו אם היה לך יותר ממאה דולר לסכן, היית יכול למצוא אסטרטגיית השקעה יותר מגוונת שכוללת סטופלוסים במקומות אסטרטגיים, אבל כך בחשבון שבסופו של דבר אתה תסכן יותר ממאה דולר על מנת שתוכל להרוויח טוב.

raanans

New member
שום דבר לא רע בזה

רק תהיה מודע שלפי כללי ניהול סיכונים וניהול כספים - מדובר בהימור, ולא בהשקעה \ מסחר. אני אישית מעדיף להמר בוגאס, האוירה יותר כפית, והמשקאות על חשבון הבית. אם אתה רוצה ללמוד על מסחר בפורקס בלי לסכן סכום גבוהה - תפתח חשבון דמו.

asi_blond

New member
אני רוצה להבין

אתם עובדים במסחר במט"ח כחלק מעבודה ? או משהו כהכנסה צדדית ? אסף

Dirge

New member
אני בכלל חייל חח =]

אני מהצד אחי לעבוד בזה כמקצוע דורש יותר מדי עצבים בשביל אדם כמוני

raanans

New member
תשובה ל-asi_blond הכנסה צדדית

אני סוחר במט"ח משנת 2004 אני מחפש פרויקטים בבדיקת אסטרטגיות מסחר (על נתוני עבר) הבלוג שלי: http://www.systematictrade.com

למעלה