שאלה רצינית

atrac3

New member
שאלה רצינית

שלום לכולם, אני כל חיי הייתי תומך נלהב של מפלגת העבודה. (כולה שתי בחירות הצבעתי אבל בתור נער הייתי ב"נוער העבודה" וכל מערכת בחירות עמדתי בצמתים וחילקתי פליירים ומדבקות). בבחירות האחרונות לא הצבעתי עבודה בגלל עמיר פרץ, אף על פי שחוץ ממנו יש אחלה נבחרת לעבודה, ללא שחיתיות ועם אנשים רציניים אבל לא יכולתי לתת קולי לאדון פרץ (לא משנה למי הצבעתי) שאלתי הרצינית היא (ואין לי שום כוונה לעורר פרובוקציה אלא באמת לקבל תשובות רציניות) - לא מפריע לכם שיו"ר המפלגה הוא בן אדם חסר השכלה אקדמית? לא מפריע לכם שאולי יהיה שר אוצר ללא כל הבנה אמיתית בכלכלה? לא מפריע לכם שאולי יהיה שר אוצר שבתור יו"ר ההסתדרות פגע הכי הרבה מכולם בכלכלה על מנת לקדם את העתיד הפוליטי שלו? שר שלא יודע אנגלית ברמה של בן אדם ממוצע? בן אדם שכל נאום שלו נראה כאילו היה מוכר ירקות בשוק? נבחרת העבודה בראשות ברוורמן או מישהו אחר היתה לדעתי לוקחת בגדול ומוחקת את קדימה, אבל עמיר פרץ מתפאר בהישג הגדול שלו, איזה הישג? מנדט אחד יותר? זהו? אחרי שפתאום כל ההסתדרות ושדרות,נתיבות,אופקים וכו' מצביעים עבודה מקבלים מנדט אחד יותר? זה כשלון מר. איפה כל המושבים? איפה חלק מהקיבוצים, כולם ברחו לקדימה. אשמח לשמוע את דעתכם ומצטער על אורך ההודעה אני חושב על זה וממש כואב לי לחשוב שמדינת ישראל יכולה להתנהל ע"י אנשים עם השכלה תיכונית (תקנו אותי אם אני טועה)

smolanibadam

New member
כסף זה שם המשחק

ראשית כל בתור איש השכלה גבוהה אני יכול להגיד לך שהשכלה זה לא הכל בחיים (הרי בסופו של דבר הוא לא מבצע את ההחלטה הסופית אלא יועציו). עקרונית ייתכן שנזכה לראות ראש ממשלה,שינהל את הדינה בצורה הטובה ביותר,ללא השכלה. (אתה יכול לבדוק את ההשכלה של מנכ"לים בעולם והוא נמוך ביותר מהצפי). שורה תחתונה השכלה היא לא הבעיה. הבעיה הגדולה של מדינת ישראל היא הצביעות הגדולה. בישראל בשונה מכל שאר המדינות האחרות שמאלני זה כבר לא דעה זה מפלגה (כמובן שמדובר במדינות דמוקרטיות), ואם אתה שואל אותי מהי מפלגת השמאל כיום! אזי יש לי תשובה ברורה בשבילך ותדרוך פונק' פשוט שיתן לך תוצאה ברורה. (ואם לא תבין אותה אזי אפנה אותך למקורות אחרים) 1. תפתח גוגל ותקיש "עמיר פרץ". 2. תתחיל לקרוא על העבר של הבן אדם הזה ותראה שזה לא מ ה שרציתה לבחור. וכמובן שאני לא מדבר על עלבונות אישיים ומשפחתיים כמו שעשו למשפחת אולמרט אלה לדעותיו העקשות והדרך של הכוח והעקשנות שלו שלדבריו היא הדרך לניצחון.

טשאפק

New member
אל תקנה את התדמית

פרץ הוא אדם חכם ובעל הבנה עמוקה בכל תחומי החברה והכלכלה. עשרים שנה בכנסת ועשר שנים כיו"ר הסתדרות הכשירו אותו בהחלט לתפקידים בכירים במדינה. אני לא יודע מי מוכר לך ירקות בשוק, אבל האם הנאום של פרץ (מצורף) בוועידת המפלגה נשמע דומה? לגבי פגיעה בכלכלה. מי שדחף לשביתות במדיניות הכוחנית שלו, גם מטעמים פוליטיים (רצון להפגין עוצמה) וגם מתוך שנאה עזה לארגוני העובדים היה שר האוצר. אל תשכח שהארגונים החזקים יכולים לשבות גם בלי פרץ, אבל הוא זקוק להם לצורך מאבקים צודקים כמו המאבק בהלנת השכר הנוראה של עובדי הרשויות המדומיות. ראה כתבה, שכתב העיתונאי הליברל סבר פלוצקר על השביתה הכי שנויה במחלוקת, השביתה בנמלים: >>> "נתניהו מרחף. ח"כ עמיר פרץ, יו"ר ההסתדרות, ניצב על הקרקע. פרץ לא התנגד לתחרות, לא שלל את הרפורמה בנמלים ובלם שביתות. הוא עמד חשוף מול חבורת עובדים אלימה ונזעמת, אבל שיקול דעתו הכריע גם את הוועדים הסוערים ביותר. הם סרו למרותו. ידו בבירור על העליונה. ... נתניהו סטה הפעם - לטובה - מדפוס ההידברות שאפיין אותו בעבר עם ההסתדרות: בהתחלה משבר גדול, ואחר-כך פשרה גדולה. הוא הלך ישר על הפשרה".

אם כך אולי עדיף שאיש כמוך לא תומך

במפלגת העבודה המחודשת, כמה שפחות אנשים גזענים ובעלי דעות קדומות כמוך כמוך יותר טוב.

atrac3

New member
בגלל אנשים כמוך הדגשתי עשר פעמים

שאני באמת שואל שאלת תם. אין לזה שום קשר לגזענות, לא העלתי את זה פעם אחת. מוזר שמי שמעלה את כל הזמן זה דווקא אותם אנשים. "על ראש הגנב בוער הכובע", כבר שמעת על הביטוי? מי אמר לך שאני לא מזרחי בעצמי? או חס וחלילה (כמובן שלא ברצינות) מרוקאי? אז אני כנראה ממש לא גזען ובעל דעות קדומות, שאלתי בצורה בוגרת וחוץ ממך כולם גם ענו ככה. לילה טוב איש קטן ומסכן

כולם? ענו לך בקושי 2 חוץ ממני?

איך בדיוק הפכת את זה ל"כולם"? ואתה מעדות המזרח כמו שאני דרדסבא.

atrac3

New member
לא ברור לי על סמך מה ולמה

אבל אתן לך להמשיך לחשוב ככה. ולא יודע מתי בדקת פעם אחרונה- אם ענו לי 3 אנשים, אני אמרתי "חוץ ממך" זה הופך את השניים האחרים ל"כולם". לילה טוב

Nellie Bly

New member
אתה איש קטן ומסכן

וגם גזעני. וזו לא שאלת תם,זו שאלה נוטפת מגזענות.

Nellie Bly

New member
איזו התנשאות..כמה אלטיזם..

תסלח לעמיר פרץ שהוא לא קנה תואר אקדמאי כמו חברי כנסת אחרים. תסלח לו שהוא נולד למשפחה אמריקאית ולא למשפחה מפולין כמו ציפי ליבני,שיודעת אנגלית ברמה של כיתה ד' אבל איש לא נותן על זה את הדעת. ההודעה שלך מגעילה,מתנשאת וגזענית.

Nellie Bly

New member
ואני ממליצה לך לקרוא את הראיון

של פרץ במוסף הארץ מלפני כמה שבועות. וזהו,לא אכביר במילים הצלחת להגעיל אותי.

atrac3

New member
אני בעצמי מזרחי ככה שקצת קשה לומר

עליי שאני גזען נכון? דבר שני הוא נולד למשפחה מרוקאית ולא אמריקאית, כנראה מרוב גועל התבלבלת. לבריאות

אבן 11

New member
אז מה אם אתה מזרחי?גם אני

ובאמת נגעלתי מהודעתך כאן על פרץ. למרות שאתה מזרחי אתה גזעני כלפי אחיך המזרחיים.בוש והכלם.

למעלה